3 • 18 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Krmení » krmivo (netradiční) 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 214x
08.10.06 14:51:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – krmivo (netradiční)
Zdravím všechny ahoj

Nemáte někdo zkušenost s přikrmováním rybek "lidskými" potravinami? Například vařená rýže, těstoviny, brambory. Pak třeba nějaké ovoce....jablko?
Ze zeleniny jsem vyčetl např. špenát, syrový plátek brambory, okurka, list salátu....takže na zeleninu se ani moc neptám.

Mám už nějakých 15 let papouška, který žere snad všechno co my. Miluje jogurty a tvarohové dezerty, máslo :-), polévky, klidně i knedlík s omáčkou, těstoviny :-)) Občas maso, sýry. Má rád teplé jídla. Občas to zapije i pivem (samozřejmě pár loků) :)

Z ovoce má rád jablka, maliny a ještě pár dalších.....zeleninu téměř nežere (mimo vařené mrkve a kukuřice). Vyjmenoval jsem jen část :-) Jeho hlavní potrava je slunečnice a každé ráno piškot s čajem :) Takže opravdu všestranná strava.

Co je nejlepší, nikdy neměl zdravotní problémy a má se stále čile k světu.

Nechci srovnávat ptáka a ryby, ale zajímaly by mě Vaše názory a zkušenosti.

PIC ahoj
08.10.06 15:16:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksolem® – naše strava
Problém je že většina naší stravy je buď nastná nebo obsahuje převážně denaturovaný proteiny a ty se hrozně rychle rozkládají a kazí, takže není příliš vhodná, jinak zkušenosti mám u kaprovitých ryb, těm jede docela vařené brambory, těstoviny a bramborová kaše obzvláště, ale ta ti z akvária může udělat docela slušný humus, ikdyž by měla být docela snadno odbouravatelná, naopak třeba od masa.
08.10.06 15:21:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – kazivost
Takže kdyby těstoviny (např. jemné nudličky...mírně rozvařené) rybkám chutnaly a ihned je spotřebovaly....bylo by to teoreticky možné?
08.10.06 15:24:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksolem® – rybky
záleží na rybkách, u všežravců nebo bílo žravců bych neviděl problém, a ty zbylé asi nudle neosloví. :) Rozhodně by ale nebylo dobré krmit tím pravidelně, ale jako zpestření to myslím nemůže škodit
08.10.06 15:29:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – zpestření
OK, až si zřídím karanténní malou nádrž, tak to možná zkusím. Uvažoval jsem jen o zpestření stravy.

A co např. to jablko ?
08.10.06 16:08:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksolem® – ovoce
Některé naše ryby s chutí pojídají ovoce, ale vzhledem k velikosti akvarijních rybek nevím jak bys jim chtěl to jabko předkládat
08.10.06 16:37:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – krmivo
Moje rybky papaji vsechno smich jednou jsem jim dala i malicko rozmixovaneho krabiho masa surimi mohli se utlouct ale jen malo aby to nenadelalo bordel nestacilo vsak ani dopadnout :) smich a jinak jsem jim dala okurku na malicky kousky a taky dobry ano
08.10.06 18:49:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – jablko
No jablko jsem myslel treba pro Krunýřovce :-) Slabej plátek, aby ho mohli okusovat... ahoj
09.10.06 11:19:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Já dal okurku šnekům a paví očka jí uplně vyžrali.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Krmení Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 06:27:51 • 0.968 s