10 • 25 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » potěr čichavce šedého-katastrofa 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 181x
16.08.08 15:16:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJames1® – potěr čichavce šedého-katastrofa
Podařilo se mi rozmnožit čichavce šedého,přibližně tak 500ks.
Odlovil jsem samici po tření a následné po rozplavání potěru,když požil vaječný žloutek,tak jsem odlovil i samce(3 dny)
Potěr jsem krmil SERA MICRONEM a LIQIMINEM.
Potěru bylo tak 8 dní a já jsem odjel pryč na 3 dny a po tu dobu neměli krmení.
Za tři dny jsem se vrátil a většina potěru se povaluje po dně a po zaklepání na sklo akvária povyplave a divně sebou cuká a následně opět spadne na dno.
Pod hladinou mi plavalo tak 20ks a asi by mi taky nepřežili,byla by malá šance,že mi z tak malého počtu něco vyroste a tak jsem je odlovil a dal sežrat větším rybám.
Byla to velká škoda.
Akvárko jsem vyčistil a je napuštěné asi 3 dny tak tam dám znovu ty čichavce a snad se mi rozmnoží znovu.
Podle mě mi pochcípali kvůli tomu nedostatku krmiva,ale na dně byla taky docela špína,možná od toho krmiva,ale tam už byla nějaký čas,takže kvůli tomu asi nepochcípali.Byli už cca 0,5 cm velcí takže je to opravdu škoda.Poradte mi prosím a nebo sem mi k tomu hodte alespon nějaký komentář.
Díky ;-) hmm sad ne palec :-O
16.08.08 15:27:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: James1
Ono je to skoro bez komentáře, protože takhle starý(mladý) potěr se krmí několikrát denně a zbytky je třeba po chvíli odsát. Ani nepíšeš v jak velkém a jakou technikou opatřeném akváriu jsi se o odchov pokusil.
16.08.08 16:07:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLangMaster®
Přesně tak ja alespon krmim trepkou 2x deně a potom artemii ale odjet na 3 dny to jsi je mohl rovnou dat sežrat do společného akva.
16.08.08 17:01:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMladý akvarista®
podle mě jsou tu dva spusoby.jeden jak říkate nedostatek krmiva.ale když řikal že bylo dost špinave dno tak se mu tam mohlo zlomit ph.zlomění ph se stává přerybněním.a nebo neodkalovaním
ahoj ahoj ahoj a vytři jich znovu..
16.08.08 18:44:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJames1® – Re: Mladý akvarista
Měl jsem je ve 20 litrovém akváriu s jednoduchým filtrem(ten s molitanem).
Určitě se jim dařilo,protože rostly pěkně,asi by mi nepřežili všechny,ale třebas takových 30 jo a navíc rostly zatím stejnoměrně,ale přiznávám že 3 dny bez krmiva byla opravdu fatální chyba.
Jo a na dně jsem měl jemný říční písek,ale tentokrát ho tam nedám a ponechám akvárium bez písku pro lepší čištění.
Ted se pokusím o odchov znovu a doufám,že mi to už vyjde. ano hmm
16.08.08 18:49:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGeri®
jo jo.. krmit krmit krmit, hlavně prcky palec
16.08.08 19:09:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOnďa®
Opravdu fatální chyba bylo 500 ryb ve 20 litrech... hmm
16.08.08 19:27:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMladý akvarista®
já se přikláním k mému nazoru že se ti zlomilo phcko 500 ryb v 20litrech..
16.08.08 19:32:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSadman®
Myslím, že nějáké lámání, přerážení a ohýbání pH může být uplně ukradené, protože 3 dny nekrmený potěr je odsouzený k zániku tak jako tak.. . [; škoda jich
16.08.08 19:48:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMladý akvarista®
jj stát se mohlo cokoly
16.08.08 19:57:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – RE: vsichni
20 litru je moc! Ja prvni 2 tydny odchovavam labyrintky v misce cca 0,75l, jednou za 2 dny je prelovim do jine s vodou stejne kvality, jedno akvarko je jako zasobnik. Potom odchovavam ve 35 litrech, na dorost do prodejni velikosti se hodi nadrze od 80litru nahoru
17.08.08 09:12:19 / 17.08.08 09:12:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGeri®
500 ks ve 20 litrech, neni problém, jako vytíračka postačí, jen to chce včas přelovit do většího a hlavně krmit.
21.08.08 21:35:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa®
zdarec,řeším podobný velký problém.Právě se mi vylíhl potěr parmičky nádherné a já v sobotu jedu na týden pryč. rozzureny sad
21.08.08 22:02:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMetz®
čus chci pro poter civhavcu nalevniky a mam v knížce napsane ze mam dat do sklinky s vodou salat pokrajeny ja ho nemam....muzu dat misto toho hrušku nebo jablko???(nakrajeny kousek)diky...jeste skusim sehnat tekute krmivo......potěr se mi dnes vylíhnul hop
22.08.08 10:28:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: Metz
jezisi to je jedno co tam das, ale nejlepsi je kousek vajecneho zloutku, je nejvyzivnejsi a trepka nebo jiny nalevnik se po nem mnozi daleko rychleji.
22.08.08 15:02:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLangMaster®
Můžeš trepku krmit i kondenzovaným mlékem neslazenym ale jen 3 kapky třeba na týden.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:42:46 • 0.994 s