0 • 6 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Jak se postarat o narozené rybky 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 154x
07.10.06 11:39:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkosiska® – Jak se postarat o narozené rybky
Před chvílí jsem našla v akva malilinkatou rybičku, je bílá, skoro průsvitná. Akva máme od léta, takže je to porvé a vlastně ani nevím, jestli se teprve začne vybarvovat a bude z toho neonka nebo pokud už zůstane taková bílá, bude to paví očko, nic jiného nepřipadá v úvahu. Asi jich bylo víc a zůstala jen tahle jedna, tak jsem ji dala zvlášť do sklenky, protože máme 30l akva a nic takového, jako je porodnička. Tak bych prosila o jakoukoliv radu, co s ní, jak jí tu sklenku zařídít, aby to tam přežila bez týrání, čím ji mám krmit a za jak dlouho ji můžu vrátit zpět do akva. Děkuji moc.
P.S. pro mě je to vážně překvapení, člověk si na pár dní odjede do školy a pak se nestačí divit. Vlastně jsem si ani nevšimla, že by byla nějaká těhotná (nebo nevím, jak se to pozná)... a to do akva hledím pořád :)
07.10.06 11:58:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanci286® – :)
Ahoj baba, daj ju do nejakého 5litrového pohára ak nemáš akvárium trocha tam daj štrku a tak nech to vyzerá a daj tam malé rybky, kup pre nich krmivo pro poter a za dva mesiace ich môžeš dat už zafarbené do akvária:)
07.10.06 12:04:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatko® – jejo ;-)
gratulujem k "detom" ;-) no podla mna to nebude pavie ocko.. mne sa narodili pred 2 tyzdnami, bolo ich velmi vela. a nemali bielu farbu :-) krmit to je dobre viac krat denne, podrvenymi vlockami.. ja som len zaciatocnik, takze dalej radsej radit nebudem, aby som nevymyslal hluposti. ale zavaraninovy pohar sa mi nepaci.
09.10.06 13:20:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmoni (-12-11-10-9) – mimčo
v akvaristice mají občas porodničky-takové "síťové krabičky" asi za 50,-. prodávají i krmivo pro potěr, ale vše kvůli 1 kousku je asi zbytečné. spíš si to pořiď do foroty. Jestli máš živorodek víc tak očekávej mladé každou chvíli. chce to jen pohlídat, případně přendat do porodničky dřív než porodí, aby to rybky nepojaly jako sváteční oběd. mě nedávno sluply potěr starý skoro 3 měsíce, myslela jsem, že už jsou dostatečně velké - no nebyly rozzureny . jednou jsem tu četla, že se mají přendavat až se ostatním rybám - jakoby nevejdou do tlamky. To jsem si myslela, že už se teda nevejdou - a vešly coze
11.10.06 15:24:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKosiska (-12-11-10-9) – rybí mimino
Tak to si mi teda neudělala radost, ja myslela, že bude ve sklínce pár týdnů a že povyroste tak, aby se netrápila a mohla jít za ostatníma do akva. Krmím ji rozdrobenýma vločkama....ale tak teď je starost na jiných a já jen můžu doufat, že se z mimčka budu moct těšit za týden, až zase přijedu ze školy domů. Ale tak mám zprávy, že se jí zatím daří :)
11.10.06 18:43:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo (-12-11-10-9) – achjo
Co to je za blbost dát ryby zpět až za dva měsíce?? Neonka to na 100 procent nebyla. Je to paví oko které zdůraznuji ve věku do 1 měsíce mají zbarvení bílé až černě skvrnité. To paví očko dej do 1 l sklenky beze štěrku je to lepší jelikož se snadněji udržuje a ta ryba to taky ocení. Co se týká udržby je nutné vyměnit tak 1 za 3 dny část vody za čerstvou ale aspon 24 hodin odstátou. palec Do 1l sklenice proto že ryba snadněji najde potravu a nevysiluje se, díky čemuš rostou nepatrně rychleji!! ;-) :-)
neo
12.10.06 13:59:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKosiska (-12-11-10-9) – pro neo
Aaa, dekuji za radu. Si me potesil, protoze presne takhle jsem ji zaridila, ale po jinych odpovedich uz jsem se bala, ze ji v 1l sklence tyram :)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 03:58:43 • 0.861 s