Fórum » Nemoci » Bílé vyrážky-tetry a paví očka
16.10.08 15:15:30
Lukáš (104817747355) – Bílé vyrážky-tetry a paví očka

Ahoj, nejsem až tak zkušený akvarista, abych rozpoznal nemoc. Dneska jsem si všiml, že tetry žanérky (alespoň myslím, že se tam jmenují)
mají po celém těle takové bílé vyrážky (flíčky). Snažil jsem se to vyfotit, ale není to tam moc vidět. Dokonce některá paví očka to
mají taky. Čím se to léčí (prosím konkrétně)? Díky moc.
opravdu to mají jen dnes? mně to připadá jak pokročilá krupička

když se na rybku podíváš, vypadá jak posypaná moukou? jestli jo, zkus
hodně rychle sehnat eSHa Exit
16.10.08 20:32:26
ellada® – Re: ustavprochore
Právě teď mi jedna tetra zemřela a ostatní rybičky leží nehybně na dně. Co tedy mám koupit? Je ještě něco jiného než ten Exit? V
knížce psali, že jim mám dát minerály a ne stejnou stravu a po čase by se to mělo zlepšit. Co to vůbec způsobuje? Vydrží rybičky do
zítra odpoledne?

v jaké knize se píše, že na krupičku stačí minerály?
podle mě je to tohle:
http://rybicky.net/nemoc/ichtyophthirius-multifiliis
jinak na bližší info stačí použít vyhledávač starších témat tady na fóru, někdo používá eSHa EXIT v kombinaci s 2000, někdo
Costapur, dříve sé léčívalo zvýšením teploty a solí...
eSHa EXIT v kombinaci s 2000 je super. Minulý týden jsem to otestovala právě na krupičce a žádné úmrtí. Hlavně je skvělé, že se nemusí
zvyšovat teplota, odstavovat filtr,... Prostě akva jede jako normálně. A neškodí to ani ráčkům.
Před týdnem jsem na neonkách objevil krupičku, začal jsem léčit hned druhý den eSHa EXIT a za 4 dny byli bez jediné tečky a všechny
přežily, je to opravdu dobré léčivo. Koupil jsem si k tomu i eSHa 2000 ať to mám komplet.
Hlavně nesmíš váhat. Jak už jsem tu psala, mám pocit, žes to ze začátku trochu podcenil a rybky už jsou/byly hodně napadené.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora