Fórum » Technika » Filtry » Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213
03.07.08 22:35:40
Fajnxman (41381744651) – Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213
Ahoj, chtel bych se zeptat co by jste mi doporucili do akvaria kde bude cca 230 l vody, Fluval 4 Plus a nebo Eheim Classic 2213 ? Moc dekuju za
odpovedi a hlavne napiste pls . . . sem amater, tak tzatim sam nevim. Ale nekdo rika ze, Eheim Classic 2213 by na to nestacil. Napiste pls, dik . .
Já buch bral Eheim Classic 2215 ve verzi PLUS (s náplněmi a kohouty).
2213 by stačil, ale vyžadoval by méně zarybněné akvárium a nebo by se musel častěji čistit
už se to tu řešilo x krát

já jsem volil mezi tetrou a eheimem a škoda,že jsem bral tetru,docela netěsní a občas mám problém se zavzdušněnim.
na eheim je spolehnutí,ale má menší objem,takže se musí častějš čistit,ale to přežiješ
takže bych vzal eheim
04.07.08 08:35:50
Yirka® – Re: Fajnxman
Mám hrubý objem 230l, čistý cca 200 a EHEIM 2215+. V provozu 3 měsíce a nevím o něm. Měniol jsem ho za vnitřní filtr a bylo to super
řešení.
Intervaly čistenia filtrov nie su závislé iba od veľkosti nádoby, ale aj od iných faktorov, ako je použitie filtračných materiálov,
vyváženosť prietoku filtrov jednotlivých výrobcov, zarybnenosť, typy biotopov (rastlinky a bez) a pod.
Keď som bol malý, tak som si kúpil vnútorný filter nemenovanej Čínskej značky iba preto, že jediný robil až 1500 l/h. Výsledný efekt?
Ryby plávali pomocou filtra a nie plutiev a vložky vo filtri bolo potrebné každé 3-5 dní čistiť, nakoľko boli doslova zbité špinou. Takéto
filtre fungujú iba mechanicky lebo biologická filtrácia sa tu nikdy nestihne ani vytvoriť.
Osobne mám 2215020 Classic v 300 l akváriu. Pred niekoľkými rokmi bolo pekne zarastené a plávalo tam okolo 100 gupiek. Nakoľko je vonkajšie
filtre dobré čistiť iba pri rapídnom znížení prietoku, počkal som si rovné 2 roky.
tak to ví každej d****....já jen napsal,že bych znova bral asi ten eheim,kvůli spolehnutí a kvůli docela dobrýmu výběru náhradních
dílů,ale i tetra na tom začla pracovat.
Ahoj, tak diky moc vsem, tedka uz mam jasno a snad se mi nejka povede. Stejne to mam jen na chov karasku, ale mozna pozdeji presedlam . . .
Eheim Classic 2213 asi to bude momentalne nejlepsi volba
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora