Fórum » Nemoci » Co je s tím Pavím očkem?
05.09.08 16:17:55
hanz® V pavých očkách se moc nevyznám, ale mam takový pocit, že ona jim v průběhu ta ocasní ploutev mutuje a že je to snad kvůli tomu, že mění
pohlavý, ale teď nevim jestli to plati u samičky na samečka nebo opačně...
05.09.08 16:34:25
Yirka® – Re: hanz
Když se v něčem nevyznáš, tak si raději nech své pocity pro sebe. Bludů je všude kolem dost.
TO: Varazslo: To, že občas rybce praskne ocasní ploutvička není žádná katastrofa(zvláště u závojových ploutví), za normálních
okolností se to za pár dní zcelí. Jinak, co považuješ za divné chování?
Prasklá ploutev se opravdu časem zacelí (u mé ryby to trvalo asi 4 dny). Jestli žere a nejeví příznaky nemoci tak bych řekl že mu nic
nebude, třeba mu jen trochu vadí zakalenější voda po tom odkalování nebo tak... On to přežije...
Mě to příde, že má červíky a svědí ho p...... proto tak vyjíždí
nevim.. jestli to do zejtřka nepřejde, tak bych zkusila přeměřit nějaký hodnoty vody (hlavně dusitany a dusičnany).. rybka vypadá, že tam
něco hrubě rozdejchává... jinak mě nic nenapadá.. třeba to je fakt jen haluz z tý změny vody
Paví oka nemění pohlaví jako black molly například nebo jsem se s tím ještě nesetkal. Prasklé ocásky by neměly být katastrofou moje to
mají taky. A to vyjíždění může znamenat ledacos - změna vody, PH, teploty nebo se snaži upoutat pozornost (samice) anebo mu straší ve
věži. Ale vypadá zdravě.

snad se to spraví.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora