8 • 28 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » nejpresnejsi testy vody? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 356x
28.07.08 17:30:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToony® – nejpresnejsi testy vody?
cau, zajima me jakej je podle vas nejpresnejsi test na mereni tvrdosti vody???
28.07.08 17:46:55 / 28.07.08 17:48:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Nejpřesnější jsou elektronické, správně kalibrované přístroje. Všechny kapkové testy jsou pouze orientační. Těžko mezi nimi nějak rozhodnout. U značkových od známých firem by se měla jakási přesnost projevit. I když kvalitní testy nemusí být drahé. Já používám AQUAR a jsem s nimi poměrně spokojen.
28.07.08 17:55:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
28.07.08 18:27:44 / 28.07.08 18:34:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: fantasta
Nemyslim, ze by nejpresnejsi byla elektronika. Sam radim na vrchol spravne provedenou presnou laboratorni titraci u vetsiny testu. Ale je to hnidopisstvi, u ph a vodivosti pro bezneho akvaristu rozhodne elektronika.
(edit - jo, jeste dodatek - honba za temi nej testy je mozna zbytecna. Ono u nekoho muze byt blize skutecnosti jeden test, u jineho zase jiny, zalezi hodne na tom, jak presne je ten test koncipovany, co dalsiho pritomneho ve vode ho muze plest. Takze spis nez honit se za tou nej presnosti /mozna krom ph, kdyz se pridava co2 v mire vetsi nez male/ bych volil levne testy, sledoval spis nez absolutni hodnoty trendy, a ucil se akva pozorovat.)
28.07.08 22:45:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhenrich® – elektronicke testy
A poznate nejaku elektronicku hobby-hracku pre akvaristov, ktora online meria bezne parametre vody (pH, tvrdost, vodivost a dalsie...), mozno aj schopna sledovat trend :-P

Samozrejme, ak to aj existuje, ocakavam cenu, za ktoru si nakupim zasobu lacnych testov do konca zivota... :-D
28.07.08 22:53:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: henrich
Ano, neni to tak tezke najit. Bohuzel pouze Ph + vodivost (ktera s tvrdosti uzce souvisi, pokud vodu uz zname, muzeme se podle toho orientovat), cena okolo 1k Kc. Mereni no3, atd, atd je trochu narocnejsi a tam opravdu cena leze nad "testy do konce zivota".
29.07.08 08:10:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPentueR® – Re: henrich
lol..hobby "hračku" ... to by myslím měl už v akva každý... online převodníky a snímače pH, konduktivity a dalších parametrů jsou sakra drahé "hračky".. mj. se používají na čističkách vod a ceny obsahují minimálně čtyři nuly a více ;)
29.07.08 08:57:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkus® – re: všem
Co Vám bude platný,že vodu změříte na desetinu přesně,když ji můžete ovlivnit minimálně.Nějaký proměný pořád zůstanou ať tam lijete ,co chcete.To je jako,když máte v garáži škodivku a vy víte,že by tam mělo být volvo.Jenže možnosti jsou pouze na tu škodivku,tak nanejvejš vezmete leštěnku a krásně to auto přeleštíte.Konečný výsledek je podoben stejně k nule.
29.07.08 17:22:50 / 29.07.08 17:23:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhenrich® – hobby hracka
btw v praci nam idu montovat online monitoring vypustanych vod, asi na vsetky v dnesnej dobe meratelne parametre a cena obsahuje 5 nul coze
tak potom obcas z akva zoberiem 5 litrov vody do prace a dam ju nasat do toho systemu a mam vysledok, akurat sa mozno zblaznia Ti, ktori tie parametre sleduju a zbadaju tu skokovu zmenu akva/odpadova voda smich
29.07.08 23:01:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRado® – kvapkové testy
Súhlasím s tým, že viac než absolútna hodnota je pre bežného akvaristu dôležitý trend (napr. pri NO2 alebo NO3). Mne osobne sa s kvapkovými testami meria pomerne dobre, najlepšie sa mi odčítava hodnota u testov Aquar (mám NO2 a NO3, mal som aj na tvrdosť) a tiež Sera ktoré sú drahšie. Testy Rataj (pH a Fe) sa mi odčítavajú veľmi zle - možno je to tým že pH test od Rataja má pomerne rozdielne odtiene od 6 do 7, ale od 7 do 8 je rozdiel farby tak jemný, že je ťažké posúdiť rozdiel. Aquar už ale nejako neviem zohnať ani v obchodoch, ani online, vyrábajú sa ešte?

Absolútne najhorší test aký som vyskúšal je u mňa papierikový test "3 in 1" na pH, kH a gH od Dajana Pet. Je to síce jednoduchšie a rýchlejšie ako kvapkové testy, ale stupnica je hrubá (pH po 0,4 a napr. gH má iba 5 hodnôt 0-3-7-14-28) a na tomto teste nejako nie som schopný určiť nič. :) Stále ho tu mám, a asi ho už na nič nepoužijem. Ak ho niekto chce darujem. ;)

PS: Ono, tá absolútna hodnota akú testy namerajú je naozaj otázna. Príklad: test celkovej tvrdosti AQUAR - pre našu vodovodnú vodu dával 19 nemeckých stupňov, plus mínus jedna. Dobré na ňom bolo to, že rovnakú hodnotu dával celé 4 roky, ešte aj rok a pol po expirácii, pred tým ako sa minul. A teraz nový test Sera - 11 nemeckých stupňov. A teraz čomu veriť. :-D

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:26:19 • 0.931 s