1 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Další technika » Kontejnery na vodu.... 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 218x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

09.07.08 10:53:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362995233) – Kontejnery na vodu....
Nazdar lidi ,nevite kde koupit ty klasicky 1000 litrovy kontejnery???Na co vsechno se to pouzivalo ??Driv toho byla fura,ale ted nemuzu zadny sehnat...
a jeste bych mel jeden dotazek ,a to jak muzu desinfikovat vodu co skladuju v barelu?Kdyz pouziju savo,tak ta voda smrdi jeste druhej den jak v nemocnici....Vadit by to ale nemelo ne??Diky
09.07.08 10:55:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Kubela
Savo se postupně vypaří. Možná by to šlo urychlit třeba vzduchováním ;-)
09.07.08 11:06:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Kubela
SAVO se nevypaří, proto netřeba "urychlovače" v podobě vzduchování. :)
SAVO se poměrně rychle rozloží na vodu a sůl. Pokud vám tedy ještě druhý den voda páchne, nebude to Savem.
09.07.08 11:29:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362995233) – Re: Kubela
09.07.08 11:33:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362995233) – Re: Sid
To bych napsal,ze mi smrdi voda a ne ,ze mi smrdi kdyz tam dam savo....Nejsem zas uplne tupej abych nepoznal smradlavou vodu z kohoutku,... coze
Pouzival jste nekdy savo,nebo je to jedna pani povidala?? :)
09.07.08 11:35:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Kubela
A co to je SAVO? coze smich
09.07.08 11:36:06 / 09.07.08 11:37:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit® – Re: Kubela
Takový ty klasický kostky na kubík vody seženeš v jakymkoliv superhyperobimarketu. Stojí to kolem 1.000 Kč. Daj se sehnat tanky i na 50 kubíků vody, ale za to chtěj už kolem 50 - 60.000 Kč. Nevim odkud jsi, ale v Bauhausu v Kobylisích v Praze to maj na 100 %. Minulý týden jsem na to koukala.

Zkoušel si to dezinfikovat chlorem?

edit: přesně ten obrázek, co jsi dal link, tak takovouhle nádrž mám na mysli :-)
09.07.08 11:36:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362995233) – Re: Sid
Jo vlastne zapomel sem rict ze po nakapani Sava priklopim viko,takze vypary nemaji kam unikat...Je pravda kdyz sem pouzil savo do otevreneho kbeliku,tak voda nesmrdela.... ahoj
09.07.08 11:38:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362995233) – Re: Dinamit
No prave o tom chloru sem premejslel...mate s tim zkusenosti???Jinak z Prahy sem a zajedu se tam podivat...diky moc...!!! hop ahoj
09.07.08 11:44:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit® – Re: Kubela
S chlorem má zkušenosti děda, ten tim dezinfikuje studnu a jednou za rok barely na vodu, co má na zahradě. Já osobně zkušenosti bohužel nemám :-(
Ten tank měli venku. Je tam taková vjezdová silnice z kopce dolu, tak hned po levé straně :-)
09.07.08 11:51:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Kubela
Jo vlastne zapomel sem rict ze po nakapani Sava priklopim viko, takze vypary nemaji kam unikat...
Jaké výpary? To jako výpary chlóru?! coze :-D
09.07.08 12:29:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362995233) – Re: Sid
Vite co?? vemte si vodu,nalijte do ni savo a priklopte...druhej den si k tomu cichnete a jestli nic neucitite ,tak si zajdete k doktorovi....Vic uz k tomu nemam co rict....papa ahoj
09.07.08 13:28:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Sid
Ze sava se samozrejme chlor uvolnovat (primo ve forme vyparu chloru) muze.
Savo se rozlozi na vodu a sul, musi ale mit proc se rozkladat (dost materialu k "dezinfekci", proste zreagovat).
Umeni pouzivani sava primo do vody je v jeho davkovani, je treba ho tam dat jen tak akorat. Pak zadne smrady z vody atd. nenastavaji.
Jina situace je u desinfekce korenu, a zarizeni nadrze, ktere provadime mimo akva. Ty pak muzeme supnout do sava radne koncentrovaneho (pozor na nektere plasty, nemusi to mit rady), a nasledne dukladne od zbytku omyt.
Pokud kubeluv priklad s doktorem nestaci - jak by to delali, pokud by se v pritomnosti vody savo samo od sebe v kratke dobe rozlozilo na vodu a sul? Prodavany je vodny roztok, to by potom byl kratce po naplneni nepouzitelny a k zakaznikovi by se nedostal ;-)
Savo desinfikuje primarne ne chlorem, ale oxidaci.
09.07.08 15:00:44 / 09.07.08 15:01:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: filipsi
Včera jsem vám nestihl poděkovat za poučení stran toxicity NH3, resp. závislosti jeho koncentrace na pH. Sice jste mi nic nového nesdělil, ale přesto - díky.
(Polemizovat o tom, jestli stojí za debatu koncentrace 0,15mg NH3/l, se mi nechtělo a nechce.)
Zrovna tak děkuji za vysvětlení, že voda v nádobě ošetřená Savem a následně uzavřená závěrem může druhý den po otevření skutečně páchnout chlórem.
Mno, zkusil jsem tak nějak Kubelu nasměrovat k úvaze, jestli nedělá něco špatně. Dovolím si tvrdit, že kdyby použil doporučené 2ml na 100 l vody, sotva by něco i za podmínek, které popisuje, (uzavřená nádoba), druhý den něco cítil.
Jinak souhlasím, že když si přičichnete k otevřené láhvi se Savem, nebude to příjemný zážitek. (To jen pro pořádek.)
:-)
09.07.08 15:31:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Sid
Doufam tedy alespon, ze jsem sdelil neco noveho alespon nekomu. Ze bude jasnejsi, proc pri nh4/3 3mg/l a ph 8 ryby okamzite neumrou, kdezto pri ph9 ano, a nikdo se nebude divit tomu, ze savo je citit chlorem (zvlaste pak pokud vodu okyseli - pozor), a ze to co citi je opravdu, ale opravdu opravdovy chlor.
09.07.08 17:53:55 / 09.07.08 17:55:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: filipsi
Při koncentraci 2ml/100 l vody je druhý den po aplikaci cítit chlor? Mám nutkání to vyzkoušet. Předpokládám, že použít větší množství Sava, než uvedené 2 ml/100 l vody, za účelem, který zmínil Kubela, (t.j. k dezinfekci vody skladované v barelu), není nutné.
Jenže - pokud nic neucítím, neměl bych jít za tím doktorem, jak mi doporučil Kubela?! :-)

A když už je opět řeč o NH3, dovolím si citovat Raviolku:
"...Čísla bez souvislostí toho řeknou jen málo. A pokud zjistíte v akváriu amoniak nebo dusitany, dívat se do tabulek a zjišťovat, jak moc je to už nebezpečné a kolik času zbývá vašim rybám, je poněkud zcestný přístup. Platí jednoznačně, že v dobře fungujícím akváriu má být koncentrace NH3/NH4+ a NO2- neměřitelná!
Každý druh ryby je za různých podmínek jinak citlivý. Pro amoniak jsou nejčastěji udávána čísla 0,05 mg/l – při této koncentraci začíná negativně působit na ryby.
Při 2,0 mg/l dochází k úmrtí ryb. Jsou to jen čísla, skutečná citlivost konkrétního druhu může být odlišná.
Pro zajímavost - podle americké EPA (Environmental Protection Agency) je max. bezpečná koncentrace amoniaku 0,02 mg/l, podle Poradní komise pro evropský vnitrozemský rybolov při FAO (European Inland Fisheries Advisory Comission) je to 0,25 mg/l.
Ryby se časem aklimatizují na určité prostředí – např. lososovité ryby mohou přežívat dlouhodobě při stabilní koncentraci amoniaku 10 mg/l (!), ale v podmínkách, kde dochází ke kolísání mezi hodnotami 0,1 až 2 mg/l, stejná ryba nepřežije..."

( http://www.klub.akva.sk/akvarium/akvarium04.pdf?PHPSESSID=69ece753ba2397161efa4d20de472a0b )
Dalšího komentáře netřeba. :-)
A omlouvám se všem za OT.
09.07.08 18:11:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Sid
Kdyz uz to sem tahate a pitvate, tak moje reakce v tematu nh3/4 byla na vas udiv :
"pH 8 a NH4/NH3 3mg/l?! coze
A to rybky ještě žijí?! :-O
To je nějaké divné... hmm"
Proste jsem vysvetlil, proc a jak je mozne, ze ryby jeste ziji. Pokud to vite, je trochu podivne se tomu ze ziji divit. Ze 0.15mg/l amoniaku neni p...l rikam hned vzapeti, v doporuceni hned menit vodu.
Reakce zde na savo byla na toto:
"SAVO se poměrně rychle rozloží na vodu a sůl. Pokud vám tedy ještě druhý den voda páchne, nebude to Savem. ... Jaké výpary? To jako výpary chlóru?! coze :-D.. "
Tak jen aby se nekdo nedivil, ze vypary chloru se mu uvolnuji, a ze se mu savo hned nerozlozi.
Take se omlovam za offtopic.

09.07.08 18:40:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: filipsi
Ano, souhlasím, že při koncentraci 0,15mg NH3/l nebyl můj podiv nad tím, že "rybky ještě žijí", tak docela na místě. :) Vždyť se nejednalo o potěr a odrostlé rybky přežijí i vyšší koncentrace... (Nakolik bez následků, to je jiná otázka. :-) )
Stejně jsem přestřelil i se Savem... Skutečně mi hned nedošlo, že by někdo lil do vody za účelem desinfekce tolik Sava, aby se nedokázalo za 1 den rozložit a po otevření nádoby byl cítit unikající chlor... Asi to možné je. :-)
A to je tak všechno.
10.07.08 01:16:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (413629-10205) – Re: Sid
Diky za prispevky panove...Jenomze ja sem do 100 litru nalil tak sotva mililitr a presto pachne desinfekci..jediny co me napada ze cim je voda mekci(ta moje ma 2 GH )tak tim je potreba min sava...
10.07.08 07:25:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Kubela
Ano, tvrdost vody vliv mit muze, stejne tak jeji ph, a hlavne uroven organickeho znecisteni (merena treba jako chsk, nebo redox potencial). V neposledni rade citlivost nosu pri cuchani, to bych ja asi uz necitil.
10.07.08 11:07:06 / 10.07.08 11:18:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Kubela
Zkusím to s vodou z RO. Když tak se pak veřejně omluvím. :-)
No a když už se vedla debata o NH4/NH3, napadlo mě otestovat, jak to vypadá v mém akvišku... hmm
Mám se čím bavit - taky jsem naměřil. (A já proč se mi stále drží NO3 kolem 15mg/l ...?!)
11.07.08 18:52:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362974359) – Re: Dinamit
Tak sem byl dneska v tom Bauhausu a nevidel sem je tam...ptal sem se na informacich a dvou prodavacu a rikali ze jediny kontejnery co maj,tak nejsou na prodej,ale pouzivaj je na barvu atd...Kde presne jste je za ten tisic videla??ve venkovni zahrade??
11.07.08 21:03:42 / 11.07.08 21:16:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJAPS® – Plastový kontejner
Tato firma http://www.ecs-obaly.cz/ sudy repasuje a prodává i nové.Lze i s potravinářským certifikátem,pouze cena je trochu vyšší, ale opravdu se nemusí člověk obávat,že jsou od kdo ví čeho.
12.07.08 11:46:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKubela (41362911205) – Re: JAPS
Diky moc...,ale preci jenom 3000 je dost....daji se sehnat i za tisicovku a ja chtel koupit tri na barak,navic je nepotrebuju tak sterilni jak oni pisou...ale kazdopadne jeste jednou diky... ahoj
12.07.08 14:26:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
Kubela napsal: Tak sem byl dneska v tom Bauhausu a nevidel sem je tam...ptal sem se na informacich a dvou prodavacu a rikali ze jediny kontejnery co maj,tak nejsou na prodej,ale pouzivaj je na barvu atd...Kde presne jste je za ten tisic videla??ve venkovni zahrade??

já je mám možnost odkoupit od nás z práce:-),jsou jednou použitý a byla v tom jen chladici emulze..s pozinkovou konstrukci...takže pokud by byl zájem,rád pomůžu:)vice na vzkazech.. X-)

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:36:51 • 0.756 s