21 • 51 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » akvárko 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 134x
26.06.08 22:00:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIvca® – akvárko
Dobrý den.
Mám možná takový hloupý dotaz, ale doufám, že mi někdo dokáže poradit....
Pořizuji si akvárium o rozměrech 100x40x40 (160 l). Standartně se akvária těchto rozměrů vyzábí z 6 mm skla. Já si ho nechávám dělat z 8 mm. Na akváriu bude kryt. Problém je v tom, že mám doma 6 kg kočku, a dá se očekávat, že na akvárium bude skákat... Tak se chci zeptat, jestli to akvárko vydrží, a nepraskne....
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
26.06.08 22:04:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik®
Akvarko snad ano nevym co rekne kryt. A vysvetlil bych te kocce aby drapa nezajizdela do silikonu mezi stenama ze to pak vytece :o)))
27.06.08 02:45:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPolux® – Re: Ivca
Heh tak vem kus skla a udelej crash test s kockou smich opravdu blba otazka :-|
27.06.08 08:37:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Akvárko přece nemusí být nutně přikryté.
27.06.08 08:43:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHydrovar® – Re: marsz
no v tom případě bych moc nevsázel na životnost těch rybek vzhledem k šikovnosti většiny kočičí populace a jejich trpělivosti při lovení čehokoliv ...
27.06.08 08:47:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHydrovar® – Re: Ivca
S tou trvanlivostí krytu je to otázka, kterou Vám asi nikdo nezodpoví na 100%, maximálně se může najít někdo, kdo už tuhle otázku řešil, nebo se mu přímo stala osudnou. Pokud bude kryt podobného ražení jako se dělají sériové (pevný rám a střed a mezi tím cca 2mm krycí desky), tak ten určitě náraz 6kg živé váhy neudrží. Pokud bude masivní podomácku dělaný, tak bych spíš měl strach o akvárium samotné, kterému se k tlaku vody přidá ještě tlak na výšku a to bez statického výpočtu v kombinaci se simulací dynamického rázu nikdo nepoví a i tak tam zůstane určitá míra nejistoty ... takže .. nezbývá než uděla vše proti tomu aby měla kočka možnost na akvárium skákat a potom už se jen modlit ..
27.06.08 12:29:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksokar®
Dobrej nápad s kočkou to není.Akvárko má být v klidu a ne na něm nechat skákat kočku.Buď zamezit skákáni kočky nebo nedělat akvárko. ahoj
27.06.08 12:40:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Re: Ivca
Naše pětikilová kočka dělala nějaký čas výpady na bojovníka a ancistrusa, jiné rybky jí nezajímaly. Teď už akvárko ignoruje, ještě tak si lehne vedle něj a přimhouřenýma očima sleduje frmol :-) Víc jí vzrušuje pískomil :-D Na kryt (černý plastový) nikdy nelezla.
27.06.08 20:21:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaša® – Re: sokar
He he, mám tři kočičáky, vlčáka a na "divoko" žijícího potkana. Krom pejsy lezou po akvárkách permanentně všichni a dodnes jsem si (za moc moc let) nevšiml, že by to rybám vadilo. Spíš tak se zájmem sledují ten cvrkot kolem. V pohodě. Nepočítám-li situace typu: kančík střežící potěr hryznul Tytynku (kočičku) ležící na akvárku do ocásku tak, že přeletěla celou místnost a od těch dob se akvária bála, anebo když se mi tam (před dvanácti lety) nastěhovala metrová užovka, kterou už to v teráriu nebavilo a vykoumala jak ho zevnitř otevřít... naštěstí nebyla rybožravá. Rybám vadí pohyb kolem? Od kdy? Že by to v přírodě neměly? Tedy nic ve zlém, ale, nepřeháníme to někdy s tou "péčí" trochu? ;-) X-)
28.06.08 16:07:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmetal®
daj si akva do vstavanej skrine a kocka nema sancu kukni moju plasmu.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 02.12.08 16:15:34 • 0.973 s