3 • 17 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » skalary vs. tercovci - naroky na prostor 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 174x
26.08.08 14:54:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – skalary vs. tercovci - naroky na prostor
Tak me napadlo. Co potrebuje podle vas v plnem vzrustu vice mista a proc? Skalary nebo tercovci?
Muj osobni nazor je, ze skalary, protoze jsou vetsi (? na vysku urcite, na sirku o neco mensi ?) a cilejsi.
Dekuji za nazory.
26.08.08 15:10:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGeri®
Podle toho o jaké skaláry se jedná, určitě nejvíc místa chtěj altumy, pak bych řekl že dostačující je akvárko 50x50x50 pro chovný pár a je jedno čeho... jestli skalár nebo terčů.
26.08.08 15:55:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: Geri
normalni skalary amazonske. A ten objem nadrze jsem myslel jako chovne, aby dorostly do plne velikosti.
26.08.08 17:35:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGeri®
Neřekl bych že se nároky skalár a terčů na prostor nějak zásadně liší, záleží taky na počtu chovaných kusů v akváriu, ale tak většinou se to dělá tak, že koupíš, dostaneš, přivezeš... kolem deseti kusů a nechaj se dorůst společně, sami se pak spárují, a nato aby dorostli takhle v deseti bych řekl objem akvária 200-300l dostačující. Ale rozhodně to chce alespoň 50cm na výšku. Samozřejmě čím víc tim líp :)
26.08.08 20:04:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: Unnamed
Tezko rict co je vetsi.Videl jsem treba u Mira jeho samce(tercovce) se kterym jezdil(jezdi) na vystavy a ten byl vetsi jak palka na pingpong.Neskutecnej kusanec.Jinak souhlasim s Gerim neni k tomu co dodat.
26.08.08 21:55:36 / 26.08.08 21:56:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKolco®
Dobře rostlý terčovec ma určitě větší hmotnost než ten největší skalár.Na výšku ploutví samozřejmě vyhraje skalára.Mnoho lidí si neuvědomuje jak opravdu velký může být výstavní terčovec.Já jsem viděl Hekla,který měl v těle ke 20 cm.Byla to fakt lopata.Z terčovců právě Heklové dorůstají největších rozměrů.
26.08.08 22:12:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmiro03®
Čo k tomto napísat?!Čo sa týka rastu rýb tak nezáleží len na velikosti nádrže ale aj na genetike rýb a kvalite chovu.Videl som už ryby chované v obrých nádržiach jak skaláre tak terčovce no pritom som videl aj ryby chované v menších nádržich,ktoré velikostov tie z obrých prevyšovali.No pokial je chovatel dobrý,má kvälitný chovný materiál a má k dispozícii velké nádrže tak v oboch prípadoch-skaláre i terčovce narastaju do pekných,majestátnych rýb. ahoj
26.08.08 22:15:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Unnamed
Já bych řek, že větší akva potřebujou skaláry, hlavně se mi zdají i dost agresivní mezi páry. Terčovce nechovám, ale častokrát sem je viděl a skaláry se mi zdají aktivnější a dravější. Pokud jde o hmotnost a celkový "objem" tak to bych zas vsadil na terčovce, ale zdají se mi mírumilovnější a klidnější :-) tudíš by jich mohlo být víc pohromadě, ale pak jsou tu zase nároky na vodu a pod. :-D takže to je asi tak na stejno
27.08.08 06:57:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Velikost skalar
na minule burze prodaval chovatel par cernych skalaru, samice 13cm, samec 15cm (delka), vysku pry ma jen u samce, 23cm. Udajne byly petilete. Jak napsal miro03, vse zalezi na geneticke vybave ryb.
27.08.08 11:09:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGeri®
jo jo a pořádně krmení... stejně jako u lidí, já už taky 2 metry mít nebudu :-D

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:08:59 • 0.871 s