Chovám živorodky, paví očka, platy a black molly, samičce pavího očka se rozpadá ocasní ploutev a sameček má při pohledu z vrchu křivou
páteř (vypadá jako vlnovka ~). Podle knihy mam nemoc léčit furazolidonem, podle tohoto serveru zase methylenovou modří, zřejmě se příznaky
nemoci shodují s více možnými diagnozami. Příznaky (rozpadávání ploutní a křivá páteř) sedí na tuberkulozu, ale i na spoustu jiných
nemocí doprovázené těmito znaky. Obě ryby nevykazují zatím žádné divné chování, samičku jsem přmístila do jiné nádrže protože se
pravděpodobně jedná o bakteriální nemoc, samečka jsem zatím nechala v hlavní nádrži, je totiž možné že má vnitřní paraity a proto
plave tak zkroucený. Ani jedna z ryb neztrácí barvu, žerou normálně, reagují na pohyb, v akváriu je teplota 26°C. Nevím co bych mohla
ještě popsat, snad jen že je v akváriu přemnožení šneků. Můžu poslat i fotky. Děkuju za co nejrychlejší odpověd
02.09.08 18:41:30
Yirka® – Re: Jája
Jak dlouho je chováš v jedné skupině-nedegenerují?
To rozhodně ne, nejstarší ryby jsou v pořádku, tyhle dvě jsou koupené asi před 2 týdny nově.
Mám problém s mečovkama.Dnes mě jedna umřela.Asi týden polehávala v koutě a stranila se ostatních.
Dnes začaly všecky mečovky být v koutě namačkaný u sebe.Některé sou těhotné.Může mě někdo poradit co s tym??
Všechny hodnoty sou ok a papaj normálně.
Díky
no jak se zbavit rybky je tu spousta názorů, ale žádnej jak jí vyléčit
Zvýšit teplotu na 28 dát esha 2000 podle navodu, předtím ještě odkalit a doufat že to pomůže.

Sameček trochu ztrácí barvu, možná dálší příznak. Obě ryby jsou na izolaci kde dosud nemam topení, takže zvýšit teplotu nemůžu,
ale můžete mi poradit se zařízením náhradní nádrže (pro marody a mladé, podle potřeby)..
Liečit rybku za 20 korun? kup inú,alebo ti dam.. mam ich kolo 200 ks
No mozna kdyby pro tebe nebyli ryby jenom "veci",tak by sis mozna vsiml ze kazda rybka ma svou osobnost a existuji lide kteri maj radi tu
svou rybku a nechteji jinou....Fakt nevim co se s vama lidi deje...:((
jak velká je ta karanténka/odchovnička? předpokládám, že to nebude pro parádu, takže kompresůrek se 2 vývody, jeden na bublifuk a druhý na
vzduchování, topení (nebo dočasně vzít z velkého akvárka), světlo podle umístění. dno bych pro snadnější údržbu nedávala, pokud
vůbec kytku, tak do košíčku a zasypat štěrkem (já košíček obalila jávským mechem a vypadá to celkem solidně

)

přesně tak každy má rád svou rybku a nechce jinou kdyz je ma naucene ze papaji rano a vecer
04.09.08 12:57:14
marsz® – jejda
Nevím, jestli můžou gupky trvale prospívat v teplotě 26°C. A vlastně fůra dalších rybek.
já ti newím ale mám gupky a teplota je ted 26,5 C a vše co mám je zdravé

aspon že tak dělají mi radost
otázka je, jak moc zvládne bublifuk v nějaké prťavé nádrži, kde bude skoro u hladiny (ale nevím, jak velkou karanténku/odchovničku Jája
má) a řekněme teplotě okolo 30 C okysličit...
04.09.08 15:01:44 / 04.09.08 15:02:10
Sid® – Re: ustavprochore
...jak moc zvládne bublifuk v nějaké prťavé nádrži, kde bude skoro u hladiny...a řekněme teplotě okolo 30 C okysličit ...
To bude záležet na průtoku vody filtrem. (A průtok zase bude záviset na množství dopravovaného vzduchu.)
Jinak výtok filtru na hladině je vzhledem k velkému rozpohybování hladiny velmi účinný způsob okysličování vody.
Koupila sem jim lék (a asi brzy budu na mizině, pokud to takhle pujde dál

), a přeléčim radši všechny, protože se nemoc projevila i u
dalšího samečka. Mam je skutečně ráda, i když dalším párečkem bych rozhodně nepohrdla, místo v akva ještě mam.

jinak, druhá nádrž
je velká 12 litrů, a jávskej mech nikdy nemůžu nehnat, už sem ho sháněla do hlavního akvaria a nikde ho neměli..
Samička vypadá hodně chcíple :(
Můžu se zeptat jaký lék jste koupila?
Jinak ten mech zkuste spíš inzeráty, před pár lety jsem ho v akvaristice sháněla taky dost těžko (jinak pokud byste byla z Č. Budějovic
nebo okolí, klidně nějký přenechám

)
Bartopur od značky Sera, děkuju za nabídku ale jsem až z Liberce, poptám se někde tady

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora