[1] 2 
přišli jsme dneska z práce ,školy atd....rosvitim akva a obě akva bilý((((( voda.....pochcipaný neonky a náký gupky....nic se tam nemohlo
dostat,tedy aspon nevim co(((((takže vychytal sem rybky,vyvářim jak pisek,tak kameni((,ale nejde mi do hlavy,že v obou akvách se to
stalo((((sakra((....včera jsem pral filtry v akva vodě,dolil new vodu.....ale jen ve velkym,ne v malym akva(((co se mohlo stát?

Mně se to stalo taky po praní filtrů a výměně půlky vody(odstátý) ale žádná mi neumřela a za 2 dny to zmizelo samo.
já měnil neodstátou,ale jen ve velkym akva ((( v malym jsem nedolejval.......

...tak voda ve pryč z akva.........a nemám ani odstátou
vodu((((a ryby se tlači v 7mi litrovce.kuwa až bych brečel((((
Pravidlo rika, ze se nikdy! nema prat zaroven filtr a menit vodu!
Pokud vodnikovi ryby nepochcipaly, tak se jednalo bud o nahodu a nebo odolnejsi
kusy, ktery jsou od neho zvyknuty na ledaccos

filtry sem prav a akva vodě........
v malym akva sem nedolejval vodu(((a bilá voda
a ve stovce sem vyměnil asi 15 litrů
v čem mám vydesinfikovat rostliny a akva?....rostliny asi v hypermanganu né?slabej roztok
A to mám přerybněno, 80 ryb a 4 ampulárie v 240l. Já myslím že pomohlo vzduchování, to v takovýhle případech pomáhá určitě. A filtry
jsem pral hodně a pod vodovodní vodou, protože byly už hodně zarostlé. Už jsem přikoupil molitany a teď mám 2 filtry po 2 kostkách, tak
budu vždy prát nebo měnit jen půlku.
vzduchováni nemám.....jen filtr...320 litrů za hodku ale tady bych nehledal chybu...............filtr jede 24 hod,denně
Nic nedesinfikuj, to není žádná nemoc. Jestli nemáš vzduchování tak ho tam dej, vrať tam ryby a zmizí to brzy samo. Pokud máš testy(který
by měl mít každej) tak udělej test na NO2 a čpavek.
A ještě prodávaj takovou lahvičku se správnýma bakteriema, nějak "start filter"
nebo podobně, to tam můžeš nalejt.
tak testy tedy nemám,jen na ph.. aněco na new vodu..a jak se mohl dostat čpavek do obou akvárek?je mi divný že to je v obou akva((((kdyby v
jednom,pochopim, v malym je jen potěr a 2 ampulárie
jediný co jsem dal bylo trochu soli do akva,ale to snad ne !!!tak lžice na 50litrů
16.10.06 17:50:14
vaclav® – voda
přišli jsme dneska z práce ,školy atd....rosvitim akva a obě akva bilý(((((
Měl byste přemýšlet o automatickém zapínání
osvětlení a svítit aspoň 12 hodin. Jinak se budete potýkat s takovými věcmi stále Rostliny nedokáží spotřebovat odpadní látky a ryby se
otráví
jde mi po celej den světlo do bytu a chodime tak kolem 14.00 z práce a svitim uměle tak do 22.00.jinak mám od rána asi od cca 9.00 slunce v bytě
a tudiž světla je dostatek po celej den....(((((
Václav je zkušený akvarista, poradil ti jednu ze základních věcí. Dostatek světla není v nádrži proto, aby ryby nezabloudili, ale aby kytky
mohly dělat svou práci.
Na tvé reakci je docela dobře vidět jedné za slabin takovéhoto fóra. Zatímco nesmysly kterými tu tazatele
častují vtipálci jako vodník a spol jsou brány často vážně, dobře míněná rada vždycky nezaujme.

ten "a spol" je kdopak?

16.10.06 18:46:31
vaclav® – světlo
Já svítím od 11.00 do 24.00 přímé osvětlení sluncem je ale bohužel to nejhorší co můžete pro své akvárium udělat a pokut je to jen
rozptýlené světlo od okna tak jeho intenzita je malá a je nedostatečná. Rybám je to celkem jedno ale rostlinám to vadí.

16.10.06 18:53:31
Horác® – to Štěpán
jj vim že Václav je zkušený akvarista

a beru to na vědomi

hm stejně to nechápu(( slunce nesviti přimo do akva,akva je na pravý straně od okna a asi 3 metry od něj....no každopádně jsem vše vyčistil
přidal něco na vodu,proti chloru,vypral pisek,vyvařil v soli,škody nejsou velky,asi celkem 6 rybek...

krevetky jsou taky v pořádku

musim
si dát pozor tedy,snad se mi touž nestane,jinak rostliny rostou dobře!

Sokolove, to bílý byli malí prevíti, neškodní, kteří se pomnožili protože jsi v tom akvárium měl příliš mnoho živin! a ryby
pochcípali protože jim tihle malí prevíti vydýchali vzduch! Jestli se nebudeš snažit, aby ti dobře rostly rostliny, tak se to stane znova!
no sou tu taci co sou tak chytři,až sou blbý

kteří ?????????
Teda, dneska je den náznaků. Někdo řekne "a spol", někdo řekne "tací", a čert aby se v tom vyznal. Tohle je
matení lidí...

16.10.06 20:48:46
paulinn® – bílá voda
Čauky všem, mám problém. Jako začátečník jsem udělala VŠECHNO ŠPATNĚ, koupila současně s akva ryby, nalila vodu a po hodině jsem dala
všechny ryby do nádrže. Ryby koupeny v Hornbachu, za dva dny krupička. Vyléčeno po 5ti dnech EXITem. Vyměněno 30% vody.35 neonek umřelo:((
Znovu se objevilo pár teček na pár rybkách a co víc, voda je pořád mléčná a parmičky čtyřpruhé a mechové se mi začínají stavět
hlavou dolů. Prý otrava dusitany. Já blbec až v této chvíli začala pátrat po složení zdejší vody. Tedy chemie je pro mne španělská
vesnice, snad tyhle hodnoty někomu něco řeknou:
F° - 51
N° - 28,6
mmol/l - 5,1
Další problém vidím zřejmě ve špatném
filtru, mám klasický vnitřní molitanový se dvěmi houbičkami, ale i když mám puštěný napůl se vzduchovacím kamínkem, voda je pořád
kalná (jsou v ní vidět bílé..nevím jak to nazvat - nějaký lunty) Myslím že nepřekrmuju, 200l akva, 40 rybek, krmím 2x denně, ráno tetra
vločky, odpoledne mražené patentky 1 kostka a večer hodím 2 tablety pro ancistruse.
Švagr mi radí, že mám rybky rozdat a pořídit
africké cichlidy kvůli tvrdosti vody (měla jsem i tak v plánu také Malawi) ale já se těchto rybek vzdát nechci.
Tak a teď raďte,a
nenadávejte mi prosím..dík
P.S. tento dotaz je uveden ještě v jiném, podobném tématu ve fóru
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora