Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vytírací nádrž

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Vytírací nádrž
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardik – jak zařídit vytíračku
ahoja prosim pomožte mam tehulku melanochromise johanni a nevim jak mam zaridit vytiracky tak aby se v ni ryba prispusobyla kolik litru jestli mam dat dno nebo ne atd dekuju moc piste mi i do nadží ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Havel-stRe: zeleninap3
Mech, protože se mi s ním dobře manipuluje, můžou to být i jemnolisté rostliny - neonky do nich kladou jikry, rošt kvůli jikrám, které se nezachytí a propadnou na dno.
Topení může být, nebo je možné udržovat teplotu v místnosti (21-23 st. není tak moc) - pozor na průvan při větrání.
U rasborek je teplota vyšší, tam by šlo umístit víc vytíraček do větší nádrže a topit v ní.

Jinak těch záležitostí je mnohem víc, jakost vody, čistota, rozkrmení a pod. - asi by se to sem nevešlo, je potřeba zapojit Google, nebo nějakou knížku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zeleninap3 Re: Havel-st
hele a když se vytřou ty razboky a neonky tak to hned sežeou nebo ne?
a proč tam má tam byt mech?
A co topiení?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Havel-stRe: zeleninap3
Slepil jsem si (a zase si slepím - byl jsem pár let bez akvárek) nádržky, asi 15x15 a na výšku 25 cm. Do nádržky vzduchování ze suchého dřívka lípy, nebo topolu.

Neonkám jsem dal plastový rošt a na něj omytý a dezinfikovaný, řídký trs mechu.

Rasborky (klínoskvrnné) se vytírají zespodu na plovoucí listy, takže stačí utrhnout jakokoli rostlinu s plochými listy a nechat plavat na hladině.

O odchovu neonek jsou vyčerpávající články tady:
www.dajanapet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zeleninap3 – jak si zařídit vytíračku
jsem začátečník a rad bych věděl jak má zařídit vytírka pro neonky,razbory, atd

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Martix6Re: Milik
Ahoj.U teter opravdu porodnička nepomůže.Jestliže jsou to rybky,které uvádíš na fotce.Tak jsou to Tetry červené (žanérky).Ty jsou pro začátky s rozmnožováním nejlepší.Jestli jsou jim jen podobné,tak to může být třeba fantom červený i jiné.a ty jsou dost náročné. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardikRe: Milik
porodničky jsou dobre pro živorodky a to proto ze rybky se rodí žive a samice nekdy ve stresu mlade požíra ale v porodničce propadnou mlade skrs treba mřížku dolu a samice se k nim nedostane treba pro dania je dobra dno z koralku jikra popadaji mezi koralky a dania je nemaji jak sežrat nektere ryby lepi jikry na sklo nektere zase nna listy nektere delaji penove hnízdo a do nich nakladou vajíčka a tlamovci zase jejich vyvin je v tlame samice tza pozbira jikry do tlamy a zebere vždy i samcovo spera s domnimkou ze je to taky jikra vic ti neporadim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MilikRe: mrst
ne mam jich tam asi 30 s tema 2 :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mrst Re: Milik
no jestli tam máš jenom dvě rybky ,...tak nemusíš pořizovat žádnou vytíračku ahoj ahoj potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MilikRe: jardik.cardik
takze porodnicka bys nemuze??? ani kdybych zmenila teplotu v zakl akva??? coze
Vyzkoušejte
nevim ale to se jen tak nemnoží musis mit na to zvlast akva jinou teplotu atd to nejsou živorodky ale jikrnacky ale drzim palec
je podabná téhle rybicky.net/fotogalerie.php…. ale není to presne ona protoze je u te pusiy bila a nema cervene ploutve
a nenajdes to treba v atlase ryb?to je težky takhle vis nejake foto koukni do toho atlasu jo
To bouzel jsem zapomela ale myslim ze njaky druh teter...bilo cevene - cervene od trupu po ocas a jeste v tom cervenem a cerne tecky :-( pls help
no a jake ryby
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milik – Nutná vytíračka?
Chtěla bych se zeptat ... njake ryby se mi pripravuji ke treni musim si porizovat vitiracku nejde to vyresit njak jinak??? diky za odpoved :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - kladnoNeo
Dobrý. zkusím to tak příště, díky. A zastínění tedy taky nějaký vytvořím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - neoRe: Kladno
Ja je přelovuju v noci tak hodinu po vypnutí svetla. Dají se lechcejc chytit a pride mi ze nejsou ani stresovaný. :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kladnoRe: Roman
Dám tam klasickej filtr molitan-vzduchování. V tý porodničce mám teď Black Mollu. Jinak se přikláním k tomu psychiatrovi. Včera jsem od Black Moll ztratil samce. Perfektní kondice a pořád vojížděl samice. Hlavně při žraní byl takhle aktivní - víc než krmení ho zajímaly zase ty samice. Tak buď spáchal sebevraždu, protože všechny samice jsou v tom, nebo dostal infarkt, nebo umřel hlady. Každopádně jsem ho v akva nenašel. Prostě zmizel. Tak možná ta samice utrpěla z jeho úmrtí nějaký psychický otřes. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RomanRe: Kladno
Uprav ten proud a ještě se daji zastínit stěny aqa např tmavším papírem.Pokud ani tohle nepomůže tak je to na psychiatra ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kladnoRe: Roman
To už jsem taky zkoušel. Maj tam plovoucí rostlinu a pár jemnolistejch. Potom 2 půlky kokosu položený na bok. Párkrát se tam schovala, ale potom zase blbla.
Ještě mě napadlo, jestli tam není větší proud od filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RomanRe: Kladno
Zkus jim tam dát něco do čeho se může schovat.Rostlinu,jeskyňku atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kladno – Přelovení do vytíračky
Jaké máte postupy a zkušenosti při přelovování do vytíračky?
Mám vždy pocit, že ryba(y) je dost vystresovaná. Vodu mám v obou akváriích stejnou (teplota, PH, UT, CT, NOx). Přelovení dělám jen pomocí fajfky. Stejně potom ryba jezdí po skle nahoru a dolů a takhle jí to vydrží klidně i 2 dny. Mluvím i o přelovení ryby do porodničky.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2637x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8086?od=61