7 • 19 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » bílé akva 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 277x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

16.10.06 17:21:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – bílé akva
přišli jsme dneska z práce ,školy atd....rosvitim akva a obě akva bilý((((( voda.....pochcipaný neonky a náký gupky....nic se tam nemohlo dostat,tedy aspon nevim co(((((takže vychytal sem rybky,vyvářim jak pisek,tak kameni((,ale nejde mi do hlavy,že v obou akvách se to stalo((((sakra((....včera jsem pral filtry v akva vodě,dolil new vodu.....ale jen ve velkym,ne v malym akva(((co se mohlo stát? rozzureny hmm
16.10.06 17:23:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Mně se to stalo taky po praní filtrů a výměně půlky vody(odstátý) ale žádná mi neumřela a za 2 dny to zmizelo samo.
16.10.06 17:26:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – .....
já měnil neodstátou,ale jen ve velkym akva ((( v malym jsem nedolejval....... :-( ...tak voda ve pryč z akva.........a nemám ani odstátou vodu((((a ryby se tlači v 7mi litrovce.kuwa až bych brečel((((
16.10.06 17:26:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVesnach® – ..
Pravidlo rika, ze se nikdy! nema prat zaroven filtr a menit vodu!
Pokud vodnikovi ryby nepochcipaly, tak se jednalo bud o nahodu a nebo odolnejsi kusy, ktery jsou od neho zvyknuty na ledaccos smich
16.10.06 17:26:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ....
filtry sem prav a akva vodě........
16.10.06 17:27:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ..
v malym akva sem nedolejval vodu(((a bilá voda
16.10.06 17:28:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ...
a ve stovce sem vyměnil asi 15 litrů
16.10.06 17:30:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – co ted?
v čem mám vydesinfikovat rostliny a akva?....rostliny asi v hypermanganu né?slabej roztok
16.10.06 17:30:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – vesnach
A to mám přerybněno, 80 ryb a 4 ampulárie v 240l. Já myslím že pomohlo vzduchování, to v takovýhle případech pomáhá určitě. A filtry jsem pral hodně a pod vodovodní vodou, protože byly už hodně zarostlé. Už jsem přikoupil molitany a teď mám 2 filtry po 2 kostkách, tak budu vždy prát nebo měnit jen půlku.
16.10.06 17:33:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ...
vzduchováni nemám.....jen filtr...320 litrů za hodku ale tady bych nehledal chybu...............filtr jede 24 hod,denně
16.10.06 17:33:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Nic nedesinfikuj, to není žádná nemoc. Jestli nemáš vzduchování tak ho tam dej, vrať tam ryby a zmizí to brzy samo. Pokud máš testy(který by měl mít každej) tak udělej test na NO2 a čpavek.
A ještě prodávaj takovou lahvičku se správnýma bakteriema, nějak "start filter" nebo podobně, to tam můžeš nalejt.
16.10.06 17:38:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ...
tak testy tedy nemám,jen na ph.. aněco na new vodu..a jak se mohl dostat čpavek do obou akvárek?je mi divný že to je v obou akva((((kdyby v jednom,pochopim, v malym je jen potěr a 2 ampulárie
16.10.06 17:48:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ...
jediný co jsem dal bylo trochu soli do akva,ale to snad ne !!!tak lžice na 50litrů
16.10.06 17:50:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – voda
přišli jsme dneska z práce ,školy atd....rosvitim akva a obě akva bilý(((((

Měl byste přemýšlet o automatickém zapínání osvětlení a svítit aspoň 12 hodin. Jinak se budete potýkat s takovými věcmi stále Rostliny nedokáží spotřebovat odpadní látky a ryby se otráví
16.10.06 17:54:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ..
jde mi po celej den světlo do bytu a chodime tak kolem 14.00 z práce a svitim uměle tak do 22.00.jinak mám od rána asi od cca 9.00 slunce v bytě a tudiž světla je dostatek po celej den....(((((
16.10.06 18:24:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – světlo
Václav je zkušený akvarista, poradil ti jednu ze základních věcí. Dostatek světla není v nádrži proto, aby ryby nezabloudili, ale aby kytky mohly dělat svou práci. :-)
Na tvé reakci je docela dobře vidět jedné za slabin takovéhoto fóra. Zatímco nesmysly kterými tu tazatele častují vtipálci jako vodník a spol jsou brány často vážně, dobře míněná rada vždycky nezaujme.
:-(
16.10.06 18:36:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠtěpán (-12-11-10-9) – .
ten "a spol" je kdopak? ;-)
16.10.06 18:46:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – světlo
Já svítím od 11.00 do 24.00 přímé osvětlení sluncem je ale bohužel to nejhorší co můžete pro své akvárium udělat a pokut je to jen rozptýlené světlo od okna tak jeho intenzita je malá a je nedostatečná. Rybám je to celkem jedno ale rostlinám to vadí. :-)
16.10.06 18:53:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to Štěpán
smich
16.10.06 18:59:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ..
jj vim že Václav je zkušený akvarista ;-) a beru to na vědomi ano
16.10.06 19:04:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ...
hm stejně to nechápu(( slunce nesviti přimo do akva,akva je na pravý straně od okna a asi 3 metry od něj....no každopádně jsem vše vyčistil přidal něco na vodu,proti chloru,vypral pisek,vyvařil v soli,škody nejsou velky,asi celkem 6 rybek... :-( krevetky jsou taky v pořádku :-) musim si dát pozor tedy,snad se mi touž nestane,jinak rostliny rostou dobře! ;-)
16.10.06 19:35:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠtěpán (-12-11-10-9) – .
Sokolove, to bílý byli malí prevíti, neškodní, kteří se pomnožili protože jsi v tom akvárium měl příliš mnoho živin! a ryby pochcípali protože jim tihle malí prevíti vydýchali vzduch! Jestli se nebudeš snažit, aby ti dobře rostly rostliny, tak se to stane znova!
16.10.06 20:04:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ..
no sou tu taci co sou tak chytři,až sou blbý :-D
16.10.06 20:09:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠtěpán (-12-11-10-9) – .
kteří ????????? :-O

Teda, dneska je den náznaků. Někdo řekne "a spol", někdo řekne "tací", a čert aby se v tom vyznal. Tohle je matení lidí... no ne
16.10.06 20:48:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – bílá voda
Čauky všem, mám problém. Jako začátečník jsem udělala VŠECHNO ŠPATNĚ, koupila současně s akva ryby, nalila vodu a po hodině jsem dala všechny ryby do nádrže. Ryby koupeny v Hornbachu, za dva dny krupička. Vyléčeno po 5ti dnech EXITem. Vyměněno 30% vody.35 neonek umřelo:(( Znovu se objevilo pár teček na pár rybkách a co víc, voda je pořád mléčná a parmičky čtyřpruhé a mechové se mi začínají stavět hlavou dolů. Prý otrava dusitany. Já blbec až v této chvíli začala pátrat po složení zdejší vody. Tedy chemie je pro mne španělská vesnice, snad tyhle hodnoty někomu něco řeknou:
F° - 51
N° - 28,6
mmol/l - 5,1
Další problém vidím zřejmě ve špatném filtru, mám klasický vnitřní molitanový se dvěmi houbičkami, ale i když mám puštěný napůl se vzduchovacím kamínkem, voda je pořád kalná (jsou v ní vidět bílé..nevím jak to nazvat - nějaký lunty) Myslím že nepřekrmuju, 200l akva, 40 rybek, krmím 2x denně, ráno tetra vločky, odpoledne mražené patentky 1 kostka a večer hodím 2 tablety pro ancistruse.

Švagr mi radí, že mám rybky rozdat a pořídit africké cichlidy kvůli tvrdosti vody (měla jsem i tak v plánu také Malawi) ale já se těchto rybek vzdát nechci.

Tak a teď raďte,a nenadávejte mi prosím..dík
P.S. tento dotaz je uveden ještě v jiném, podobném tématu ve fóru

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:07:12 • 0.351 s