43 • 106 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Přechodné akvárko - kalná voda 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 102x
24.06.08 09:40:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk® – Přechodné akvárko - kalná voda
Svoje 25 litrové akvárko s jedním krunýřovcem jsem znovu založila a teď čekám, až se mi uchytí rostliny. Mezitím jsem dala provizorně krunýřovce do 10 litrů se štěrkem a už ničím, a teď se bojím, že mi chcípne než se to větší akvárko usadí. Voda totiž smrdí a je fakt hnusná. Jak dlouho může ryba vydržet v takovém prostředí? Mám raději vyhodit ten štěrk )byl nově koupený) a zatím ho tam mít jen ve vodě, na těch pár týdnů?
24.06.08 10:23:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: janavk
Ja si myslim ze by ten jeden krunyrovec mohl v tom nove zalozenem akvarku klidne prezit pokud tam nebudete davat dalsi ryby a jen jeho.
24.06.08 15:09:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
to znamená - přežije v tom malém provizorním akvárku, kde je jen štěrk a kalná voda? To by byla dobrá zpráva.
24.06.08 15:29:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: janavk
janavk: "Svoje 25 litrové akvárko s jedním krunýřovcem jsem znovu založila..."
ghostik: "...Ja si myslim ze by ten jeden krunyrovec mohl v tom nove zalozenem akvarku klidne prezit pokud..."
janaVK: "...to znamená - přežije v tom malém provizorním akvárku, kde je jen štěrk a kalná voda?...
Myslím, že vám Ghostik doporučil vrátit krunýřovce zpět do 25 l akviška, přestože je nově založené. A dodal, že tam nemáte dávat další rybky. :)
24.06.08 15:33:13 / 24.06.08 15:34:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: Sid
Side diky ze jsi podal vysvetleni za me nepritomnosti :-D
Mas pravdu mnel jsem to tak namysli. Nez ho chudaka trapit tak urcite snese nove zalozene AQ a kdyz opravdu bude sam tak nijak extremne nezhorsi kvalitu vody coz se o te zapachajici zumpe v "lahvi od okurek" rici neda no
24.06.08 16:10:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: ghostik
Nedalo mi to... :) Když musíš, tak musíš!:-D
24.06.08 17:15:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
No, díky, jenže já bych ráda, aby se mi uchytily rostliny a bojím se, že mi je krunýřovec vyryje. Zkouším udělat AQ bez ohřevu, vzduchování , filtrace jen s přisvícením, a na to jsem četla, že by se měla ustálit rovnováha dva měsíce, než se tam dají ryby - natož krunýřovec
24.06.08 17:25:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: janavk
Dva mesice ? To se mi zda moc ja si myslim ze toho krunyrovce tam muzes hodit protoze to ti spis za dva mesice chcipne v te zumpe.
Ze ti vyreje rostlinky ? Tak je zase zasadis !
Co jsem mnel delat ja kdyz jsem zasadil rostliny a ten den jsem tam dal 2ks 20cm trnovcu a 18cm perovce !! Proste jsem sazel kazdej den dokud se vse neuchytilo a u tebe si myslim ze ten krunyrovec ti rejt dno urcite nebude :o)
24.06.08 17:41:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
taky bych ho tam radsi už dala, ale docela se teď bojím, že si tam s ním zavleču už nějakou hnilobu. Mám ho předztím nějak umýt?
24.06.08 17:42:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Tys asi taky měl akvárko se všemi vymoženostmi, ne? Já chci mít přirozené, bez techniky.
24.06.08 17:43:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: janavk
Neeeee.
Odjakziva se ryby nemejou a nesaha se na ne suchou rukou !!!
Nic ti tam nezavlece vsechny bakterie tam stejnak uz davno jsou ze vzduchu a zalezi na tom jak se budes prave TY o akvarko starat aby nehnilo a nezarostlo rasou !!!!
25.06.08 11:02:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Tak jsem tam krunýřovce dala, a přes noc mi vyryl půlku rostlin. To vážně nebyl dobrý nápad, takhle se tam rovnováha neudělá, když tam budu pořád šmejdit.
25.06.08 11:11:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: janavk
Tak to asi moc dobre zasazene nebyli a nebo mnel ten ancik 16cm.
Kazdopadne mu tam bude lip nez v te zumpe.

A z jakeho duvodu by se rovnovaha nemnela udelat ?
25.06.08 13:24:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Kytky byly zasazené týden (ale já psala, že jsem to nově založila). Rovnováha - nepoužívám žádnou techniku ani chemii a bylo asi třeba (jak jsem se tady dočetla) aby před tím, než tam dám ryby, tak se ty kytky pořádně usídlily, aby rovnováha fungovala. Teď když tam budu pořád rýpat do dna a snažit se navracet kytky (a on je bude zase vyrývat) tak nevím, jak to dopadne.
25.06.08 14:01:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: janavk
Dopadne to normalne pokud se neponici koreny tak se nestane nic.
S rybama se ceka kvuli namnozeni nitr.bakterii v akvarku a ustaleni parametru vudy. Pokud budes mit AQ osazene pul roku a pak to osadis maximalnim poctem ryb hned najednou tak pocitej ze ti vylitne NO2 a pak NO3 a nepomuze ti ani ten pulrok.
Ryby se meji do AQ dat nejdrive cca po tydnu a to postupne a ne najednou aby se stihly redukovat odpadni latky a premenovat NO2.
Tudis kdyz das jednoho ancika do 25l AQ po trech dnech zalozeni tak se nestane dle meho nazoru zadna katastrofa.
25.06.08 14:11:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
No dobře, už by mě jen zajímalo, jak mám vyhrát boj o to, aby každé ráno neplavaly rostlinky nahoře
25.06.08 14:27:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: janavk
S ancikem v 25l dost blbe, tam asi nebudou rostlinky s mohutnymi koreny. A bude hur, jak poroste.
Proc tam nedas nejake drobne rybky, mela bys po problemu.
25.06.08 14:35:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Protože tohodle mám už několik let - je to poslední Mohykán po ostatním osazenstvu - živorodkách. Tak co s těma rostlinkama, mám je nechat ještě bez toho rýče? Ta voda v malém AQ se trochu lepší.
25.06.08 14:58:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: janavk
A to mu tu vodu kazdych par (klidne kazdy) dni v tech 10l castecne nemenis?
Ja bych ho take dal zpet do 25l. Ono si totiz nepomuzes, stejen rostlinky budes upravovat, zkracovat, znovu sazet, a prece ho pokazde nebudes vyndavat, a cekat, nez trochu zakoreni.Jestli je to vetsi ancik, co rad lumpaci, ozdibuje kytky a vyndava je, reseni, pokud si ho chces nechat, neexistuje.
25.06.08 15:05:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
A je tady nějaká naděje, že moje AQ bez techniky a chemie bude prosperovat? Jaké kytky třeba by tam byly nejvhodnější? Teď jsem tam koupila Myriophylium, Samolus a Acorus.
25.06.08 15:12:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: janavk
Miziva. Podivala si se napriklad sem do atlasu rostlin? Dobra inspirace. Proc trvas na akva zcela bez techniky? Myslim, ze ti to prinese jen zklamani. Mozna by se radilo lepe, pokud bys udelala prezentaci a to cele popsala a nafotila.
25.06.08 15:15:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Nerada bych diskutovala moje důvody pro AQ bez techniky - jsem prostě takhle založená a několik let mi v AQ žil krunýřovec bez techniky, chci jen vylepšit prostředí. Zkusím udělat tu prezentaci, ale jsem v tomhle trochu tuhá (nejen v tomhle).
25.06.08 15:21:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: janavk
Hmm, ale co se za tu dobu stalo s tim ostatnim osazenstvem a zivorodkami? Vetsinou ve fungujicich akvariich spise pribyvaji, nez aby zbyval posledni mohykan :(
Preju ale stesti a jsem zvedavy.
25.06.08 15:29:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Prezentaci už mám, foto zatím nezvládám. Ty živorodky - byly to paví očka a občas se některé něco stalo a pak zbyla kostřička, bylo to hnusné při čištění, tak jsem je nechala "odejít" když chtěly. Těch několik let tam pak zbyl ten krunýřovec zcela bez rostlin, ale docela se mu dařilo, rovnováha tam byla, ale AQ bylo ošklivé, hlavně díky vodnímu kameni. Když jsem to teď celé čistila, chtěla jsem z toho udělat AQ i pro koukání, nejen pro přežití ryby někde v koutě.
25.06.08 15:38:58 / 25.06.08 15:41:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik®
janavk napsala: ......tak jsem je nechala "odejít" když chtěly........rovnováha tam byla..............
Nemyslim si ze umirali protoze chteli a uz vubec mne nyni nepresvedcis ze tam byla rovnovaha !!!!
Na ziskani biotopu vhodneho pro ryby nepotrebujes dle meho nazoru 2 mesice jak pises a ani neverim ze ty zivorodky umiraly z radosti a rovnovahy v tvem akvarku ! coze
Ja to vidim tak jak jsi to napsala na konci - to akvarko bylo spise o =>
janavk napsala: ........přežití ryby někde v koutě........

25.06.08 15:49:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Je to špatně, když se to teď snažím udělat líp?
25.06.08 15:50:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP®
Naopak ;-)
25.06.08 15:53:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
Díky za podporu, jen teď fakt nevím, jak s těma rostlinama - mám koupit ještě něco, co se bude snášet s krunýřovcem? Ale co?? Aby to nepotřebovalo topit atd.
25.06.08 15:57:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP®
Egerdia densa je pro začátek nejlepší. Spíš ji ale sehnat od jiného akvaristy než z obchodu.
25.06.08 16:10:39 / 25.06.08 16:15:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk®
aha, to asi bude problém.
Dále - v přirozeném AQ by mělo být něco s velkou listovou plochou a přízemní růžicí k tomu.
25.06.08 16:38:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: janavk
Z těch rostlin co popisuješ bych se popzastavil nad tím puškvorcem. K ancíkovi není moc vhodný roste i zakořeňuje velmi pomalu a do AQ není nejvodnější. Naopak se se připojuji s doporučením na Egerii. Co ho zkusit zabavit nějakou zeleninou, třeba dá kytkám pokoj.
25.06.08 20:17:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Myslím, že plán, mít akvárko bez techniky je bezva pro přírodu. Ty prachy za techniku a účty můžeme klidně poslat nějaké rodině, která žije někde u řeky ve Vietnamu nebo Peru. Ať na oplátku hodí semtam nějakou zdechlinu do vody, ať se rybky najedí. ;-) Mám taková pofiderní akvárka a rybky jsou spokojené. Teda vlastně neumírají. X-)
26.06.08 08:14:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk® – Re: Yirka
Puškvorec je který z těch co jsem napsla?
26.06.08 08:38:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: janavk
Zkusila si se na ty kytky, co si latinsky psala, podivat napr. sem do atlasu rostlin, jak jsem niz navrhoval? Prave proto jsem vyjadroval jiste pochybnosti o mozne "rovnovaze" v tvem akva.
26.06.08 08:39:59 / 26.06.08 08:40:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk® – Re: filipsi
Jo, teď už jo. Prodavač v OBI mě docela dobře "zneužil" - teda využil mé blbosti. Asi se tam hodí tak akorát ten Myriophylium - je to tak? Zkusím sehnat zákrutichy a tu egerdiu densu - jak mi tady radíte.
26.06.08 08:46:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
jani Acorus....
jinak jsem měla jen rostlinky( a pořád mám) v odkládacím akva pro rostlinky a musím říct že tě obdivuju. bez pohybu hladiny a filtrace voda smrdí jako by v ní umřelo 10 ryb( ale neumřela tam žádná, fakt ne) :)
Vyhledej rostlinky v atlasu rostlin, hledá se tady moc hezky.
Budu se těšit na fotky
26.06.08 08:56:48 / 26.06.08 09:07:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjanavk® – Re: bucliik
Vynasnažím se aby to všechno žilo :) a s tím atlasem máš pravdu, ty informace jsou ohromně přehledné
Podobná témata
"vonící" voda, "zdědila" jsem akvárko, 20 l akvárko, 200 a 30l akvárko, kolik CO2., 2l akvárko, 5 l akvárko, 54 litrové akvárko, AKO NA AKVARKO PO "KRUPICI", akvarko, Akvarko, akvárko, Akvarko 62 L, Akvarko 670L...poradte, Akvarko a rybicky 49l, Akvárko a skaláry, akvárko bez údržby?, Akvárko po dovolené, Akvarko pro rostlinky, akvárko teče, akvárko z PVC, Akvárko, mechová koule a řasy, akvárko, velká vlhkost v místnosti, Bílá voda, Bila zakalena voda, Brakická voda, co s 4 l akvarkom?, Čím dál tím kalnější voda., Čistá voda, Destilovaná voda, Dešťová voda, divná voda, doporucte mi filtr pro 420l akvarko, filtr pro akvárko do 100l, Hnědá voda od kořene, hnědá voda ze základu pro rostliny, Hodně velké akvárko, hodnota vody - vodárna Sivice, ideální filtr pro 25 L akvárko, Jak se pozná zkažená voda? , jak často čistit akvárko, jak kyselá je voda z vodovodu, jak silnou desku pod akvarko, Jak veliké akvárko si mám pořídit, když ...., Jak všechnu techniku nacpat do skříňky pod akvárko?, Jak vyčistit akvárko po krupičce(bez rybiček), Jak zařídit malé akvárko?, Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?, Jaké akvárko na komodu MALM?, Jaký kryt na šestiúhelníkové akvárko, Je to dobré akvárko?

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.10.08 13:51:18 za 1.132 s