26.06.08 22:00:41
Ivca® – akvárko
Dobrý den.
Mám možná takový hloupý dotaz, ale doufám, že mi někdo dokáže poradit....
Pořizuji si akvárium o rozměrech 100x40x40 (160 l). Standartně se akvária těchto rozměrů vyzábí z 6 mm skla. Já si ho nechávám dělat z 8
mm. Na akváriu bude kryt. Problém je v tom, že mám doma 6 kg kočku, a dá se očekávat, že na akvárium bude skákat... Tak se chci zeptat,
jestli to akvárko vydrží, a nepraskne....
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Akvarko snad ano nevym co rekne kryt. A vysvetlil bych te kocce aby drapa nezajizdela do silikonu mezi stenama ze to pak vytece :o)))
27.06.08 02:45:56
Polux® – Re: Ivca
Heh tak vem kus skla a udelej crash test s kockou

opravdu blba otazka
Akvárko přece nemusí být nutně přikryté.
no v tom případě bych moc nevsázel na životnost těch rybek vzhledem k šikovnosti většiny kočičí populace a jejich trpělivosti při
lovení čehokoliv ...
S tou trvanlivostí krytu je to otázka, kterou Vám asi nikdo nezodpoví na 100%, maximálně se může najít někdo, kdo už tuhle otázku řešil,
nebo se mu přímo stala osudnou. Pokud bude kryt podobného ražení jako se dělají sériové (pevný rám a střed a mezi tím cca 2mm krycí
desky), tak ten určitě náraz 6kg živé váhy neudrží. Pokud bude masivní podomácku dělaný, tak bych spíš měl strach o akvárium samotné,
kterému se k tlaku vody přidá ještě tlak na výšku a to bez statického výpočtu v kombinaci se simulací dynamického rázu nikdo nepoví a i
tak tam zůstane určitá míra nejistoty ... takže .. nezbývá než uděla vše proti tomu aby měla kočka možnost na akvárium skákat a potom
už se jen modlit ..
Dobrej nápad s kočkou to není.Akvárko má být v klidu a ne na něm nechat skákat kočku.Buď zamezit skákáni kočky nebo nedělat akvárko.
27.06.08 12:40:02
Eva_R® – Re: Ivca
Naše pětikilová kočka dělala nějaký čas výpady na bojovníka a ancistrusa, jiné rybky jí nezajímaly. Teď už akvárko ignoruje, ještě
tak si lehne vedle něj a přimhouřenýma očima sleduje frmol

Víc jí vzrušuje pískomil

Na kryt (černý plastový) nikdy nelezla.
daj si akva do vstavanej skrine a kocka nema sancu kukni moju plasmu.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora