[1] 2 
16.08.08 15:28:10
Proky® – Čistá voda

Ahoj.
Ve čtvrtek 14/8/2008 jsem založil nové akvárium pro Tlamovce. Při pohledu zepředu do akvária vypadá všechno v pořádku, že voda je naprosto
čistá, ale jakmile se podívám zboku akváriam tak nejde vidět na druhou stranu. Zdá se mi to jakoby zakalené. Nevíte náhodu jestli je to
tím, že akvárium je založene jen 2 dny. Mám použít nějakou chemii? Filtrace je zajištěna vnějším filtrem Tetra.
Pokud jste někdo měli podobný problém, poraďte mi prosím.
Díky Martin
To je pro nově založené akvárka téměř typické.Takže se to zlepší samo,sám bych to nechal jak to je.
Snad se to zlepší a bude všechno čísté, vpuštění ryb stejně plánuji až tak za 3 týdny.
Ze začátku se vyplatí dát do filtru nějaký velmi jemný filrační materiál (filtrační vatu?) na odfiltrování toho jemného zákalu.
Dala by se krátkodobě použít i normální bavlněná vata?
16.08.08 23:10:18
spooky® – Re: Štěpán
No podľa mojich osobných skúseností sa normálne vata použiť nedá. Skúšal som to a prietok cez ňu bol tak minimálny, že to by vôbec
nešlo.
Inak zákal po založení akva je absolútne normálny. Mne sa to upravilo cca. po 14 dňoch.
Jen mě napadlo jestli bych neměl vypnout filtr aby se to usadilo a pak ho zapnout?!?
Možná je to blbost, jen mě to napadlo
Raději to z toho akvária odfiltrovat, naopak bych ještě prohrabával dno aby se toho z akvária dostalo co nejvíc.
17.08.08 13:20:10
liborek® – dřevěné uhlí
kolega v práci mi řekl, že dává do fitru převařené propláchnuté dřevěné uhlí, máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Nechám tomu volný průběh, akvárko je založeno jen 4 dny tak doufám, že to bude brzo OK a bez kalné vody.
17.08.08 19:10:12
prikpa® – Re: Proky
tak já jsem dnes také založil akva a má také ten samý zákal,ale v mém případě se ztratí do 2. dne.
nevim jake s tim mate zkusenosti ostatni ale podle meho je to tim ze jste nedostatecne proprali pisek, tudiz jste malo odstranili jemne castice. Usadi
se to vzdy jen zalezi na kvalite proprani,nekdy to trva nekolik dni jindy jen par hodin,ve take zalezi na hrubosti pisku (sterku). Je to typicky jen
po zalozeni noveho akvaria. Nezbyva nez si dat poradnou praci s propranim pisku a pak uz jen cekat az se to usadi.
Písek jsem propral několikrát a důkladně, zrno je 0.3 mm. Je to stále jakoby "mléčná voda", v akvárku to vypadá jako kdyby tam
byla "mlha nebo nějaké páry", ale to je zřejmě od toho jak se to filtruje. Filtraci mám zajištěnu vnějším filtrem Tetra Tec 700 a
vzduchuji.
obyčejnej nálevník,vůbec to neřeš...

Ahoj. Myslíte si že když přidám do nově založeného akva i vnitřní filtr, že mi pomůže rychleji odstanit "mléčnou vodu"
nálevníka?
a je to nálevnik?neni to spiš prach z pisku?
Myslíš, že bych měl omezit průtok filtru? Trošku mám pocit jako by se tam něco honilo, ale v te bílé vodě nejde toho moc vidět

.
podle mě si s píkem na dně moc nevyhrá ... sice s tím nemám zušeosti ale bude se ti to podle mě pořádnně výřit

... jak budu ryby
hrabat tak i jak poeče voda proudem ...

Bavil jsem se známým malawistou a ten má taky písek zrno 0,3 mm, tak si myslím, že by to nemusel být problém, ale budu rád za každou radu

.
pokud to je kal z pisku,tak jedině odsávat,měl jsem podobnej problém,když jsem napouštěl stěnu,tak jsem ji plnil od vrchniho akva a z něj
hadicema do spodnich

a všechen kal a i když jsem 100kg pisku pral snad 6 hodin

tak ve spodnim jsem měl 3 dny zákal jak prase,takže snižit
průtok na minimum je na mistě

a nechat to sednout a buď odkalit a nebo nasadit ampulárie,celkem mi to zabralo,já dělal oboji a když
odkaluji,tak po cca půl roce stále odkaluji jemnej prach,ale dá se to bez problému

Ahoj. Už mě napadá jedině kal z písku a asi to tak bude. Jak jsi to prosím odkaloval? Normálně odkalovačem? Co jsou prosím ty
ampulárie?
Díky
Ještě jsem odkalovač nekupoval, nebyl zatím důvod. Zkusím se poptat jaký na takovou zrnitost nebo víš o něčem který odkalovač by to
zvládl?
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora