8 • 21 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Nemocné paví oka (poraďte prosím) 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 427x
21.09.08 12:44:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak® – Nemocné paví oka (poraďte prosím)
Dobrý den , chtěl bych Vás poprosit o radu mám akvárko 50 litrů (molitanový filtr , silné vzduchování , topítko , světlo) , vždy ho vyčistím a nechám v něm jeden den odrazit vodu a pak koupím paví očka nechám je tam v pytli , aby si zvykli na vodu a pak je vypustím a jak je vypustím , tak jsou všechny nalepené u rohu na hladině a moc se nehýbají , druhý den jedna začne divně plavat , chytnou to postupně všechny a vychcípou , nevíte čím to je ?Mohl by mi někdo prosím poradit??Děkuji mnohokrát.
21.09.08 12:58:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrobot007®
Jestli založíš akva a necháš ho den zajet tak je to málo..Než vpustíš první rybky musíš akva nechat zajet aspoň 10 dní!!!Filtr chytne bakterie které pak čistí vodu a bude to ok!!!Tak ať to výjde palec
21.09.08 13:06:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak®
nn nezakládal jsem ho akorát tam už jsem neměl rybky tak sem ho vypustil dal tam vodu a od tý doby to dělá takhle...
21.09.08 13:16:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrobot007® – Re: Simsonak
A předtím si tam měl co za ryby? a jak to šlapalo?
coze
21.09.08 13:18:00 / 21.09.08 13:18:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: Simsonak
Molitanový filtr doufám perete v odkalené vodě, že? Pokud ne, chyba! ;-) U živorodek je třeba dost často odkalovat, takže klidně jednou týdně, filtr prát tak často nemusíte. Po odkalení vyměnte tak třetinu vody za odstátou (stačí hodinku dopředu napustit kýbl). Vzduchování navíc není za běžných podmínek potřeba, stačí spousta fungujících a živých!!! rostlinek a bublifuk, který mírně rozpohybovává hladinu. Krmte klidně několikrát denně malé dávky (aby krmivo nepadalo na dno).

Vámi popisované stání rybek u hladiny může být problém s dusíkem...
21.09.08 13:23:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak®
před tím sem tam měl paví oka , ale od chovatele a neměl jsem filtr ani topítko a šlapalo to...
21.09.08 13:24:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak®
Molitanový filtr sem zatím nepral , protože ho mám nový a odkalovat se má po jednom týdnu a to mi ty rybičky vychcípou a musím jí měnit tak i tak
21.09.08 13:32:12 / 21.09.08 13:33:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: Simsonak
Dejte tam ty kytky, filtr nechte osídlit nitrifikačními bakteriemi (které pak budou rozkládat ty škodlivé N- látky), občas nasypte trošku krmení... Nechte to tak aspoň 2 týdny bez rybek (i dýl) a pak tam zkusmo dejte páreček pavích ok. Pokud budou v pohodě, můžete přidat další.

A zkuste přečíst třeba toto: http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
21.09.08 13:39:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak®
staci treba javsky mech?
21.09.08 13:57:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekustavprochore® – Re: Simsonak
mech je fajn, i pro potěr, ale chce to i jiné rostlinky :) pro začátek zkuste rychlerostoucí a nenáročné (egeria densa, ceratophyllum, apod. :-)
21.09.08 14:01:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak®
Děkuji , jen je mi záhadou , že ve zverimexu mají hygienické dno , topítko , molitanový filtr a daří se jim tak dobře...
22.09.08 16:39:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSimsonak®
Neví ještě někdo čím by to mohlo být??Děkuji
22.09.08 20:11:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDrBolíto® – Re: Simsonak
Zakup test NO2, takhle se chovají při velkém množství NO2.
Začnou se kroutit jako v křeči a plavou potrhle dokola, jako pes když si honí ocas.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:28:59 • 0.905 s