15.06.08 07:40:44
Míša (393793170255) – Divné Chování Čichavce Modrého
Zdravím ! Můj malý Čichavec neustále zalézá za filtr....Co s tím ? Máj ještě jednoho, většího - kluka, ten jí (teda alespoň mi řekli
že je to holka...) neustále prohání.Ale ta ryba nezaleze do rostlin, nýbrž za filtr....
schovava se pred nim, chtelo by to vic rostlin aby se mela kde schovat.
Keď ten maly má aspoň 4 centimetre, tak predpokladam že je to samička. ´Ten druhy čo ju nahana je samček. Predpokladam že na hladine sa
vytvara pena, Ak ano to si samček stavia hniezdo.
15.06.08 09:50:17
Mno... rostliny jsou - 2x mechová tráva,3x malé kořenovky,1x velká kořenovka (hodně vysoká)a dvě plovoucí (nejdříve kořenovky...ale,
znáte ryby..ukousnou kousek stonku a pak je to plouvoucí

)
16.06.08 06:02:03
No, pokusím se mu pomoci tím, že vypnu filtr a dám tam vzduchové kameny..V tesku byli levně, hned jsem jich několik koupila...Ryba už si ale
stačila roztrhat ploutve a tak tam dám Tetra Safe. (už je to třetí den...)
skus tam dať nejaký kamen alebo koreň za ktory sa samicka schova.
16.06.08 09:49:15
Sid® – Re: Míša
Jak velká je ta nádrž?
A 4cm vysoká vrstva kamení a skoro polovinu akva zabírají rostlinky...Samec tráví den takto : ráno v 5:35 vylézá z mechového ,,domečku,, a
pak se rozhlíží.Snadný cíl je pro něj mládě Pavího Očka a tak ho chvilku žene po akva.... pak se nakrmí (mrtvé mušky,vločkové
krmení), ale pak to začne - jen co vyleze samička, hned jí prohání... Pak zase zaleze do mechu a dělá mrtvolu, pak krmení a pak spí v
mechu... To je vše !
To jo..
No veřím, že se samcovi bude v 25l akva líbit...Je tam několik kusů rostlin a hlavně teplo.Mám tam přidat hned i samici ? A bude jako úkryt
stačit jen umytý kelímek od jogurtu ?
No pozorování dopadlo tak - že samec se snaží hnízdopostavit, ale pak ho zboří..Co s tím ?
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora