12 • 31 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Filtrace do 20 l akvária? + případně vzduchovací motorek jaký vybrat? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 819x
08.09.08 13:00:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeathfoe® – Filtrace do 20 l akvária? + případně vzduchovací motorek jaký vybrat?
Zdravím, mám koupené 20 litrové akvárium s rozměry 40x20x25. Chtěl bych se zeptat na to, jaký tam mám použít filtr a případně jaký koupit vzduchovací motorek, aby byl tichý. Tady na fóru jsem si něco pročetl, ale je tu strašně moc názorů, tak se ptám v novém tématu. Napíšu vám tu, co bych tam asi dal a vy me kdyžtak od toho odradíte :). Nejprve jsem chtěl normalní klasiku - molitanový filtr se vzduchovacím motorkem, pak jsem chtěl čerpadlo Atman At-200 s kostkou biomolitanu a nakonec jsem chtěl vnitřní filtr Atman At-F300. No a ještě jsem uvažoval o vnitřním Elite Stingray 5. Prosím tedy o radu, pokud byste mi doporučili kombinaci molitan + motorek, tak mi prosím poraďte jaký motorek je kvalitní a tichý maximálně do 400 korun. Uvažoval jsem o nějakém TetraTecu, třeba APS 50. Díky za odpovědi.
08.09.08 14:34:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBlade163®
Ja mam atman 300 v mojom 20l a je to nanic filter silny tak som ho trosku upravil ze uz neroby prudy :-) najlepsie filtre su podla mna zavesne.Najlacnejsi je atman hang on 001 neviem teraz presny nazov kukni k MK on ho ma je spokojny.
08.09.08 14:58:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeathfoe® – Re: Blade163
Jo díval jsem se k MK, má tam Atman HF-0100, no ale zase pak bych tam nemohl dát akvarijní kryt a osvětlení bych musel mít nějaké jak on, takže asi nic pro mě, ale díky za info o tom atman 300 filtru.
08.09.08 18:30:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: deathfoe
Podľa môjho osobného názoru na 20 litrov je ideálne klasický bublifuk(molitam + vzduchovací motorček). Vzduchovací motorček Tetra Tec by som si už nikdy nekúpil. Jeden mám a čo sa týka hlučnosti tak to je katastrofa. Mám ešte jeden taký nejaký neznačkový - Ferplast, stál polovicu oproti tetráckemu a ani ho nie je počuť.
08.09.08 20:12:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeathfoe® – Re: spooky
Spooky díky za zkušenost s TetraTecem, ale Ferplast asi nikde nekoupím jen tak, by mě zajímalo jaký jiný motorek bych měl teda koupit, jestli třeba Atman nebo Elite 799. Poradí ještě někdo?
09.09.08 22:34:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: deathfoe
Co třeba Sera.Jsou vcelku tiché.
10.09.08 11:26:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJurasek® – Re: deathfoe
Používal jsem Atmana 1500, celkem tichý, pro jeden filtr akorát, i s drobnou výkonovou rezervou. Pokud uvažujete o vnitřním filtru, tak je celkem dobrý Aquael Fan 1 plus (necelé 400), jde dobře regulovat.
10.09.08 11:40:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeathfoe®
Díky za další postřehy. Bude to fakt těžké něco vybrat, ve filtrech a vzduchovacích motorkách není tak jasná situace jako třeba v topítkách, kde každý doporučí Jager.
10.09.08 13:27:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: deathfoe
Za sebe můžu říct, že suveréně nejtišší vzduchovací motorek s jakým jsem se setkal je nová generace motorků od Eheimu. Jsou sice trochu dražší, ale je zaručená kvalita a skvělá funkčnost.(nejsem distributor, ani prodejce!) :-D
10.09.08 21:25:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Nějak netuším, proč je do dvacítky potřeba nutně filtr. Lepší je tam za ty prachy nacpat kytky, které pěkně porostou, myslím. A ještě zbyde na zmrzlinu.
10.09.08 21:30:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeathfoe® – Re: marsz
No protože to malé 20 litrové akvárium bude později sloužit jako karantenní nádrž na nové ryby a nebo tam budu léčit nemocné ryby z budoucího 94 litrového akvária, takže filtr tam být prostě musí :-) .
10.09.08 21:32:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: marsz
Ve 20 l kytky? a porostou...?
Možná.Ten filtr je na tom lépe-aspoň pro začátek.
10.09.08 21:53:02 / 10.09.08 22:24:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Ze mě mluví špatné zkušenosti s filtry v malých nádržích. Uznávám. Teď řeším, jestli je lepší vyústění těch mých honičů vody nad hladinou nebo na hladině. Bublifuky bych asi nesnesl kvůli tomu rambajzu, které by ty do 400 korun asi vydávaly. ahoj
10.09.08 22:09:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPiky® – Re: deathfoe
No já mám v akva elite singray 5(taky ve 20l a i v 15l) je tichounkej, a navíc pěkně vypadá. A ten proud co dělá rybám nevadí a to mám Betty který nemaj rády proud a vůbec pohyb vody.
10.09.08 22:55:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Betám to nebude asi vadit přesně do chvíle, než se začnou třít. Momentálně používám stejný model u rájovců a pokouším se s ním rozhánět sinici.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:38:31 • 0.908 s