12 • 28 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Krmení » Živé krmení » Artemia Odchov do velikosti 3-5mm 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 452x
28.09.08 19:40:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDrBolíto® – Artemia Odchov do velikosti 3-5mm
Na výstavě v RK jsem neodolal a koupil si balení Artemia salina Sanders premium 50g.
Vše jsem nastudoval a vyrobil líheň, líhnutí vynikající opravdu těch deklarovaných 90%. Problém ale mám s uchováním žijících nauplií. Po vylíhnutí obsah líhně odsaji do sklenice 1,5L a tam vydrží cca 3dny. Vylíhnul jsem už třetí dávku, první i druhou jsem druhý den začal krmit kvasnicemi v balíčku rozpuštěné ve stříkačce, dávka cca 5kapek. Ale třetí den je jich polovina mrtvá.
Třetí dávku jsem teď zkusil přikrmit rozpuštěnou tabletkou se spirulínou a stejný problém.
V láhvi mám přivedeno jemné vzduchování nonstop.
Druhý den už je voda cítit a již jsou některé mrtvé.
Chtěl bych aby vydržela alespoň do velikosti 3mm aby z ní ryby něco měli, i když teď jí také jedí.

P.S. Líhnu malou Šálkovou lžičku (ještě menší než kávvová)
20g soli na 1l a špetka sody.
28.09.08 19:57:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Re: DrBolíto
28.09.08 20:16:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDrBolíto® – Re: Mrakoplash
To je provokace, ne rada. rozzureny :)
Hm jak jsem tak koukal, tak jich tam máš jen pár.
To já jich tam mám odhadem když vypnu vzduch a klesnou 4mm vrstvu, průměr dna 10cm.

V Rychnově mě právě nalákali ty u skalár v akvárku, bylo jich tam požehnaně a všechny kolem 5mm.
Díky za odkaz, u tebe jsem ještě nebyl stránky prolezu skrz na skrz hlavně fotky z RK. Ty si někde odsud?
28.09.08 20:19:13 / 28.09.08 20:19:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Re: DrBolíto
jj Týniště, bylo jich tam víc, ale je tam houby vidět a foťákem toho moc nenatočíš :-)
prostě to zkoušej jednou se to zadaří
28.09.08 20:34:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDrBolíto® – Re: Mrakoplash
No to je kousíček krajane.
Zkusím je rozdělit do dvou 3l láhví.
29.09.08 06:17:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmotýlek® – moje odchovy
už jsem to tady někde psal dříve ... podařilo se mi udělat dvě generace artemií - úplně primitivně v jednom litru vody (a v druhé fázi asi ve dvou litrech). Ale samozřejmě jen jako pokus - ve velkém by to zřejmě chtělo alespoň tak 30 litrů nádrž. Krmil jsem jen SAK55 a voda byla jen "mírně" slaná a pro pobavení jsem jim nechal pár vláken jávského mechu, na okně s přímým sluncem. Asi po měsíci se začaly objevovat na některých jedincích v zadní části těla vajíčka a ta plavala pár dnů po okrajích sklenice a pak se postupně vylíhla. Myslím, že se mi pak ještě z těch vylíhlých podařila další generace a pak mě to už nebavilo ... ale počet byl tak někdo okolo 100 kousků ... když byly největší, tak měly asi 12-15 mm na délku.
29.09.08 16:35:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDrBolíto®
Asi to bude tím množstvím v 1L. Mě se právě líhnou úplně mrňavé, řekl bych pod půl milimetru, sotva jsou vidět. Teď líhnu další várku, tak zkusím část dát do 3L sklenice. Sůl by prý neměla vadit, snesou až 300g na 1L, já dávám 20g na 1L.
Děkuji za reakce.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Krmení Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:40:12 • 1.056 s