[1] 2 
10.08.08 09:33:14
Martin (428393485113) – Skalára má na jednom oku takovou šedivoubílou vrstvu!Co to je?
Ahoj,
Koupil jsem si 2Skalary,ale jedna má na jednom oku takovou bilosedivou skvrnu,ale nevim co to je(porad te prosím)

Mam je ve 54l akvarium.Jake
rybicky,bych jeste mohl knim dat??
10.08.08 09:46:52 / 10.08.08 09:47:40
Martin123® – To je to oko!

Moc to neni vydet,ale aspon neco!

10.08.08 10:32:27
Razobak20@seznam.cz (29885230403) – Re: Martin123
Cus neco takovyho sem uz na nekolika svejch rybach zazil a je to bud cervik kerej za cas zmizi a nebo je proste jenom na to jedno oko slepej. a pokud
je ta tecka presne v prostredku oka a toho cerneho stredu tak je slepej 100% ale na druhy vidi nijak mu to nevadi v ziti.Muj sumec to ma taky a je
doooost plachej takze jak vidi ccokoliv se pohnout tak zmizi ale jakmile plave tou stranou s tim okem ke me tak je v klidu a ja muzu mavat jak chci a
on je v klidu ,ale jak se otoci na to zdravy oko tak je hned pryc takze je to jasny . Snad ti to pomuze
Je možné že to bude nejaky druh plísně protože ja mám taky slepého skalara zachranil jsem ho z jedne Akva. kde byl v 5cm vody s Rájovci ale
příšel o tu čočku ale oko nemá bílé utvořila se mu větší ale je stejnak slepej poznam to hlavně když má naklást jikry tak to hází
vedle listu jestli máš moznost dát ho do karantény zvednout mu tam teplotu a použít Acryflavin.

Takže je chudak slepej

A jake rybicky muzu dat ke dveme skalarum do 54l???
Neonky nebo nejake podobne Tetrovité ryby

Haha to uz jsem skousel a mneli je k večeři!
No jo asi těch 54l není moc ke skovávání ja to mam tuhle kombinaci ve 250l a pokud jim nelezou neonky k třecímu místu tak po nich nejdou a
hlavně je vždy lepší nejdříve do nádrže dávat menší ryby a po par dnech větší potom ty male stačí si najít ukryty jinak je to pro
skalary jako by je člověk krmil
No,ale jine rybičky to zatim nemaji,ale on na to oko nevidi je to jako stim sumeckem!!!Takze to zatim nebudu kupovat a budu si ho hyčkat!
Jakou máš teplotu?Oni jsou skalaři hodně citi na teplo maj tendenci zaplísnit.
Když dam ke skalárum sumecka,tak doufam ze mu nic neudelaji nebojo??
25stupnu!!Tak to mneli i v prodejne!
na to nekoukej co měli v prodejně tam ti je klidně prodaj ze sudu znám akva. kde maj terčovce bez topení a s Africkejma tlamovcema a prodávaj
je jako Discus a tod vše jaka barevná forma to nevědi.
MAm v akvarium 25stupnu!!!
Ale když tam dam sumecka neudelaj mu něco??
To by mohlo stačit ja tenhle zákal oka zatím vyděl jen v akva kde se netopilo a bylo tam kolem 24C ja měl vždy tak 26C a ted mam 28-28,5C
protože se pokouším mít skaláry s terčovci ale někteří lidé tohle spojení zavrhují.
MNo.....Ja knim asi koupim jeste par skalaru apar čichavců a 1sumecka!!!A ten chudak slepej bude mit speciální peči!
Moje akvarium se Skalarama ma ted už 26c!
No pokud to má na jednom tak nemusi po čase si na to určitě zvykne.
JJ jen prezentuji sve prozatimni zkušenosti.
martine rozmysli si to s tema skalarama skalára chce hodne prostoru a 54l je nějak malo nne?
LangMastře, i když si koleduji o nějakou "pěknou" poznámku, dovolím si s některými Vašimi tvrzeními uvedenými níže nesouhlasit.
Skaláry by měly mít výšku vodního sloupce cca. 5O cm, čehož lze v 54l akvárku dosáhnout dost špatně. A doporučovat Martinovi123 do 54l
neonky, sice malé, ale hejnovité rybky, které si rády zaplavou? Myslel jste to vážně?
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora