Fórum » Technika » Filtry » Filtrace do 20 l akvária? + případně vzduchovací motorek jaký vybrat?
08.09.08 13:00:04
deathfoe® – Filtrace do 20 l akvária? + případně vzduchovací motorek jaký vybrat?
Zdravím, mám koupené 20 litrové akvárium s rozměry 40x20x25. Chtěl bych se zeptat na to, jaký tam mám použít filtr a případně jaký
koupit vzduchovací motorek, aby byl tichý. Tady na fóru jsem si něco pročetl, ale je tu strašně moc názorů, tak se ptám v novém tématu.
Napíšu vám tu, co bych tam asi dal a vy me kdyžtak od toho odradíte

. Nejprve jsem chtěl normalní klasiku - molitanový filtr se
vzduchovacím motorkem, pak jsem chtěl čerpadlo Atman At-200 s kostkou biomolitanu a nakonec jsem chtěl vnitřní filtr Atman At-F300. No a ještě
jsem uvažoval o vnitřním Elite Stingray 5. Prosím tedy o radu, pokud byste mi doporučili kombinaci molitan + motorek, tak mi prosím poraďte
jaký motorek je kvalitní a tichý maximálně do 400 korun. Uvažoval jsem o nějakém TetraTecu, třeba APS 50. Díky za odpovědi.
Ja mam atman 300 v mojom 20l a je to nanic filter silny tak som ho trosku upravil ze uz neroby prudy

najlepsie filtre su podla mna
zavesne.Najlacnejsi je atman hang on 001 neviem teraz presny nazov kukni k MK on ho ma je spokojny.
08.09.08 14:58:19
deathfoe® – Re: Blade163
Jo díval jsem se k MK, má tam Atman HF-0100, no ale zase pak bych tam nemohl dát akvarijní kryt a osvětlení bych musel mít nějaké jak on,
takže asi nic pro mě, ale díky za info o tom atman 300 filtru.
08.09.08 18:30:48
spooky® – Re: deathfoe
Podľa môjho osobného názoru na 20 litrov je ideálne klasický bublifuk(molitam + vzduchovací motorček). Vzduchovací motorček Tetra Tec by som
si už nikdy nekúpil. Jeden mám a čo sa týka hlučnosti tak to je katastrofa. Mám ešte jeden taký nejaký neznačkový - Ferplast, stál
polovicu oproti tetráckemu a ani ho nie je počuť.
08.09.08 20:12:51
deathfoe® – Re: spooky
Spooky díky za zkušenost s TetraTecem, ale Ferplast asi nikde nekoupím jen tak, by mě zajímalo jaký jiný motorek bych měl teda koupit, jestli
třeba Atman nebo Elite 799. Poradí ještě někdo?
09.09.08 22:34:16
Nobody® – Re: deathfoe
Co třeba Sera.Jsou vcelku tiché.
10.09.08 11:26:33
Jurasek® – Re: deathfoe
Používal jsem Atmana 1500, celkem tichý, pro jeden filtr akorát, i s drobnou výkonovou rezervou. Pokud uvažujete o vnitřním filtru, tak je
celkem dobrý Aquael Fan 1 plus (necelé 400), jde dobře regulovat.
Díky za další postřehy. Bude to fakt těžké něco vybrat, ve filtrech a vzduchovacích motorkách není tak jasná situace jako třeba v
topítkách, kde každý doporučí Jager.
10.09.08 13:27:00
fantasta® – Re: deathfoe
Za sebe můžu říct, že suveréně nejtišší vzduchovací motorek s jakým jsem se setkal je nová generace motorků od Eheimu. Jsou sice trochu
dražší, ale je zaručená kvalita a skvělá funkčnost.(nejsem distributor, ani prodejce!)
Nějak netuším, proč je do dvacítky potřeba nutně filtr. Lepší je tam za ty prachy nacpat kytky, které pěkně porostou, myslím. A ještě
zbyde na zmrzlinu.
No protože to malé 20 litrové akvárium bude později sloužit jako karantenní nádrž na nové ryby a nebo tam budu léčit nemocné ryby z
budoucího 94 litrového akvária, takže filtr tam být prostě musí

.
10.09.08 21:32:25
Nobody® – Re: marsz
Ve 20 l kytky? a porostou...?
Možná.Ten filtr je na tom lépe-aspoň pro začátek.
10.09.08 22:09:28
Piky® – Re: deathfoe
No já mám v akva elite singray 5(taky ve 20l a i v 15l) je tichounkej, a navíc pěkně vypadá. A ten proud co dělá rybám nevadí a to mám
Betty který nemaj rády proud a vůbec pohyb vody.
Betám to nebude asi vadit přesně do chvíle, než se začnou třít. Momentálně používám stejný model u rájovců a pokouším se s ním
rozhánět sinici.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora