[1] 2 
27.07.08 11:19:00
Lukysek® – fluval 205
chci si koupit filtr fluval 205 jakou s nim mate zkušenost

???????????
mám sice větší, ale asi to bude podobné,
sem tak mi dovnitř vletí nějaká bublinka a z hadic se (např při výpadku proudu, při zapínání filtru po čištění) vyplaví do akvárka
bordel, ty jsou asi trochu blbě vyřešené(vroubkované, řeknu já netechnik). jinak jsem s ním neměla problém
a UV sterilizér sjakymi mate skušenosti dekuji
27.07.08 14:14:12 / 27.07.08 14:14:33
Polux® – Re: Lukysek
Ja mam Atman UV lamp 5W a pouzivam ji jenom obcas (kdyz se ryby trou o listy atd.) na rasu me to moc nepomahalo.

Maka to dobre ale ze by to
byla nezbytna vec k akva to se ric neda to radsi investovat do CO2 a poradneho osvetleni
27.07.08 19:28:43
Lukysek® – Re: Polux
ja to chci hlavně kvuli řasám CO2 používam ale na řasi to nezabíra tak chci skusit neco jinyho
myslím, že Uv ti nezničí řasy na sklech, ani neodebere vodě živiny, pořád hnojíš ?
27.07.08 19:38:06
Lukysek® – Re: bucliik
hnojim stale a dela se mi na rostlinkach černá řasa
v řasových otázkách nejsem žádný odborník, ale určitě bych nehnojila do vody, když už tak kuličky ke kořenům a jen týdně měnila
část vody. myslím, že tím UVčkem se řasy doopravdy nezbavíš a je to dost drahá investice
27.07.08 19:51:04
Yirka® – Re: Lukysek
Já bych řekl, že podmínky pro rostliny jsou v nádrži díky hnojení až moc dobré, takže nestačí všechny živiny odebrat a řasy z toho
těží. Omezil bych hnojení, přes UV asi zlikviduješ věci, které tam pak zprostředkovaně přes chemii dodáváš.
27.07.08 19:54:04
filipsi® – Re: Lukysek
V porizeni uv pro bezneho akvaristu opravdu smysl moc nevidim. Kvuli rasam uz vubec ne (krom zelenych rasovych zakalu v jezircich).
UV lampy maji podle me smysl pro odchovny, a "vazenjsi" akvaristy, co se cinnosi trochu blizi odchovnam.
Zaridil bych se jak pise bucliik, prestal hnojit, a pozoroval, co na to kytky, jestli si opravdu o neco rikaji, neco jim chybi, pokud ano, snazil bych
se prijit na to, co to je. A dukladne rozmyslel, jestli naopak neprebyva.
27.07.08 19:56:02
Polux® – Re: Lukysek
UV by melo rust ras zastavit ale jak rikam me to nepomohlo jedine jak jsem vyhral nad rasou bylo to kde se me rasa nejvic dala tam jsem vysadil kytku
ta odebirala ziviny a rasa uz se nedela.Sezen si prisavku thajskou ta zere stetickovou rasu a myslim ze si poradi i s cernou
přísavka thajská už tam(jak jsem koukala je)
myslí, že jsem se zde dočetla o tom, že živiny ve vodě jsou řasám snadněji dostupné než rostlinám, proto se moc nedoporučuje hnojit do
vody(alespoň při výskytu řas) největší problém bývá, že ani pořádně nevíme co ve vodě chybí a lijeme hnojiva podle návodu, což
(alespoň podle mě) bývá dost přehnané dávkování.
Lukysku, píšeš že Výměna vody je podle potřeby, zajímalo by mně jaká ta potřeba zhruba bývá?
Měla jsem v akvárku taky černou řasu a ještě všechny ostatní, ale musím, říct, že co jsem přestala lít hnojivo do vody a každý týden
pravidelně odkaluji tak je to daleko lepší.
Podle mě UV nezničí přebytek živin, nebo ju?(ráda se přiučím, ale myslím, že se doporučovala tak na sinici )
27.07.08 20:04:11
Polux® – Re: bucliik
UV ma zaukol znicit vsechny jednobunecne organismi jako rasa paraziti atd
27.07.08 20:06:00
Lukysek® – Re: bucliik
vymnena vody s odkalením asi tak 1x za 10 dní kolem 30 litrů tet tedy odsáti nebylo protože se mi tam vytřeli skaláři a zkouším co stoho
bude asi nic,ale asi ve středu provedu okaleni
no jo, ale když je přisedlá na rostlinách?
27.07.08 20:07:51
Tak by mela zetlejt a odpadnout z listu a melo by se tim zabranit sireni nove rasy ale jak rikam me to nato vubec nepomohlo
27.07.08 20:12:31 / 27.07.08 20:12:52
bucliik®
27.07.08 20:14:05
Tak to nevim voda protika pres uv lampu tudis by to melo znicit ale jedine na co to pomohlo me byli paraziti na tercacich
no jo, to UV zničí to co proplouvá okolo toho záření z lampy, ale to co je mimo dosah( nitrifikační bakterie ve filtru, akvárku)-těch se to
nedotkne, takže myslím, že ani usedlé řasy ne, protože ty se do kontaktu se zářením nedostanou.
Tak nevím asi podle toho co tu píšete mi asi UV lampa na řasy moc nepomůže
skus přestat s tím hnojením a víc odkaluj. Kdyby všichni co mají řasu kupovali UV lampu tak majíí prodavači dost dobrý kšefty
28.07.08 10:32:51
Snofrev® – Re: Lukysek
já udělal proti řase vícero opatření a tak nevím který zabral víc, ale kdyžtak to zkus také
méně krmím, odkaluji rychleji a tím vyměním méně vody (v nové mám spoustu živin) a ostříhané rychlerostoucí rostliny jsem zasadil zpět
do akva (egerie, ludwigie)
nová štětičková řasa není vidět, ta stávající neroste, takže pomalu odstraňuji, taže jedna by byla snad vyřešená a teď ještě se
musím zbavit ruduchy, která se mi objevila po přidání druhého filtru (vyměňuji vnitřní za vnější) čímž je v akva docela proud, takže
až vyndám ten vnitřní, tak snad se to vrátí k normálnu a ještě je v akva vidět přisedlá zelená, ta je vidět ale jen na kořeni (zde mi
nevadí) a na sagittarii, zde mi vadí, ale tady pomůže asi jen odstřihováni nejvíce poškozených listů
UV lampa na řasy určitě nepomůže
28.07.08 11:41:39
Sid® – Re: Snofrev
...ještě je v akva vidět přisedlá zelená, ta je vidět ale jen na kořeni (zde mi nevadí)...
Ta zelená přisedlá na kořenech bývá v naprosté většině případů také ruducha. Pokud se ruduchy chcete zbavit, vadit by vám měla.
já se taky potřebuji zbavit ruduchy jinou řasu nemám ale nějak se mi to stále nedaří tak jsem myslel , že to vyřeším takhle ale zřejmě
ne
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora