9 • 22 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Plži » ampularie na vzduchu 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 91x
11.10.06 12:53:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie na vzduchu
Ahoj, chci se zeptat jak dlouho vydrzi ampularie na vzduchu. V noci mi vypadla z akva (kryci sklo mam, ale je tam jedinej zkosenej ruzek a ona si ho nasla), rano sem ji sice hodila zpatky ale moc sance ji asi nedavam, byla venku tak 4-5 hodin....no uvidim az dorazim z prace. Co vy nato?
11.10.06 13:20:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Spíš se ptej jak dlouho by přežila pod vodou.
11.10.06 19:04:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie
nojo uz sem taky zjistila ze dycha vzduch......jenze si pri padu odlomil kus ulitky u vchodu (ale ne zas moc) a ted v akvu furt jen lezi trosku povylezlej a vubec se nehejbe:( je mi ho lito..... kdyby prislo na nejhorsi tak ani nevim jak ho zlikvidovat
11.10.06 20:31:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWoolin® – hm
co třeba hodem do WC ;-) stejne jako s mrtvou rybou... samozřejmě nemám na mysli ryby 25 cm a více ;-)
11.10.06 20:54:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – dej jí čas
Ta moje nedávno taky prchla a ujišťuju tě , že jí po několika hodinách pobytu na souši sakra trvalo než se rozhejbala tak jí zatím nech, nelikviduj předčasně a uvidíš ano
11.10.06 20:56:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJammes® – ampularie
ampularie přečká na suchu delší dobu, dokáže se zavřít víčkem a udržuje tak vlhkost
11.10.06 21:38:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie
no zatim furt jenom lezi, jen doufam ze se tim padem nijak moc neposkodila (spadla na sklenenou vahu), ji tam ted obtezuje druhej snek (meli ted obdobi kdy furt delali miminka a nejak mu nedochazi ze kamarad je naumreni). Doufam ze to rozchodi, protoze do wc ho fakt hazet nebudu (zvlaste ne zivyho)
12.10.06 09:36:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Kamarád na umření ? Oni maj oddělené pohlaví, takže jedno je šnečice. Zjisti která a začni se k ní chovat jako ke slečně.
13.10.06 16:41:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie
tak to nerozchodila:( furt tam lezi zalezla v ulite, budu ji muset vyhodit :(
13.10.06 17:01:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to Janik
A jak vypadá? Má ulitu pevně uzavřenou operculem nebo otevřenou, s tělem bezvládným, rosolovitým až blemcavým :o) ?
Reaguje ještě na dotyk?
13.10.06 17:09:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie
jeste zije, ale uz nikde neleze, jen je furt zalezla v ulite a to jen tak napul ( po tom padu ji asi nejde zalest uplne), obcas tak trochu vykoukne hlavou ale to tak jenom dvakrat denne. Vubec nevim co s ni a nechci abyse nejak trapila. Kdyby byla vporadku tak uz si to davno nekde svisti ne?
13.10.06 17:32:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to Janik
Hm. Tak to nevím. Já osobně bych ještě počkal, ale je to na Tobě.
P.S. Mám tady k odběru (zdarma) tak padesát krásně vzrostlých kousků. Nemáš zájem? :o))) Už mi zase začínají klást vajíčka :o(
13.10.06 17:52:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie
no me prave jeste pred tou nehodou udelali dve "kukurice", z ty jedny sem nechala cca 10-15 mladejch a zbytek sem vyhodila. Ted nevim jestli to prezili nebo ne....hodila sem je volne do akva a pokud je parmicky nesezrali nebo se jim nestalo neco jinyho tak by tam asi meli byt i ted:) snad mi tam prezijou..... nevis za jak dlouho vyrostou tak aby byli aspon trosku videt?
13.10.06 18:02:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to Janik
No, vidět jsou hned :o). Čerstvě vylíhlá ampulárie je velká cca 1 mm. Nelíhne se žádná larva (veligera) jako u neritin, ale "dospělec". Trochu víc o jejich odchovu najdeš na mých stránkách (moje akvárium/ryby/ampulárie).
13.10.06 18:10:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanik (-12-11-10-9) – ampularie
no videt, ja to myslela tak ze kdyz se mi 10x 1mm rozebehne po akvu tak je nemam sanci najit (pokud vubec jeste zijou) a zajimalo by me kdy uz budou mit tak aspon pul centaku abych je zmercila:)))
13.10.06 18:25:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to Janik
To si netroufám odhadnout. (Možná tak 2-3 měsíce? Ale to střílím). Je to dost závislé na teplotě a samozřejmě na množství potravy, které mají k dispozici. Někteří z těch mých odchovanců už mají dobré 3 cm, jiní jen kolem 1 cm. A to se jedná o jednu generaci (!)

P.S. Jo, tak už jsem to našel. 31.10.2005 jsem našel první vajíčka a 27.12.2005 jsem ve velkém akvárku objevil několik cca půlcentimetrových šnečků. Takže opravdu cca 2 měsíce. Teplota nějakých 25-26 st. Celsia.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Další živočichové Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:46:18 • 0.976 s