12 • 28 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Něco lozí po skle. 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 180x
18.06.08 13:12:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetra (953329449251) – Něco lozí po skle.
Ahoj,
prosím o pomoc. Pokud by nepomohl popis, možná bych to i vyfotila, ale nevím, nevím..je to hodně malinké. hmm

Koupila jsem si nové rostliny. Před umístěním do akvária (k terčovcům) jsem je máchala půl dne v modři. Po zasazení se nedělo nic. Ovšem nyní mi začaly po skle (samozřejmně zevnitř ;-) ) jezdit bílé placičky dlouhé asi 1 mm, šířka tak 1/2 mm. Snažila jsem se je odstranin mechanicky a druhý den tam jsou zas. Mám červené velké terčovce a pár malých modrých a jednoho velkého péřovce. Péřovec a ty malé modré jsou dosti tmavé, takže okem na nich nic nevidím. Ani nevypadá, že by je něco mohlo zlobit. Docela mně to štve. Je to nezvaný návštěvník no
Přítel si dělá ze mně srandu, že to jsou housenky a já jsem se dokonce chytla u toho, že se časem utopí... smich (To byl zrovna záchvat inteligence)

Nevěděl by prosím někdo co s tím? Jakmile mi to přeleze na ryby, tak budu rozzureny ... :-(
Prosím, prosím, prosím

Už několikátý pokus o okrasné terčovce a docela se mi poslední rok daří a teď tohle sad
18.06.08 13:24:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Petra
18.06.08 13:39:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetra (953329449251) – Re: filipsi
:-( Nee to není ono. :-O Délka je opravdu do cca 1 mm. Když jsem se snažila zaostřit svůj zrak, tak to podle mně nemá žádné nohy. :-O
18.06.08 14:53:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekxx (4039497765) – Re: Petra
18.06.08 15:20:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetra (953329449251) – Re: xx
Tak asi tohle to fakt je.. :-O Odpovídalo by to tomu, že jsem si to přitáhla s rostlinama. Ach jo....Hledala jsem i k tomu foto.
Já jen doufám, že to nepoleze na moje terčovce. :-|
18.06.08 15:28:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Fotka k příspěvku Taky bych neco mel k identifikaci :-)

18.06.08 17:15:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekxx (40394944345) – Re: isamik
Taky to vypadá na ploštěnky. Jak je to velké?
18.06.08 18:24:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: xx
Odhadem tak 1-1,5cm a mensi...
18.06.08 19:59:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjiricek.cz® – k ploštěnkám.
karanténa rostlin je lepší v kombinaci : malachitová modř a malachitová zeleň, té zeleńe jen kapku.
rostlinám v karanténě nesvítit.24 hod. karantény stačí.za 9 let co mám akva.jsem do něj nic nedotáhl. možná jen štěstí. ;-)
18.06.08 20:02:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: jiricek.cz
Me tam zatim nikterak extra nevadi :-)
19.06.08 10:57:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMobbydick®
Mám dotaz:
V menší nádrži jsem včera zaregistroval pohyb - malá kulička cca 1 mm průměr, průhledná, která lozila za šutrama. ( původně jsem si myslel že je to čerstvě vylíhlá endlerka, ale ono to po tom dně lozilo jako by to mělo nožičky a bylo to dost rychlý). A vyfotit se to nepodařilo. Podotýkám, že žádný hlístice apod. co tu řešíte jsem v akva nikdy neměl a nový kytky jsem do tý nádržky cca 5 - 6 týdnů nedával. Akorát kdysi tam žila jedna krevetka - ale na tu mi to nějak nepasovalo. Co by to mohlo být?- čistě ze zajímavosti. Díky
19.06.08 22:02:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekklm007®
Fotka k příspěvku Pozor na ploštěnky: Jsou to dravci, žeroucí kořist přiměřené velikosti, takže v případě akvária by mohly být v ohrožení jikry či potěr. Jsou to hermafroditi, takže množení je velmi snadné. Mají také velmi dokonalou regeneraci - když ji třeba rozdrtíte, tak z každého kousku doroste nová ploštěnka.

20.06.08 09:48:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPeli (438697710103) – Bílí červíci asi 3mm dlouzí
Ahoj, mám problém. Asi 4 dny pozoruju v akvárku asi 2-3mm dlouhý bílý červíky, kterejch sou stovky. Tady sem to hledal a dočetl sem se že je pravděpodobně příčinou překrmování. Přiznávám se že sem to v poslední době trochu přeháněl :-) Krmení jsem omezil a čekal že se s nimi ryby vypořádají, ale červíci vylézají kupodivu jen za tmy! Ráno nikde nic ale když večer zhasnu osvětlení tak jich po pár hodinách vyleze hafo ven a lezou všude po skle a plavou i ve vodě a ryby v tu dobu už spí takže sou tam pořád, jen brzy ráno když už zase zalízaj do štěrku tak jich pár zblajznou paví očka. Jak to mám tedy řešit? Chemií? :-( Díky za odpovědi
20.06.08 09:51:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev®
chemii až jako poslední možnost
já bych zkusil pár dní nekrmit, měli by si s tím ryby poradit
20.06.08 09:58:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1®
nekrmit, pak jim přes den zatemni ať vylezou (nalákat je do pasti) a pak jim rozsviť, rbky budou hladový a budoumít hody :-D :-D :-D
20.06.08 15:15:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfoxchosen® – Re: tweety1
moc pěkná rada smich
ale je to pravda, já bych to udělal taky tak ano

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 19.11.08 23:36:57 • 0.899 s