11 • 30 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Focení a úprava fotek » Tipy na focení » Focení akvaria 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 322x
27.09.06 14:25:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDan (-12-11-10-9) – Foto
Prosím vás jak fotíte akvarium.Děkuji dan
27.09.06 14:42:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – foto je kumšt
Digiťákem bez ručního ostření - tedy těžko - 10-15% úspěšnosti. Zatím mi to jde jen s bleskem, tedy zešikma vůči sklu. Hodil by se polarizační filtr.
Promýšlím osvětlení přídavným bleskem zvrchu, přes pauzák, odpálil bych ho bleskem z foťáku, přes fotobuňku - zařízení jsem si vyrobil někdy v sedmdesátých letech, doufám že ještě funguje.
27.09.06 15:49:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJirka® – focení
Zásadně bez blesku,sudám kryt a pořádně vše nasvítím lampičkama,klasická žárovka,zezhora.Klasický režim,na režim makro mi to bere sklo:-(.Pro můj foták je toto nejlepší způsob!Kodak cx7330
27.09.06 15:58:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Voloďka® – foto
Já mám Minoltu Dimage Z3 a fotím zásadně večer a v noci při akvarním světle a s pomocí blesku+režim mikro. Mrkni kdyžtak ke mě do nádrže a uvidíš jaké mám fotky. Asi každej foťák je jinej no. Někdo fotí bez blesku, jinej ne. http://rybicky.net/nadrz.php?c=101
27.09.06 16:25:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – horácofotky
27.09.06 16:31:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekazalka® – foto s bleskem
Já teda mám pramalý zkušenosti, ale docela by mě zajímal váš názor na to, jak reagujou rybky na focení s bleskem. Pokud máte pořádně osvětlené akvárko, tak to asi nebude problém, co?
27.09.06 16:47:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – foto s bleskem
Co jsem si stačil všimnout, tak je to nějak nezajímá, nebo spíš nestačí reagovat. Vestavěný blesk na foťáku - spíš přisvětlovací - nechávám si odstup a zoom asi na 50% (4×).
27.09.06 17:48:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Nasvítit nebo s bleskem, jak jinak. Teda pokud se nehejbou, tak to jde s delším časem.
Okuržák : http://www.akvarko.cz/images/akvaria/obr10390.jpg

:)
27.09.06 17:48:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Teda okružák. Velkej asi půl cm.
27.09.06 21:59:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – tak teď profi
Zkušenosti z digitálu nemám,neb jsem hrdým vlastníkem analogové zrcadlovky Canon AE-1.Ostřim zásadně manuálně-chce to trochu cviku :-) ale autofokus na to nemá.Používám objektiv s dost dobrou světelností (mám pevnou 55/1:1,2 a potom 80-200/1:3,8 všechno origo Canon),polarizační filtr(možno i v kombinaci se skylight).Fotím zásadně bez blesku na citlivost filmu 3200ASA(materiál má citlivost 800ASA-nevyleze zrno,když víš,jaký film použít a víš o dobré laborce :-) -ráda poradím)Je třeba se rozmyslet,jestli fotit z ruky či ze stativu-oboje má svoje pro i proti.Jde o to,jak máš jistou ruku smich Z ruky můžeš líp kontrolovat pohyb rybiček,ze stativu máš zase jistotu,že se Ti nerozklepe ruka.Při focení ze stativu používám dálkovou spoušť.Fotím na časy ne delší než 1/60,úplně nejraději na 1/125,ale jde o nasvícení.Na to mám raději "teplé" bílé či lehce žluté světlo.Ti naši kanci jsou pak lépe vybarvení.Clonu si nepamatuju,je to jak kdy.A když nafotím film,tak ho druhý den vezmu do práce,naskenuju a pak nastupuje PhotoShop a tam si dělám úpravy.Ty fotky,co máme v atlase,ty byly foceny-pro změnu-na diák Kodak E100VS.smich smich smich Bee
27.09.06 22:22:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – kde
kde že máš ten atlas? :-)
27.09.06 23:27:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – to Blek
Najdi si tady v rybách Vrubozubce Pavího (nebo Pavého??? smich smich smich )-to jsem fotila na diáky zmiňované ve stati a je na tom znát,že jsou opravdu "Very Saturated"... :-D :-D :-D Od té doby už pouze NC čili Natural Colors...Bee ano
29.09.06 10:23:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
A pro ty co nemaj desítky tisíc na zrcadlovku jsou 2 možnosti.
- Fotit s bleskem, nejlíp externím a občas něco vyjde.
- Pořádně nasvítit akvárko(jen pro focení), zářivkama min. 1w/litr nebo žárovkama 5w/litr, nejlíp ještě víc.

Já mám 0,5 w/l a na iso 200 to je někde kolem 1/30 - 1/50 což je špatný, na pohyb ryb to chce tak 1/60 nebo kratší čas.
A ostření je taky děs, moje ryby se furt hejbou a navíc před foťákem odplouvaj.
29.09.06 12:20:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMirdas (-12-11-10-9) – Roman
29.09.06 12:29:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – Mirdas
Nojo, ty máš pomalý ryby, ty se fotěj snadno.
http://www.akvarko.cz/images/akvaria/obr10381.jpg

A základ je to nasvítit. A některé fotky taky nemáš nic moc, teda v originálu, maj rozmazané ploutve.

Nejlevnější a nejjednodušší je si udělat osvětlení třeba 20x 100W žárovky, může celý vyjít max do tisícovky.
29.09.06 12:32:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – Mirdas
A navíc ty tvý vrubozubci jsou velikosti kapra, ty fotit je snadný. Zkus fotit 3 cm paví očka který furt plavou jako divý.

A třeba tady máš ty ploutve rozmazaný
http://www.vrubozubci.estranky.cz:80/archiv/ifile/82.jpg
29.09.06 12:43:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – mirdas
Co pak Ti ty rybky udělaly?Oni plavou v mlíku,nebo jim tam leješ kvasnicové pivo?A nebo se takhle vytáhnul ten superdigitál? :)
29.09.06 13:13:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLordP® – neco malo mam i nejake fotky u sebe
takže jak co nejlepe fotit akvarko.Jsem zacinajici fotograf tak jenom par rad. 1.Fotime v noci pri zapnutych zarivkach (vsech) a BEZ blesku. 2.Pokud to nebude stacit nastavte si hodnotu ISO na vetsi. 3.pokud budete fotit s bleskem pouzijte polarizacni filtr na blesk pouzijte nejakou rozptylku. 4.Mejte vzdy cista skla. 5.Pri fotografovani detajlu se snazte dostat precní cocku fotoaparatu nenejblize skla. 6.pokud budete fotit pouzivejte stativ a nebo se ne neco fotoaparat postavte a pozijte dalkove ovladani nebo casovac (zpozdena uzavera) Mozna jsem na neco zapomel,kdyz tak to pripisu.Pekne akvaria a krasne fotky ;-)
29.09.06 13:16:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – Blesk
S tím bleskem bych nesouhlasil, může vyjít i dobrá fotka s bleskem. Třeba tady se mi podařily parmičky:
http://www.akvarko.cz/images/akvaria/obr10378.jpg
29.09.06 13:40:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman? (-12-11-10-9) – Foceni
Prosimte,co to povidas?Kde mas jake mliko?Kdo ma jaky super digital? smich
Jen sem psal to,ze udelam mnohem lepsi fotky z normalnim digitalem nez ty z tvojim ,,Superdigitalem'' hmm Chtelo by to poradne cislo prispevky kamo :)
29.09.06 13:42:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMirek (-12-11-10-9) – Foceni
Sam si prohlidni tyhle 2 rozdilne fotky a zhodnot je!
http://rybicky.net/obr/ryby/max/381_10.jpg
http://www.vrubozubci.estranky.cz/fotoalbum/amerika/vrubozubec-pavi/91
Nevim,jestli pochopis,ze tvoje fotka stoji za nic.Nechci se chlubit,ale jen davam priklad,ze vselijake ,,Specialy'' jsou ... a uplne stejny ucel splni i obycejny digital.
29.09.06 13:53:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – Mirek
Ty fotky obě nestojej za nic, má tam být rozdíl ?
29.09.06 15:48:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – y
Já pořád nevím co máte s nějakým drahým foťákem.Ten co je popsán nahoře je starší než většina lidí zde na fórum.Takže o digitálu není řeči.Stačí si to pořádně přečíst.Pro šťouraly asi není problém najít stránky Canonu a daný tip si najít,včetně data výroby.
Co se těch fotek týká,tak je tam také jasně napsáno čím že to je,že tak vypadaj.A netvrdím že jsou extra super.Bee měla na mysli že stačí obyčejná zrcadlovka třeba někde ze slušného fotobazaru a k tomu patřičné příslušenství.Neříkám že digitál je shit(pohodlnější obsluha pro méně náročné uživatele),ale s analogem si fotograf musí více pohrát aby mu z toho něco vylezlo.Není to o tom něco vyfotit,a když se mě to nelíbí tak to smazat.
Co se týká focení s bleskem,tak je vhodnější externí,který si nastavíme jak je třeba.Ty co jsou zabudované v kompaktech a mají jen jednu polohu úhlu osvitu je třeba zakrýt,jinak to udělá prasátko na skle včetně vašeho portrétu.
01.10.06 09:06:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – foto
ja fotím rybišty bez blesku ve dne i večer, je pravda že ty potvory nepostojej a nepostojej :) ale sem tam se nějaká ta fotka zdaří, mám digitál (Sony cybershot H1) takže co se nepovede mažu :)

Večer se fotí líp už jen z toho důvodu že mám za zády okno ktery se přes den odráží ve skle ;-) kdo by to byl řek že
:-D

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:02:01 • 0.511 s