taky de o to jak trvale ta chemie tu vodu održí měkkou.
V jogurtech myslím, že je to něco trochu jiného, nehledě na to že mají docela malou trvanlivost a jsou uchovávány v lednici.
Re: Dinamit-taky piju teplou vodu z vodovodu, kolikrát ani ne převařenou, ale myslím, že v teplé vodě se všechno snadněji pomnoží, kór
když tu vodičku skladujeme a ohříváme v bojlerech.
Taky jsem si na radu prodavačky v akvaristice odnesla letáček kde se píše, jak vyčistíme akvárium přípravkem sera pH mínus, a dno dáme
sera flordepot, vysadíme rostliny, přidáme sera aquatan, nainstalujeme sera techniku, otestujeme vodu sera testy, nastartujeme biologické
odbourávání serou nitrivec.
Denně hnojíme rostliny sera flore daydrops
Týdenní péče: testovat vodu, při zhoršení přidat sera toxivec, rostliny hnojit sera florena a sera florenette
14 denní péče: minimálně 30% výměna vody, do přidané vody přidáme sera toxivec-proti škodlivým látkám, sera aquatan-proti chloru, sera
nitrivec-na odbourávání odpadních látek, sera morena- na vytvoření měkké vody (jižní Amerika, Asie), sera mineral salt-pro zásobení
minerály střední Ameriku.
Pak je samozřejmě důležité co mít vždy při ruce: sera toxivec, sera aquatan, sera costapur(na nemoci), sera omnipur(na nemoci)
Až se sama divím, že jsem nenašla nic proti řasám, až si kytky každý den, každý týden pohnojím podle návodu.
Když to čtu tak mám pocit že to sežere hodně peněz, ale e samozřejmě každýho věc jak k tomu přistupuje a sám si přebere jakou chemii
potřebuje.
Jen lituju ty začátečníky, co si odnesou domů prvně brožurku, aby si něco zjistili dopředu a zjistí, že bez chemie to nejde. Podle mě bude
i spousta prodavačů odkázána na tyhle brožurky, jelikož sami o akváriích mnoho nevědí. A s tolika hezkýma obrázkama se to přece tak hezky
čte
Třeba na jezírkové chemii je napsáno, že není dlouhodobě vhodné aby v něm byli živočichové(nevím, zda přípravek proti řasám, jen jsem
jukla) tahle chemie stojí 400,- , mno docela by mě zajímalo kolik se jí tam musí nalít.
Jo omlouvám se že jsem použila zrovna firmu Sera, určitě je podobných letáčků hromada, já narazila jen na tyhle