3 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Ostatní » Jak zařídit malé akvárko? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 253x
06.08.08 10:17:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjituška® – Jak zařídit malé akvárko?
Chtěla bych se zeptat jak bych měla zařídit malé 20l akvárko aby bylo pěkné?jaké ryby,kolik?rostliny?šneci,nebo něco takového?prostě co tam mám dát?
06.08.08 10:22:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBexim (-12-11-10-9)
to je jenom na tobě já mám v 20 l 3 druhy mokřanek pakjávský mech a liliovníček a pak ještě dalšídva druhy jemmnolistích rostlin kvůly dvěma pavím očkům co tam mám a mám tam ještě ancistrusa a krevetky red cherry
06.08.08 10:23:16 / 06.08.08 10:23:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: jituška
06.08.08 19:18:03 / 06.08.08 19:20:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoctorT® – Re: jituška
Do mini akva - mini věci. Tzn. drobný štěrk, nebo akvarijní písek, rostlinky spíše menšího vzrůstu ( prohledejte atlasy ),mini topítko - to bude u takto malého akva obzvlášť důležité ( bude těžké zde udržet nějakou stálou teplotu oproti větším nádržím, kde někdo topítka nepoužívá vůbec )mini filtr,atd. A ancistruse do 20l????? Ten potřebuje alespoň 50.
To bych tam dal něco takovýho : http://rybicky.net/atlasryb/dario_dario
Nebo párek bojovnic a nic víc.
Ať to vyjde. palec
06.08.08 19:29:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid®
Provozovat fungující 20 l akviško dá zabrat i akvaristovi se zkušenostmi. Pro začátečníka v podstatě neřešitelné zadání... :-O
06.08.08 20:48:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCriple Fishx® – Jak na to...
Sam mam 20l a udrzet to neni, az tak slozity pokud se dodrzi par pravidel:
1. Rychlerostouci rostlinky, mam Egeria densa, Jávský mech, Valisneria spiralis-vejskove se mi drzi na cca 17cm, a co ne, to zastrihnu, Sagitaria subulata, potom mam este anubias barteri nana, ktera sice roste pomalu, ale strasne se mi libi :)
2. Dostatecne silne osvetleni, alespon 0,6w/l
3.NEprerybnovat, do takhle maleho akviska se hodi krevetky, mam pres 20ks Red cherry

Jako filtr je nejlepsi bublifuk napojenej na vzduchovaci motorek. Jediny problem, ktery u me je, je vlaknita zelena rasa, ma do 2-3cm a jednou za cas kdyz ji je moc namotam na spejli a je skoro po ni. Akva mi jede skoro rok a musim zaklepat, ze celkem bezproblemove.
06.08.08 22:01:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Criple Fishx
On pojem "fungující akva" bude podle vás a podle Sida trošku o něčem jiném ;-) .
08.08.08 08:50:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstuz® – Mam taky
Taky mám malé ale opravdu male akvarko jestli má 10 litru mám ho už pul roku jeste jsem nevymenoval vodu nic. Mám v něm Paví očka a potěr Mečovky asi 5 kusu jinak je cele zarostle rostlinami a zadnou filtraci ani topeni ba dokonce ani vzduchování nepotřebuju rybky se množi co chvíla a nechcípají
08.08.08 12:22:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBexim (-12-11-10-9)
živorodky by se množily i v kyselině pokud by je nezabila X-)
08.08.08 13:38:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstuz® – Re: Bexim
to jo ale myslim tim malým akva že do něj ubec nezasahuju
08.08.08 15:35:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Eliška® – Re: Bexim
Pokud tam máš obyčejného ancistruse sp., tak se ti tam dlouho nevejde... Můžou být docela velcí.
08.08.08 15:37:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpakozdy® – Re: stuz
uz bolo viacero miniakva ktore bezali uplne bez techniky ale kjazde bolo plne rastlin - pralesny biotop :-) takze recept je na uvod nasadit rastliny a nechat rozbujniet potom hotit ryby a nesahat.
08.08.08 18:50:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBexim (-12-11-10-9)
no je takovej problém občas se tam zasahovat musí jinaktam budeš mít hodně zetlelích listů z rostlin sám sem nechal zaběhávat akvárko a vůbec sem do něj nezasahoval a teprve dneska se mi podařilo většinu špíni uklidit
13.08.08 17:58:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXmacala® – Re: Sid
Musim souhlasit. Jedna mama chyba a ryba plave brichem hore. Ted se mi to stalo v odchovne, ktera ma 6 litru.
13.08.08 19:01:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Xmacala
Časem si jistě pořídíte větší akviška. Ta malá jsou skutečně náročnější na provozování. :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Ostatní Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 06:45:59 • 1.08 s