Fórum » Obchody » Akvarium - hornbach
Ahoj. Chtěla bych si pořídit přibližne 112L akvárium z Hornbachu, máte někdo s těmito akvarijními komplety z Hornbachu zkušenost? vyplatí
se zde akvárium koupit? děkuji za radu
Akvarijní set se většinou nevyplatí. Je v něm sice osvětlení i filtrace, ale stejně zjistíš, že osvětlení nestačí a přidat další
zářivku to takovéhoto setu většinou nejde a filtry tam nebývají zrovna dobré, většinou jsou takové ty "honiče vody", které
nemají dostatečný objem filtrační hmoty, takže stejně se pak musí koupit nový filtr, nebo ten stávající upravit, pokud to ovšem jde.
Takže se ti náklady nakonec spíš zvýší.
Ale nemusí to být ve 100% případů, nepsala jsi, jaké má ten set parametry.
je lepí si nejprve pročíst nějakou knížku a pak teprve si akvárkou udělat sama ... třeba za pomoci přítele nebo hodného tatínka

podle
věku
k tomu akvárku - jde o filtr aquael-fan-2, rozmery 80*40*35, tlouštka skla 0,5cm
02.09.08 14:58:15
S -
Eliška® – Re: Jana
a jaký to má osvětlení? Na 112l bys měla mít alespoň takových 50W. Uvádí se 0,5 - 1 W/l, najdou se i takoví, kteří budou doporučovat
víc, i takoví, kteří budou tvrdit, že tolik není potřeba.
A ten filtr se obávám, že bude mít malý objem filtrační hmoty.
02.09.08 15:02:28
Dinamit® – Re: Jana
Podle mě by bylo mnohem lepší koupit samostatné akvárium, k tomu vhodný filtr a kryt - ty se prodávají již hotové, stačí jen vybrat.
Nejlepší ovšem je si filtr vyrobit vlastní externí a kryt si taky vyrobit. Náklady se sníží a vše bude podle tebe, jak si budeš přát ty
sama...
Přidám svoji zkušenost. Pořídil jsem si z lenosti set 54l akva s osvětlením 15W, topítkem a vnitřním filtrem.
První šel pryč filtr ---> honil vodu - rachtal - malá filtrační plocha
Kryt osvělení s 1x15W zářivkou jsem nejřív vylepil alobalem -> menší zlepšení. Ale stejně jsem to nevydržel a postavil si vlastní kryt
a mám teď 3x15W a žádná rostlina teď nemá problém se světlem.
Jediné topítko zůstalo, i když moc nespína, je jen do rezervy.
A CO2 jedu z obyč PET lahve.
Sumasumárum: pro mě to byla zbytečná investice do setu, ale na druhou stranu to byl lehčí začátek s akvaristikou.
Chci se zeptat někoho zkušeného: bude mi na akvárium do 150L stačit sklo o tlouštce cca 6mm??? (pochopitelně nechci zakláddat new téma). A
ještě jaké lepidlo? Silikon?
podle firem co lepí bude ale je to už na hraně,lepší 8mm,líp se v noci spí
02.09.08 18:28:03
Yirka® – Re: stanovsky
Z článku AQUA-VAI začínáme...
- orientační potřebná tloušťka skel v mm vzhledem k rozměrům akvária (podle Loderstedta)
Výška
cm Délka cm
40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 140 150
30 3,3 3,8 4,1 4,2 4,4 4,6 4,9
40 5,1 5,6 6,0 6,3 6,5 6,7 6,7 7,0 7,1
50 6,5 7,2 7,7 8,2 8,4 8,7 8,9 9,1 9,2
60 8,5 9,3 9,7 10,2 10,7 11,1 11,4 11,6 11,7
70 10,0 10,9 11,6 12,2 12,7 13,1 13,4 13,6
Přibližné rozdělení nádrží dle velikosti:
Mohl byste mi tu dát odkaz na stránky kde to je uvedeno? Protože z toho co jste mi tu napsal to nějak nedokážu rozluštit. Díky
02.09.08 19:10:36
R -
isamik® – Re: stanovsky
02.09.08 23:25:25
Sid® – Re: Bexim
Jestli vám budou dvě zářivky stačit, pak nejspíš ano...
Můj názor je, že s akvišama je to podobný, jako když stavíš barák - pokud to umíš, máš čas a baví tě to postav si ho sama. Pokud ne,
je set jediné co zbýva. Já jsme koupil v Hornbachu od Juwel RIO 125L a jsem spokojený, rybkám se daří dobře, kytky rostou jako z vody

a
vnitřní filtr je mi příjemný, že nikde netahám hadice (které bych stejně tahat nemohl). Co bych ale už asi neudělal je ten nákup v
Hornbachu - projdeš-li weby zjistíš, že ho můžeš mít znatelně levněji. (cca 1.000 na 6.000,-Kč u Ria se už pozná.)
V každém případě přeji spoustu příjemných zážitků.
myslíte že by se ten kryt hodil rostlinnému akvárku?
pokud se spokojíš s "rostlinným" akvárkem s anubiasy, hnědovkou a podobnými na světlo nenáročnými rostlinkami, proč ne?
a kdybyse tam daly jiné zářivky tak by to bylo lepší?kolikatiwattové zářivky jsou minium pro rostlinné aqa
ja mam set z bachu, zaricky 2x18W celkem dostacujici, filt sice nic moc ale funguje to s nim... akorat to chce chvili, aby se zanesl a nehonil tak moc
vodu... je to vnitrni eheim... chemie co k tomu byla je na prd.. akorat se mi to vali v supleti... nejsem pro chemii v akva, pokud to neni opravdu
velmi nutne...topitko jager 150W suprovy... po roce sem ale vymenil zarivky za philipsky 860 a 840 tusim (nebo 640 a 620?) fakt ted z hlavy nevim a
bylo to hodne znat... jinak u setu bacha na rozmer zarivky.,.. ja mel stesti ze mam dobrej ale nektery se spatne shanej a jsou zbytecne drahy....
Anebo zkus inzeráty, já pořidil takhle zánovní 112 vč. krytu se 2 zářivkama, filtr Tetratec Ex 700, 2x topítka, odkalovač, sítka,
vzduchovač a to vše za cca 2500,- Kč
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Obchody • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora