Fórum » Akvarijní ryby » skalary vs. tercovci - naroky na prostor
26.08.08 14:54:57
Unnamed® – skalary vs. tercovci - naroky na prostor
Tak me napadlo. Co potrebuje podle vas v plnem vzrustu vice mista a proc? Skalary nebo tercovci?
Muj osobni nazor je, ze skalary, protoze jsou vetsi (? na vysku urcite, na sirku o neco mensi ?) a cilejsi.
Dekuji za nazory.
26.08.08 15:10:50
Geri® Podle toho o jaké skaláry se jedná, určitě nejvíc místa chtěj altumy, pak bych řekl že dostačující je akvárko 50x50x50 pro chovný pár
a je jedno čeho... jestli skalár nebo terčů.
26.08.08 15:55:49
Unnamed® – Re: Geri
normalni skalary amazonske. A ten objem nadrze jsem myslel jako chovne, aby dorostly do plne velikosti.
26.08.08 20:04:29
Dahak® – Re: Unnamed
Tezko rict co je vetsi.Videl jsem treba u Mira jeho samce(tercovce) se kterym jezdil(jezdi) na vystavy a ten byl vetsi jak palka na
pingpong.Neskutecnej kusanec.Jinak souhlasim s Gerim neni k tomu co dodat.
26.08.08 21:55:36 / 26.08.08 21:56:41
Kolco® Dobře rostlý terčovec ma určitě větší hmotnost než ten největší skalár.Na výšku ploutví samozřejmě vyhraje skalára.Mnoho lidí si
neuvědomuje jak opravdu velký může být výstavní terčovec.Já jsem viděl Hekla,který měl v těle ke 20 cm.Byla to fakt lopata.Z terčovců
právě Heklové dorůstají největších rozměrů.
Čo k tomto napísat?!Čo sa týka rastu rýb tak nezáleží len na velikosti nádrže ale aj na genetike rýb a kvalite chovu.Videl som už ryby
chované v obrých nádržiach jak skaláre tak terčovce no pritom som videl aj ryby chované v menších nádržich,ktoré velikostov tie z obrých
prevyšovali.No pokial je chovatel dobrý,má kvälitný chovný materiál a má k dispozícii velké nádrže tak v oboch prípadoch-skaláre i
terčovce narastaju do pekných,majestátnych rýb.
Já bych řek, že větší akva potřebujou skaláry, hlavně se mi zdají i dost agresivní mezi páry. Terčovce nechovám, ale častokrát sem je
viděl a skaláry se mi zdají aktivnější a dravější. Pokud jde o hmotnost a celkový "objem" tak to bych zas vsadil na terčovce, ale
zdají se mi mírumilovnější a klidnější

tudíš by jich mohlo být víc pohromadě, ale pak jsou tu zase nároky na vodu a pod.

takže
to je asi tak na stejno
27.08.08 06:57:08
Unnamed® – Velikost skalar
na minule burze prodaval chovatel par cernych skalaru, samice 13cm, samec 15cm (delka), vysku pry ma jen u samce, 23cm. Udajne byly petilete. Jak
napsal miro03, vse zalezi na geneticke vybave ryb.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora