4 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Bílé vyrážky-tetry a paví očka 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 539x
16.10.08 15:15:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLukáš (104817747355) – Bílé vyrážky-tetry a paví očka
Fotka k příspěvku Ahoj, nejsem až tak zkušený akvarista, abych rozpoznal nemoc. Dneska jsem si všiml, že tetry žanérky (alespoň myslím, že se tam jmenují) mají po celém těle takové bílé vyrážky (flíčky). Snažil jsem se to vyfotit, ale není to tam moc vidět. Dokonce některá paví očka to mají taky. Čím se to léčí (prosím konkrétně)? Díky moc.

16.10.08 15:19:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: Lukáš
opravdu to mají jen dnes? mně to připadá jak pokročilá krupička :-( když se na rybku podíváš, vypadá jak posypaná moukou? jestli jo, zkus hodně rychle sehnat eSHa Exit :-(
16.10.08 20:32:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekellada® – Re: ustavprochore
Právě teď mi jedna tetra zemřela a ostatní rybičky leží nehybně na dně. Co tedy mám koupit? Je ještě něco jiného než ten Exit? V knížce psali, že jim mám dát minerály a ne stejnou stravu a po čase by se to mělo zlepšit. Co to vůbec způsobuje? Vydrží rybičky do zítra odpoledne? :-(
16.10.08 23:45:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: ellada
coze v jaké knize se píše, že na krupičku stačí minerály?

podle mě je to tohle: http://rybicky.net/nemoc/ichtyophthirius-multifiliis

jinak na bližší info stačí použít vyhledávač starších témat tady na fóru, někdo používá eSHa EXIT v kombinaci s 2000, někdo Costapur, dříve sé léčívalo zvýšením teploty a solí...
17.10.08 01:05:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbluedream®
eSHa EXIT v kombinaci s 2000 je super. Minulý týden jsem to otestovala právě na krupičce a žádné úmrtí. Hlavně je skvělé, že se nemusí zvyšovat teplota, odstavovat filtr,... Prostě akva jede jako normálně. A neškodí to ani ráčkům.
17.10.08 01:36:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeathfoe®
Před týdnem jsem na neonkách objevil krupičku, začal jsem léčit hned druhý den eSHa EXIT a za 4 dny byli bez jediné tečky a všechny přežily, je to opravdu dobré léčivo. Koupil jsem si k tomu i eSHa 2000 ať to mám komplet.
17.10.08 21:18:04 / 17.10.08 21:18:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekellada®
Tak tetry už zemřely všechny. Ve zverimexu mi doporučili Anti-ichtin, tak uvidíme, co to s tím udělá. :-O
17.10.08 22:16:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: ellada
Hlavně nesmíš váhat. Jak už jsem tu psala, mám pocit, žes to ze začátku trochu podcenil a rybky už jsou/byly hodně napadené.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 06:32:14 • 0.866 s