12 • 30 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » bílé tečky 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 226x
06.10.06 22:37:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmejd® – bílé tečky
Ahoj všichni, prosím poraďte mi někdo. V mém akvárku Lesko 1 se mi na parmičkách žraločích a na Betici dělají takové bílé tečky :o(( a rybičky nevypadají vůbec dobře. Co se děje??? Díky za pomoc. :-(
06.10.06 22:43:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva® – bílé tečky
To bude krupička. :-(
06.10.06 22:44:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmejd® – ??
díky, ale co s tím????? :-(
06.10.06 22:47:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva® – co s tím?
Mě vždy pomohlo zvýšit teplotu na 30 stupnů a nasypat tam sůl. Nebo se tam ještě dávají nějaké léky, ale název ti nepovím, to si musíš najít ve starých tématech. ;-) ahoj
06.10.06 23:04:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartix6® – bilé tečky
Ahoj.Bílé tečky bude problém.Nejspíš tvé rybky napadl kožovec rybí Ichthyophthirius multifiliis (krupička).Je to pěknej prevít.Doporučuje se malachytová zeleň,či jiná léčiva,ale hlavně zvýšit teplotu až k 30 c.Ta urychlí vývoj zapouzdřených stadii té potvory,protože léčiva na ně působí jen když opustí cystu.Všichni doporučují solit ale s tím zkušenosti nemám.Myslím že rybky už tak chorobou zatížené sůl ještě víc vysiluje.Ale to je jen můj názor.(Udajně zvyšuje tvorbu ochraného slizu).Je potřeba kvůli té vysoké teplotě silně vzduchovat a kvůli léčivům vypnout filtry.Mnoho zdaru a ať jsou brzy fit. ;-)
07.10.06 08:23:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – bílé_tečky
taky se mi udělaly na parmičkách žraločích zvýšila jsem teplotu na 29°C, dala 5 lžic soli/200L a koupila EXIT (149,-Kč). Hned po první aplikaci je vidět zlepšení. Tak držím palce, ať to vyléčíš.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:37:53 • 1.655 s