14 • 32 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » sera-aglovec.je bezpečný? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 245x
07.10.08 16:04:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpiano300d® – sera-aglovec.je bezpečný?
Ahoj rád bych trochu ztížil život řasám v louži a chtěl jsem se zeptat jestli tenhle "lék" nevymydlí i krunýřovce a šneky...dík za postřehy.
07.10.08 18:31:14 / 07.10.08 18:53:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: piano300d
Algicidy (pokud neobsahují těžké kovy) rybám ani bezobratlým neublíží, s rostlinami už je to ale horší. Řasy (nižší rostliny) a vyšší rostliny se od sebe liší pouze úrovní organizace buněk. Základní stavební kámen (tj. rostlinná buňka) je u obou naprosto stejná. To není jako když antibiotikem působíme na bakterii, aniž bychom poškodili živočišnou buňku (s úplně jinými organelami a způsobem rozmnožování). Každopádně platí, že chemie proti řasám by se měla používat jako úplně poslední (v podstatě zoufalé) řešení - navíc mnohdy jen dočasné (pokud se nezmění podmínky v akváriu).
07.10.08 18:51:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpiano300d® – Re: Horác
Děkuju za odbornou odpověd!Jen nevím jestli mám čekat až z toho budu zoufalej :)vím že o řasách je tu infa dost a něco jsem četl...chtěl jsem tomu jen pomoct...jsou to kalasický zelený řasy co rostou z kytek jakoby "vlasy".

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 08:23:21 • 0.883 s