Dobrý den, chtěla jsem se poradit.
Před 2 měsíci jsem si založila nové 120-ti l. akvárium. Hned s přinesením prvních ryb (cca po
týdnu) jsem si do akvária zavlekla krupičku. Z původních 14 ryb zůstalo i přez léčbu do tří dnů pouze 3 ks (2x plata, 1 ancistrus).
Akvárium jsem léčila, přeléčila, nasadila jsem po 3 týdnech, kdy se všechno zdálo být v pořádku paví očka (přendala jsem je ze svého
menšího akvária) Paví očka prospívala dobře, narodila se malá. Po týdnu jsem nakoupila další rybičky (nepamatuji se přesně ale cca 2x
čichavec, 2x ancistrus, 5x Danio čtyřpruhé. Tyto ryby byly v pořádku a koupila jsem tedy další (opět po týdnu). Další ryby začaly znovu
hynout, vypadá to na rozpad ploutví, krupička. Uhynulo mi docela dost ryb ve velmi krátkém čase .. cca 11 neonek, 2x parmička černopruhá, 1
čichavec, paví očka, 2x black mola, 1x bílá mola, v rozmezí 5 dnů, do toho všeho se narodily malé platy a další paví očka.
Chtěla
jsem poradit, jeslti někdo netušíte co je špatně, jeslti výběr ryb, nebo jeslti to může být vodou (neměřila jsem pH, ani tvrdost)-
(měním cca 1/3 každých 14 dnů) odkaluji, filtr čistím každý týden. (Odmítám už vodu solit a znovu zvyšovat teplotu, protože po tomto
zákroku při prvním pokusu o léčbu krubičky mi zahynuly i zcela zdravé ryby)
popis akvária: Pozadí žádné není (jen tapeta) filtr
původní ze setu jsem nahradila lepším, molitanovým s menším průtokem, ale větším objemem filtru, topítko původní (vyhovující)teplota
25°C, dno pokryté (do výše 3-4 cm) kamínky, cca 4-8mm černobílé, dva větší lávové kameny. Rostlin mám dost a rostou dobře -
(neodborně, dva typy přesliček, a jeden typ kapradí - nejspíš bahnatka bezstopečná, růžkatec ponořený, rohatec jemnolistý) dále dvě
listnaté malé kytky. Akvárium je úměrně zarostlé. Zářivky dvě v krytu, klasický set.
Děkuji za rady, nebo poznámky
(každopádně už začínám přemýšlet o křečkovi)