14.10.06 20:03:40
snoopy (.***..) – Akvarium stale kalne
Mam uz tak 2 mesice akvarium 25l porad je kalne nevim proc.Vodu měnim tak kazdy tyden filr mam mini king.Kdyby jste mel nekdo nejakou radu ?Hodne
jsem si to znicila korenem ,ktery mi hodneě barvil ale uz je davno venku.Budu rada
14.10.06 20:19:37
Sidonius (.***..) – Zákal
Váš filtr má minimální filtrační hmotu. To by mohla být jedna z příčin. Napište toho o svém akva více - dno, rybky, rostliny, jak
vypadá ten zákal... Co fotka, nebyla by?
15.10.06 13:29:10
Mam zde 1 zavojnatku 8 neonek.King mini filter ,přikon 5W,výkon 200L/H,max. vytlak 0,5M ,Pro obsah akvaria max.60L. Nevim jak bych ho mela nachavat
puštěný dlouho ,ryby stále musí plavat,dělá vesti proud.(aby je to moc nevysilovalo)Voda je taková mdlá jakoby nabělalá.Pozadí se mi
ztraci je nevyrazdne i po výměne vody se to o moc nezlepší.Osvětlení mam zařivkou zakoupený set Resum SA-09.Skla jsem čistila magnetickou
sterkou jestli na nich neni velky povrch necistot a proto je spatne videt ,ale i po vycisteni skel ze to nezlepsilo.Kytku mam pouze jednu
umělou.Nejake vetsi kameny A tet se jim chystam dokoupoit skalku ,protože z kořenem to nevyšlo(stale poustel ,ale žluteho nadechu jsem se už
zbavila).
15.10.06 13:36:48
Kate (.***..) – Kořen a kytka
Chtělo by to určitě živé kytky. Zakalení se snad alespoň trochu zlepčí a vůbec, rostlinky jsou prospěšné

Ten kořen je potřeba
vyvařit, pak pouštět nebude.
15.10.06 13:49:39
mirlun® – možná...
vyprala jste štěrk?(dno) jak často jste kontrolovala filtr(houbu)? (zanešení) omyla jste sklo před napuštěním akva?

15.10.06 14:04:55
Dno jsem proprala ,větši kameny jsem vyvařila(cca 3).Akvarium pred napustením bylo očištěno a nechala jsem odstát vodu(10 dnu).To byla voda
pruzračná.Pak se to zacalo zhoršovat až zde byly ryby .Měním vodu 1 tydně asi 1/3akvaria.Tě jsem si rikala jestli to neni vodou,používám
prípravek Tetra AquaSafe.(Přípravek na upravu vodovodní vody, odstanuje chlor atd.Adodavá vitamín B).
15.10.06 14:06:30
Fitr jsem čistila už asi 3krát.
Sidonius pravil: Tvůj filtr je k ničemu! Poběž do akvaistiky a kup si obyčejný molitánový filtr za 60 korun a tvoje voda bude zase
průzračná!
Molitánový filtr čisti jednou za týden ve vodě nabrané z akvária.
15.10.06 14:40:11
Ve vnitr ve filtru je take molinat.Stal me 250kc a povidate ze by stacil za 60

.Budu rada když mě trošku molitanový filtr popíšete jeho
lepší funkčnost.A poradíte jaký přestne by byl vhodný do mého menšího akva(25L),Jestli nejsou molitanově i na jinem systému.Předem Dekuji
Pohon vzduchovacím motorkem.
15.10.06 15:05:30
Sidonius (.***..) – Filtr
Ano, jak napsal Sid, je nutné zbavit se toho přístroje na honění vody.
(Buďte ráda, že stál jen 250,- Kč.

)
Má příliš malý
objem filtrační hmoty na to, aby poskytl podmínky pro život koloniím nitrifikačních bakterií.
Doporučil bych vám molitanovou kostku s
trubkou, pohon - vzduchovací strojek, tzv. "bublifuk".
Něco podobného:
http://www.akvapet.cz/obchod/velke/231-50.jpg do menšího akva, a toto třeba do toho většího:
http://www.aquapage.cz/Technika/Molitanovy-filtr_mini.jpg Nemusí to být přesně tyto typy.
V
tomto případě ale neplatí, že na velikosti nezáleží! Čím větší, tím lepší.

Ale tak, aby se ještě vešel!

15.10.06 15:18:49
Sidonius (.***..) – Čištění
Čištění takového filtru se provádí co nejméně. Bakterie vám budou vděčné, když je necháte v klidu.
Také jsem nucen čas od
času provést údržbu filtru, spočívající ve vyčištění ucpaného nejužšího místa přívodu vzduchu.
Vlastní molitanovou kostku s
citem vymačkám 2x-3x do roka ve kbelíku s odpuštěnou akvarijní vodou. Vzniklým hnojivým roztokem zalévám kytky.

15.10.06 15:34:34
mirlun® – přesné pojmenování?
se divím, že mi prodejce neporadil:
molitanovou kostku s trubkou a vzduchovací motorek ?
jak se tomu přesně říká?( taky bych si něco
takového rád pořídil)(20l akva)
dík za inspiraci.
Normální "molitanovej filtr"! Nediv se, že ti ho neporadil, když Doležal F13 stojí 42 korun, pokud není šílenec tak by ho mohl prodávat
maximálně za 60. Na eletrickým vydělá třeba i stovku nebo víc. Když člověk nemá informace tak ze sebe udělá oslíčka otřes se.
Ono taky hodně záleží na tom, jestli je jemnej nebo víc pórovitej biologickej. Pórovitej bio filtr se doopravdy prát skoro nemusí, ale když
má někdo problém se zákalama vody tak musí použít ten jemnej a ten MUSÍ prát pravidelně!!!!
A taky záleží na tom, jakje to
akvárium zaběhnutý.
15.10.06 16:00:26
mirlun® – raději biofiltr?
takže se vyplatí připlatit za biofiltr nebo ani ne? v čem je výhodnější?
15.10.06 16:01:30
snoopy® – Akvarium stale kalne
Tot pravda ono se na necem musi vydelavat.Jeste bych poprosila o jednu radu jak cistit dno od necistot.Za koliks e da poridit takovy ten zvon.Nebo
jestli mate lepsi zpusob.

15.10.06 16:11:06
mirlun® – odkalovač
filtr z normálního molitanu odfiltruje i malý částečky, takže je asi nutnej když se někdo chce zbavit zákalu, musí se pravidelně čistit.
biomolitan má velký póry a nezanáší se a je skoro bezúdržbovej, ale se zákalem si asi neporadí...
Upozorňuju, že s filtrem z biomolitanu nemám žádný zkušenosti!!!
Takže mě neberte moc vážně.
15.10.06 17:07:23
snoopy® – Filtr molitanovy
Filtr na obrázku je pravděpodobně čínskej, a čínský výrobky my vlastenci nekupujeme! Vlastenec koupí filtr Doležel a bublifuk Silenta
Liberec!
Já vše mám od aquael a nemám jedinej problém.nic profi to nebude,ale myslim že službu to udělá

15.10.06 17:54:55
snoopy® – Filtr molitanovy
Ja ze tenhle mi tady byl taky nabizen.K tomu je potreba dokoupit komresor.(nebo co je ten bublifuk)Prosim popsat vse co je potreba k molitanovemu
filru zhruba cenu.

pravda

Polsko
taky si myslim,máme v tej tricitce topeni od začátku a furt dobrý a ted sem i filtr pořidil a spokojen.....

17.05.08 14:38:49
Jiřin® – Re: snoopy
Vy určitě měníte všechnu vodu že ? To nedělejte, podle mě je to nálevníky ... Musíte chvíli počkat než se akva zaběhne a hlavně živé
rostliny ...
Podobná témata
"instalace" tapety za akvárium,
"nové" akvarium,
15 l akvárium bez filtru a topení?,
20l akvárium - je nutný filtr?,
30l akvarium,
63l akvárium a složení ryb do něj,
Ake velke akvarium?,
Ako založit akvarium?,
akvarium,
Akvarium,
Akvarium,
akvarium,
Akvarium - hornbach,
Akvarium 1000l,
akvárium 100x100x50,
Akvárium 25l,
Akvarium 400l po 15 letech ,
Akvárium Aqua Pearl 80,
Akvarium bez filtrace,
Akvarium bez skla,
Akvárium do trojúhelníku,
Akvarium na balkone v zime,
akvarium na míru,
akvárium na míru , kde nejlevněji,
Akvarium na zakazku?,
akvárium pavích oček - hromadná smrt,
Akvárium pro rozmnožování pavích ok,
Akvárium Rekord 120 - juwel,
Akvárium teče (rosí),
akvarium tvaru nudle,
Akvarium v patre?,
Akvarium ve Futurum,
Akvárium ve vzduchu,
Akvárium, kde jen jedna stěna bude skleněná,
akvariumhorak,
Bojovnice stale u hladiny,
brakicke akvarium,
brakické akvárium ?,
Cena za akvárium,
Čím a jak podložit (vyrovnat) akvárium,
Čím dál tím kalnější voda.,
Dvoumetrové akvárium na Aukru - NEKUPOVAT !!!,
E-časopis Akvárium,
Eko akvarium Mariánské Lázně,
filter (54 litru akvarium),
HK-obří akvárium,
Jak přetěsnit akvárium.,
jak rozdělit akvárium,
Jak slepit prasklé akvárium?,
Jak velké akvárium jde z 12ky skla ?
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora