Fórum » Technika » Filtry » Molitanový Biofiltr - interval výměny
04.10.06 12:28:13
Mr.BP® – Molitanový Biofiltr - interval výměny
Jaká je životnost molitanového biofiltru ? Když koupím novou modrou kostku, jak ji "zajet", aby výměna za starou (dejme tomu potrhanou)
nenarušila chemickou rovnováhu v AQ ?
04.10.06 12:39:25
® – bioakvacit
Tak konkrétně tento model se špatně praktikuje.
U vnějších filtrů vždy část staré houby ponechám aby se bakterie rychleji
přemístily do nového.U kostek je třeba aby se neprovedla výměna současně s částí vody.V dobře zaběhlém aqa jsou bakterie všude a
nejvíce ve dně.Pokud tedy dojde ny tu výměnu a je možnost kousek staré dát do nové tak bych tak učinil.Stačí do ty předvrtané díry.Nebo
vymácháme starou houbu a až přestane pouštět vyloženě hnědej sajrajt tak ji lehce vymáchneme přímo v aqa.Ne ale moc,jinak se to pěkně
zakalí.A nová houba část bakterií nasaje a ubytuje.Jinak mě nic nenapadá.Je to asi lepší než kupovat drahý nitrivec a podobné vodičky.

Kup filtr na 2 kostky, stojí asi 100 i s kostkama a měň vždy jednu.
04.10.06 12:57:18
® – ještě životnost
Dokud se to nerozpadá tak je to v pohodě.Není problém to mít i několik let u hrubších molitanů a u jemnějších je to méně v závislosti
na zanesení a možnosti vyprání.Ve vnějších filtrech to mám přes 7 let a pořád to drží pokupě.
No já nevěděl že 100 kč je pro tebe tak veká částka.Tak to ani na ten start filter nebudeš mít, to stojí tuším kolem 70ti kč.
04.10.06 15:38:33
Mr.BP® – Vodník
100Kč není majland, ale proč bych měl kupovat něco za 100Kč se dvěmi kostkami, když mám čerpadlový filtr ? Já se na něco ptal a ty mi
odpovíš, tak si kup jiný filtr... To je opravdu konstruktivní přístup...

Jo já myslel že máš ten na vzduchovací motorek, jen na jednu kostku. Zmátl mě ten co tu psal o díře v molitanu.
04.10.06 15:47:36
® – díra v molitanu
ta díra se používá k nasazení na čerpací hlavu a taktéž k nasazení na tu trubici s hadičkou o bublamodelu.tak nevím co tě zmátlo?

Čerpací hlavu neznám, tak jsem si představil ten na bublifuk.
04.10.06 15:54:10
® – to Wasserman
To je stejný jako ty filtříky s tou krabičkou pod sebou co stojí za h...,ale místo ty krabky tam je např. děrovaná trubička a na ni
nasadíš tu houbu.Složité?Ani ne.Co?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora