10 • 24 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Krupička 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 127x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

24.09.06 14:54:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmaarfi (-12-11-10-9) – Krupička
Ahoj,zrovna léčím ryby z krupičky (vypadá to že snad úspěšně). Některým závojnatkám se při krupičce ještě roztřepily ploutve a jedné se dokonce objevily krvavé skvrny na břiše. Ty skvrny už úpně zmizely a roztřepení vypadá, že se taky postupně zlepšuje. Jen by mně zajímalo, jestli je to taky příznak krupičky, nebo jestli jsme těch nemocí měli víc najednou?
24.09.06 15:38:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – k
ty rozrepene ploutve vypadaji jeste na jinou nemoc rekla bych baktetrialni rozpad ploutvi
24.09.06 17:55:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – krvavé skvrny
No, já to měl u jedné tetry císařské, měla napadená i žábra - nepřežila. Jinak ostatní ryby i šneci v pohodě, bez následků.
(29 stupňů, sůl, Dajana Bioicht podle návodu. Rostliny jen přibrzdily.)
24.09.06 19:25:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpcword® – krupička
Mámji taky na tetrách krvavých..krupičku....tak jsem zvědav zvedl jsem na 30stupnů a dávám sůl....na 35L akvárko jsem dal asi 2 polévkové žlíce..tak jsem zvědav..,ale zatím nepozoruji žádný ůstup...mám to asi už od ůterka 19.6 co jsem to zjistil..
Jen doufám že to neužkodí rostlinám....jen se zeptám mám ještě přidat sůl? Někde sjem četl že je dobré na pár min. dát takto nakažené rybky do solného.nálevu....ale nevím ještě jsem to nezkoušel..
24.09.06 19:36:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmaarfi (-12-11-10-9) – Krupička
Bakteriální rozpad ploutví jsem vyloučila,podle těch fotek na webu to vypadá úplně jinak. Těm mým závojnatkám se ploutve jen podélně roztřepily v mezerách mezi kůstkama, ale už jim to zase srůstá. Sůl jsem žádnou nepřidávala, léčím malachitovou zelení, topím a nesvítím, zatím vypadá, že se z toho všechny vyhrabou.
24.09.06 20:06:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – tetry
pcword > U každého druhu to proběhlo jinak, např. u neonek, které měly sem tam ťupku to bylo skoro 14 dní a u císařských, které byly nejvíc osypané sotva týden.
24.09.06 20:26:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpcword® – Krupička
Fotka k příspěvku Je to krupička nebo není?

24.09.06 20:27:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpcword® – Krupička
Fotka k příspěvku Je to krupička ?

24.09.06 20:32:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov (-12-11-10-9) – krupička
ANO!! :-(
24.09.06 20:34:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkiiki® – a jéje!!
Je :-( :-( :-( :-( :-( :-( ahoj
24.09.06 20:43:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpcword® – +++
Pomůže ta sůl? ta teploita kolem 30? nebo je lepší použít něco jiného?.............Začínám..tak mě ta nemoc trochu zaskočila......můžou rybky umřít?
24.09.06 21:03:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkřemil (-12-11-10-9) – krupička
teplota třicet malachitová zelen bez rostlin nesvítit rostliny při použití malachitky zastavuji rust nebo hynou deně odkalovat třetinu vody
24.09.06 23:26:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMirek (-12-11-10-9) – Krupicka
Koupil jsem před týdnem ancistruse a měl krupicku. Vsimnul jsem si toho až doma.
Dal jsemho do karanteny a dávammu sera costapur už 7 dní. Neměl jsem topítkonavíc,tak jsem ho měl v pokojové teplotě. Navíc jsem mu zvýšil bublinkovač. Dnes jsem mu dal topítko. Po 7dnech jeto lepší, ale stále je ještě něcovidět.

Jáké máte skušenosti se sera costapurem na krupičku?
25.09.06 03:28:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – Mirek
To zvýšení teploty je dost podstatné, možná víc, než léčiva, takže těch 7 dní se tak úplně nepočítá. Počkal bych ještě tak 5 -6 dní, mělo by se to zlepšit a teplotu bych držel 14 dní (ode dneška).
... zrychlit to asi nepude, musí se časově pokrýt nějaký inkubační cyklus nemoci - snad si to představuju správně.
25.09.06 21:32:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmaarfi (-12-11-10-9) – Krupička
Moje léčba zatím pokračuje úspěšně, udržuju vyšší teplotu, denně měním až polovinu vody, přidávám malachytovou zeleň podle návodu, hodně vzduchuju a nesvítím. Všechny ryby žijou a příznaky krupičky už téměř vymizely. Budu pokračovat ještě tak 2 dny, abych měla jistotu a pak vyměním všechnu vodu a důkladně vyčistím akvárko. Snad se krupice nevrátí!
26.09.06 21:53:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMirek (-12-11-10-9) – světlo
Tak už mi krupička propukla i v hlavním akvárku. Zvýšil jsem vzduchování, teplotu z 30 na 32 a aplikuji sera COSTAPUR + vitaminy.

Nerozumím proč je dobré zhasnout světlo. Je to pro menší stres rybek nebo světlo podporuje nemoc?
26.09.06 22:36:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – proč
světlo urychluje rozpad léčiva a tím snižuje jeho účinnost
26.09.06 22:44:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMirek (-12-11-10-9) – světlo
Rozpad léčíva světlem platí jen pro malachitovou zeleň, nebo i ostatní(např. costapur)?
27.09.06 13:15:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – světlo
Já vypínám světlo při každé léčbě barvivem, záleží na tom, jaké je složení Costapuru, obchodní název toho o složení moc neříká, ale tipla bych, že bude taky obsahovat barviva. Proto je dobré dávkovat na noc a nesvítit. Sám uvidíš, že za několik dní bude zbarvení vody slabší, to je tím, že se lék rozkládá. Jestli je to jinak, tak se do mě pusťte..
27.09.06 22:09:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpcword® – ..
Mohu potvrdit!! krupička je na ústupu!!!! teplota 30 sůl!! žádná jiná chemie ani léčiva...!! jsem velice zpokojen!!!!! svítím ráno od 6 do 10 pak až od 14 do 21....
27.09.06 22:20:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – krupice
U těch léčiv s acriflavinem se dokonce doporučuje i svítit.Tedy takto mě to řekl jeden veterinář přes ryby.U těch methylénů a malachytů je to asi naopak.
Acriflavinové léčiva jsou většinou žluté až reflexně zelené. ;-)
27.09.06 22:33:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva® – to Roman
Ty chodíš k veterináři přes ryby? :) Kolik si za to účtuje? smich
27.09.06 23:41:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – veterinář
To zrovna ne,ale kdysi v jedné ordinaci dělal jeden starý doktor.Shodou okolností příjmením Vokoun :) A tento člověk mě dělal bakteriální a virové vyšetření u rybek.Teď už je v penzi takže je to škoda.Opravdovej odborník na rybí nemoci.No a mě to zajímalo,takže jsem se tehdy ptal na spousty věcí.Něco mám ještě v makovici a zbytek se vysypal s částí ztrouchnivělého mozku a spoustou pilin,když jsem se koukal z mostu do vody :)
07.10.06 22:08:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJiřka (-12-11-10-9) – krupička
Tak mně to taky asi potkalo, koupila jsem dva ancistruse a mám krupičku v celém akváriu, co mám dělat, úplně mně to zaskočilo, jak jsem četla tak zvýšit teplotu, sůl a zhasnout světlo?
07.10.06 22:12:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip® – to Jiřka
mě se osvědčil na krupičku Costapur od SERY,je to dražší,ale kvalitní.Zvýšit teplotu-určitě!!!Alespoň na 28 stupňů.Zhasínat nemusíš.Lze i sůl.Tou jsem to doléčil ahoj

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:47:17 • 0.398 s