6 • 17 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Akvárko, mechová koule a řasy 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 251x
23.07.08 12:44:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNecci (41381768991) – Akvárko, mechová koule a řasy
Zdravím všechny. Protože mi akvárko celé zarostlo zelenou štětičkovou řasou, rozhodl jsem se vylovit ryby, vyčistit ho a vlastně začít od znovu. To znamená i vyhodit všechny kytky, které tam jsou. Jediné, co je mi líto vyhazovat je řasokoule zelená, která mi připadá, že je bez požkození. Ale potom můj ne moc bystrý mozek napadlo :-) , že právě ona by mohla být původce toho zeleného humáče... Prosím poraďte jestli ji mám taky vyhodit a kdyžtak přihoĎte nějakou radu ke stěhování akvárka ;-)
Jinak akvárko je 54 l a já jsm začátečník, takže opatrně s nějakými příliš akvaristickými výrazi :-)

Pro ty, co by nevěděli jak řasokoule vypadá - http://rybicky.net/atlasrostlin/cladophora_aegagropila
23.07.08 13:04:02 / 23.07.08 13:05:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn® – Re: Necci
Založit znovu ho můžeš, je ale třeba se vyvarovat chyb, aby se řasa už neobjevila (respektive nepřebujela, řasa tam bude vždy a patří tam). Všechny rostliny není třeba vyhazovat, stačí otrhat nejpostiženější listy. Když řasa nebude mít podmínky přebujet, tak nepřebují. Mechová koule je řasa, ale určitě jiná, ta to na svědomí 100% nemá a bylo by ji opravdu škoda vyhodit. Důkladně prostuduj toto: http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm Když se tím budeš řídit, určitě to dopadne lépe.
23.07.08 20:23:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Necci
Chtělo by to tu řasu vyfotit. Mě se stalo, že se řasokoue rozpadla, když sem ji dal do skelnice na okno.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 07:13:51 • 1.337 s