02.07.08 12:28:13
Mobbydick® – Otocinklus a šneci
Mám dotaz - doma mám dvě akvária,jedno větší a menší odchovničku. V hlavním akvu mám neustálý problém se šneky, prostě nejsem
schopen se jich zbavit, ani gastropur mi nepomohl. V odchovničce mám jednoho Otocinkla, a jsou tam stabilně pouze šneci, který jsem tam zavlekl z
většího akvária - neobjevil se tam ani jeden kousek přírůstku. jinak voda stejná, péče stejná. Z ryb je tam pouze potěr guppek a
endlkerek, a již zmíněný otocinklus. Je možné, že oťas prostě požírá ty šnečí vajíčka, když se tam další šneci neobjevují? Pokud
ano, vyřešil bych těmito rybami problém se šneky ve větším akvu, ale nechce se mi kupovat další ryby do už tak přerybněného ( mírně)
akvária. Dík za názory
02.07.08 13:12:30 / 02.07.08 13:13:36
lovec® Buď je budeš muset vibírat a nebo si pořiď čtverzubce , ja ho měl a vylikvidoval mi všechny šneky ,ale pak sem ho dal kámošovi ale fakt
doporučuju

, bohatě ti stačí jeden
já mám tedy Otíků pět a mladých šnečků mnohem víc takže bych řekl, že ne - Otíci se o šneky napostarají. Kupovat si spešl rybku proti
šnekům mi přijde dost extrémní, takže doporučuju to udělat jako všichni - rozmačkat/vysbírat
ale aspoň nesasáhnedukou do AQ a nebude tím plašit ryby , a zas koupit jednu rybku není zas tak těžké
02.07.08 16:13:06
Sid® – Re: Mobbydick
Tak ani Gastropur nepomohl..
A co to je?
asi něco k jidlu

a to nemluvě o otocinklech
Tak pánové sorry, jedná se o gastropex, neměl jsem před sebou krabičku, když jsem to psal a celkem se divím, že si to takoví odborníci jako
vy nedomysleli

. To Foxchossen - sbírám těch malejch zmetků tak 50 každej druhej den. A jen a pouze jsem se zeptal, akorát poslední dobou
začínám mít dojem, že když se tady někdo na něco zeptá, tak z něj spousta lidí začne dělat blbce. Stačí mi přitom odpověď ne, není
to pravda a nebo ano, je to pravda, to je celé. A proto se radši ptám tady než v akvaristice. V každým případě ale děkuju, že jste si
udělali čas a odpověděli.
No, pritahnul jsem si sneky, nebo spis jen vajicka s kytkama a behem 3 tejdnu docela premnozeno. No, a pak jsem si poridil kance sajky a po tejdnu
jsem jenom odsal prazdny ulity. Jen mam pocit, ze po nich jdou ty sajky i nekolik centimetru pod povrch ;)
Nebo míň krm, to pomáhá u mě

03.07.08 07:36:11
ARES® ctverzubec je opravdu skvely na sneky a mrenka nadherna taktez
já děkuji všem za skvělé rady, ale tohle všechno co mi radíte vím. můj dotaz se vlastně týkal jen toho, jestli otocinklus žere šnečí
vajíčka nebo ne. A dozvěděl jsem se že asi ne a za to vám děkuji
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora