Potřebovala bych poradit ohledně pěstování rostlin. Pokaždé, když jsem si koupila jemnolistou rostlinu, zašla. Nejdřív to vypadalo, že
roste, potom (cca za měsíc) se stonky začaly lámat na menší a menší kousky. Nakonec zbyl jenom zelený chuchvalec, který mi ucpal filtr.
Takhle dopadla cabomba a limnophila, jiné jsem zatím nezkoušela. Docela dost vzduchuji, může to být tím??

14.10.06 21:17:01
Horác® – ?
A jak jsi na tom se světlem? Tohle jsou rostliny velmi (ale opravdu velmi) náročné na světlo. U limnophily se uvádí 0,75W/l a u cabomby až
1W/l.
Hmm, asi to bylo světlem. Nikdo jim nestínil, byli hnedka pod hladinou. Měla jsem zářivku Sun-glo, teď mám Aqua-glo. Obě 20W na 80l, to je asi
trochu málo, co

Která jemnolistá je méně náročná??
15.10.06 16:09:53
® – jemná rostlina
Tak to doporučím růžkatec,je opravdu nenáročný a při dobré péči se těm předchozím vyrovná i krásou.(no dobře,tak z 90%)
a jeste navic roste jako blazen

Tak já ho zkusím, snad se chytne a poroste. Teď mám totiž v akvárku nějak málo zeleně, takže v nejbližší době se chystám na velký
nákup. Zezačátku jsem myslela, že jednotlivé rostlinky se pořádně rozrostou, ale teď už třetí rok stále nekošatí.
15.10.06 19:56:08
Grepík® – rostliny
Taky jsem měla dlouho problémy s rostlinami. Egerie i cabomba opelichaly a byly hnusný. Teď mám růžkatce a paráda. Nestíhám ho protrhávat.
Roste před očima.

Možná mám hodně blbý dotaz, ale dá se někde najít něco jako "seznam jemnolistých rostlin"?
21.11.07 14:18:58
endus® – Re: Lucianetta
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora