7 • 28 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Molitanový Biofiltr - interval výměny 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 115x
04.10.06 12:28:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMr.BP® – Molitanový Biofiltr - interval výměny
Jaká je životnost molitanového biofiltru ? Když koupím novou modrou kostku, jak ji "zajet", aby výměna za starou (dejme tomu potrhanou) nenarušila chemickou rovnováhu v AQ ?
04.10.06 12:39:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – bioakvacit
Tak konkrétně tento model se špatně praktikuje.
U vnějších filtrů vždy část staré houby ponechám aby se bakterie rychleji přemístily do nového.U kostek je třeba aby se neprovedla výměna současně s částí vody.V dobře zaběhlém aqa jsou bakterie všude a nejvíce ve dně.Pokud tedy dojde ny tu výměnu a je možnost kousek staré dát do nové tak bych tak učinil.Stačí do ty předvrtané díry.Nebo vymácháme starou houbu a až přestane pouštět vyloženě hnědej sajrajt tak ji lehce vymáchneme přímo v aqa.Ne ale moc,jinak se to pěkně zakalí.A nová houba část bakterií nasaje a ubytuje.Jinak mě nic nenapadá.Je to asi lepší než kupovat drahý nitrivec a podobné vodičky. ;-)
04.10.06 12:42:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Kup filtr na 2 kostky, stojí asi 100 i s kostkama a měň vždy jednu.
04.10.06 12:45:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMr.BP® – Vodník
Vodníku Vodníku, přeci nebudu kvůli výměně filtrační hmoty kupovat nový filtr ne :-D
04.10.06 12:57:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – ještě životnost
Dokud se to nerozpadá tak je to v pohodě.Není problém to mít i několik let u hrubších molitanů a u jemnějších je to méně v závislosti na zanesení a možnosti vyprání.Ve vnějších filtrech to mám přes 7 let a pořád to drží pokupě.
04.10.06 13:06:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
No já nevěděl že 100 kč je pro tebe tak veká částka.Tak to ani na ten start filter nebudeš mít, to stojí tuším kolem 70ti kč.
04.10.06 15:38:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMr.BP® – Vodník
100Kč není majland, ale proč bych měl kupovat něco za 100Kč se dvěmi kostkami, když mám čerpadlový filtr ? Já se na něco ptal a ty mi odpovíš, tak si kup jiný filtr... To je opravdu konstruktivní přístup... coze
04.10.06 15:44:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Jo já myslel že máš ten na vzduchovací motorek, jen na jednu kostku. Zmátl mě ten co tu psal o díře v molitanu.
04.10.06 15:47:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – díra v molitanu
ta díra se používá k nasazení na čerpací hlavu a taktéž k nasazení na tu trubici s hadičkou o bublamodelu.tak nevím co tě zmátlo? :)
04.10.06 15:50:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Čerpací hlavu neznám, tak jsem si představil ten na bublifuk.
04.10.06 15:54:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – to Wasserman
To je stejný jako ty filtříky s tou krabičkou pod sebou co stojí za h...,ale místo ty krabky tam je např. děrovaná trubička a na ni nasadíš tu houbu.Složité?Ani ne.Co? ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:23:20 • 3.146 s