5 • 16 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Nerostou mi jemnolisté rostliny. 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 105x
14.10.06 19:17:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate (-12-11-10-9) – Jemnolisté rostlinky
Potřebovala bych poradit ohledně pěstování rostlin. Pokaždé, když jsem si koupila jemnolistou rostlinu, zašla. Nejdřív to vypadalo, že roste, potom (cca za měsíc) se stonky začaly lámat na menší a menší kousky. Nakonec zbyl jenom zelený chuchvalec, který mi ucpal filtr. Takhle dopadla cabomba a limnophila, jiné jsem zatím nezkoušela. Docela dost vzduchuji, může to být tím?? :-(
14.10.06 21:17:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – ?
A jak jsi na tom se světlem? Tohle jsou rostliny velmi (ale opravdu velmi) náročné na světlo. U limnophily se uvádí 0,75W/l a u cabomby až 1W/l.
15.10.06 13:30:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate (-12-11-10-9) – Světlo
Hmm, asi to bylo světlem. Nikdo jim nestínil, byli hnedka pod hladinou. Měla jsem zářivku Sun-glo, teď mám Aqua-glo. Obě 20W na 80l, to je asi trochu málo, co :-) Která jemnolistá je méně náročná??
15.10.06 16:09:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – jemná rostlina
Tak to doporučím růžkatec,je opravdu nenáročný a při dobré péči se těm předchozím vyrovná i krásou.(no dobře,tak z 90%)
15.10.06 17:45:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – ruzkatec
a jeste navic roste jako blazen :-D
15.10.06 17:56:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate (-12-11-10-9) – Růžkatec
Tak já ho zkusím, snad se chytne a poroste. Teď mám totiž v akvárku nějak málo zeleně, takže v nejbližší době se chystám na velký nákup. Zezačátku jsem myslela, že jednotlivé rostlinky se pořádně rozrostou, ale teď už třetí rok stále nekošatí.
15.10.06 19:56:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGrepík® – rostliny
Taky jsem měla dlouho problémy s rostlinami. Egerie i cabomba opelichaly a byly hnusný. Teď mám růžkatce a paráda. Nestíhám ho protrhávat. Roste před očima. ;-)
21.11.07 13:50:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
Možná mám hodně blbý dotaz, ale dá se někde najít něco jako "seznam jemnolistých rostlin"? :-O :-)
21.11.07 14:18:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekendus® – Re: Lucianetta
Něco najdeš třeba tady http://www.akvarijni.cz/rostliny.htm#stonky .

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:08:52 • 0.893 s