Fórum » Nemoci » Léčení a léčiva » Jak vyčistit akvárium kde byly nemocné ryby?
27.08.08 14:52:56
Máďa® – Jak vyčistit akvárium kde byly nemocné ryby?
Ahoj prosím o radu.Již půl ruku máme akvárium asi po 2 měsísích se nám v akváriu objevila krupice,možná i jiné nemoci.Zahynulo nám ji
hodně rybek.Odpadávali jim ploutve,na některých se zdálo že je plíseň,některé hubly a hubly až zahynuli.Otiraly se o kameny,křivila se jim
páteř.Skoušeli jsme vše možné,vyšší teplotu,sůl,léčivo ze zverymexu Alcicid,FMC nic nepomohlo.Chceme celé akvárium založit
znovu,vymít,vydezinfikovat.Někde jsem četla že to lze savem,ale tím si nejsem moc jistá.Také nás napadlo vše co jde vyvyřit.Ve zverymexu mi
prodala preparát jmenuje se Bio Clean A.Tam se píše žě to odstraňuje vodní kámen a né že dezinfikuje nebo tak.Poraďte nám prosím prosím
jak a čím vyčistit akvárium aby nemoc vymizela a nové ryby neonemocněly.Dekuji Magda
Savem

27.08.08 15:15:46
vaclav® – Re: Máďa
Pokud jsou v akva rostliny tak si v kyblíku rozdělej slabý roztok hypermanganu. Světle fialový a rostliny celé ponoř klidně na celý den.
Pokud je písku málo tak vyvařit, jinak savo a druhý den propláchnout. Nakupovat rybičky velmi opatrně a ze začátku jen pár. Po čase možno
drobet přidat. Spoustu původců nemocí si ryby stejně přinesou sebou, ale záleží v jakých podmínkách jsou. Pokud v dobrých, stačí se
většinou ubránit, jakmile se to ale zhorší, nastávají problémy.
... a máš-li možnost, zkus se poohlédnout po kvalitní akvaristice
Peroxid vodiku 40 % , koupis treba v Hornbachu asi za 40 korun/0,5 litru.
V tyhle koncentraci je to ziravina, takze musis mit rukavice. Ale myslim, ze to zadny bacil ani jina breberka neprezije.
Nasledne je absolutne neskodny. Lepsi nez jakakoli chemie
Akorat na rostliny bych to radsi nepouzila
staci akvarko vimyt solou piesok vybrat, oplachnut vo vriacej vode rastliny v hipermangane,a to by bylo abyto nebylo.
já třeba čustil horkou vodou a savem. rostliny už newím.
28.08.08 13:39:55
Máďa® – Re: pro všechny
Všem vážně moc děkuji za rady určitě některou metodu vyzkoušíme.Rádi bychom nakupovali někde v kvalitním obchodě,přímo v
akvaristice,ale boužel bydlíme na takovém místě kde jsou v okolí pouze zverimexi.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora