19 • 58 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » Polystyren a voda 

Zajímavé minirybky, rostliny, články o akvaristice a mnoho dalšího. To je AQUAgarden.ic.cz
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 437x
03.09.08 18:50:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjohnx® – Polystyren a voda
Dobrý den,
Chci zakládat nové akvárko a chtěl bych tam mít 3D pozadí z polystyrenu.U všech přiložených fotek k návodům je natřena jen přední strana a né ostatní, tak by mě zajímalo jestli polystyren neuvolňuje nějaké škodlivé látky do vody.
03.09.08 19:28:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPsycho® – To samé...
Teď to samé hledám po fóru a zrovna mě to samé napadlo taky, tak pište. ju. palec ahoj
03.09.08 19:30:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekProky®
Ahoj, nemusíš se ničeho vůbec bát. Polystyrenu voda nevadí, takže jak budeš mít udělanou jen přední stranu tak to je OK ;-) .
03.09.08 19:44:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekthunderstorm®
tak podle mě... když tomu neublíží silikon na kterej budeš lepit písek tak polystyren asi taky nee :-)
03.09.08 20:36:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMichal7® – Duvilax
Někde jsem četl že se dá lepit písek na polistiren Duvilaxem , nemáte s tím někdo ňákou skušenost? Nebude se Duvilax ve vodě nějak rozpouštět? Díky
03.09.08 20:38:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdeCORF OBRAEN® – Re: johnx
polystyrén vode nevadí..myslím že skúsenosti z praxe viacerých akvaristov ktorí majú taketo pozadia sú dostačujúcim dôkazom (pokiaľ je pozadie správne urobené,neutralizácie náterov a podobne viď videonávod od HANZa .. http://rybicky.net/rady/videonavod-vyroba-3d-pozadi ;-)
03.09.08 21:24:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJoecz®
jeden postřeh: polystyren se rozpouští, když se na něj sříká barva ve spreji
03.09.08 22:30:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
No to protože je v té barvě ředidlo na které i reaguje polystyren ;-) Jinak jestli někdo chcete mít speciál pozadí, tak když budete postupovat podle toho mého návodu, na které deCORF OBRAEN dodal link, tak ho v závěru natřete acetonem(ze zadu). POZOR!! musíte mít přední i boční stěny posypaný a důkladně natřený epoxy. Ve výsledku se vám polystyren rozpustí a udělá jenom miniaturní film. Pokud nebudete mít 100% rozetřený epoxy ve velké vrstvě, tak samozřejmě budete mít v pozadí díry. Celoplošně jsem to ještě nezkoušel, byla to jen náhoda, kdy mi někdo rozředil epoxydový lak právě acetonem a já to nevěděl hmm
04.09.08 07:47:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekromi (963573431319) – Re: hanz
podla mna to nema cenu natierat riedidlom a leptat...<br />
samotne pozadie, ak je trochu clenitejsie ma aj nejaku vahu a polystyrenovy zaklad ho pomaha udrzat vcelku pri manipulacii...<br />
aspon to moje by sa urcite rozpadlo, ak by som ho este zozadu rozleptal...
04.09.08 08:53:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Já si tedy rozhodně nemyslím, že je to zbytečné :-) Co udělá klasické pozadí ve vodě? Vyplave na hladinu. A co udělá takto naleptané pozadí ve vodě? Potopí se ;-)

Já jsem psal, že musí být kvalitně natřené (!!hlavně vytvrzené!!). On sice epoxy je po 2 dnech tvrdý, ale rozhodně není vytvrzený a rozpouštěl by se do vody...

Tak abych to maximálně upřesnil: Takto vyrobené pozadí chce důkladnou a trpělivou práci při natíraní a trošku ho i vyprofilovat, aby se pozadí neohýbalo. Pozdí poté nemusíme nijak připevňovat silikonem, nebo jej vtlačovat pod vzpěru.

PS:V jednom AQ (water reservoar) mam takto vyrobený ( poničený ) pozadí minimálně z 1/3 z levé strany a funguje
04.09.08 09:05:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekromi® – Re: hanz
mrkni na moje pozadie...nevyzera najhorsie a nerobi ziadne problemy...a to je robene do rohovky z troch dielov a s komorou a jaskynou...
na to, aby nevyplavalo staci po obvode silikon a je po probleme...
04.09.08 14:15:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAjllyn®
ja som sa rozhodla urobiť si pozadie z bieleho piesku a čierneho silikonu, chcela som sa spýtať či treba ešte poslednú vrstnu piesku niečim zatrieť? (silikon na to piesok, zase silikon a na to piesok plus neutralizacia octom) stačí? :-O
04.09.08 15:58:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Ajllyn napsala....(silikon na to piesok, zase silikon a na to piesok plus neutralizacia octom) ...

A na co bude slouzit ta neutralizace octem?? Kdyz uz citis potrebu, pak treba jedlou sodou, nebo napr. redenym savem.
04.09.08 16:30:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAjllyn®
ja neviem len sa pytam, sice ked bude vrstva piesku posledna tak asi netreba neutralizovať
04.09.08 16:54:07 / 04.09.08 16:55:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Ajllyn
Ne, ja jen, ze neutralizovat silikon, ktery se vytvrzuje za vzniku kyseliny octove, octem, je podivne.
Narozdil od neutralizace octem nateru napr. epoxy 1200, kde ocet neutralizuje zbytky opravdu silne alkalickeho tvrdidla.
Neutralizaci se zpravidla mysli reakce kyseliny se zasadou, ne michani dvou kyselin ;-)

Zaver - Neutralizovat silikon cimkoli je uplne zbytecne, staci dukladne omyt cistou vodou, hlavne ale pockat na opravdu dostatecne vytvrzeni (myslim, ze se uvadi 2mm tloustka/den), tak u dvou vrstev bych rekl alespon tyden, i kdyz vecer uz bude vypadat horni vrstva "tuha" a hotova.
04.09.08 17:46:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAjllyn®
oky dakujem :-)
05.09.08 19:14:01 / 05.09.08 19:14:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjohnx® – čím to natřít???
Fotka k příspěvku Už jsem si nakreslil přibližnou podobu toho pozadí, Pozadí by mělo vypadat asi jako na obrázku a tak by mě zajímalo čím ho natřít- kameny asi posypu pískem ale kořen???
P.S. tak nějak by to mělo vypadat

06.09.08 20:26:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjohnx® – Re: johnx
?????
06.09.08 20:36:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: johnx
Co balakryl, natrit rozumne namichanym odstinem hnede, a tupovat hubkou tmavsim?
Ptipadne, pokud to pozadi neni hodne velke, co zakomponovat skutecny koren?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Ostatní Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 14:30:33 • 1.957 s