Ja mam na jednom miniakva (25l, dlzka 50cm) Atman DA-35, a na druhom (28l, dlzka 45cm) mam Arcadia Arcpod - obidve na 11W ziarivky PL ci ako sa
nazyvaju (vid. moje fotky nadrzi). Atman DA-35 sa da bez problemov nastavit na 50cm. Tie normy tu uz boli rozobrate dost podrobne, sem-tam sa ten
Atman napriek tomu este da zohnat. Moje skusenosti, alebo strucne porovnanie tychto 2 lamp (ich cena je porovnatelna):
Atman posobi hrubo a neopracovane, ako vacsina vyrobkov z Ciny, ale svoju funkciu plni. Naproti tomu Arcadia ma pekny design, a posobi solidnejsie
(tiez je vodotesna). Atman na akvariu sedi stabilne, a vyhoda je ze svieti na stred akvaria, kdezto Arcadia svieti iba na jednu stranu a uz pri 45cm
je druha strana slabo osvetlena. Ziarivka dodana s Atmanom je nejaka neidentifikovatelna, svieti tak bielo az zelenkavo. Ziarivka dodana s Arcadiou je
nejaka akvaristicka od arcadie (Original Tropical tusim) a farba je podobna ako AquaGlo od Hagenu (taky fialovkasty nadych), ale svieti citelne
slabsie ako napr. bezna Osram 830.
Negativne skusenosti: napriek peknemu designu Arcadie mi uz pri prvej vymene ziarivky praskla uchytka priehladneho krytu, takze jej sucasna
vodotesnost uz asi nebude tak dokonala ako by mala byt. Tiez predradnik je obrovsky a je priamo na zastrcke - ledva sa zmesti do tych klasickych
mechanickych hodin, a vypinac ma Arcadia priamo pri zastrcke, co moze byt nevyhoda ak lampa nie je na casovaci ale clovek vypina/zapina manualne. U
atmana mi zatial vadi iba to, ze ked je zapnuty a dotknem sa plastoveho krytu prstom, tak to zacne na tom mieste vibrovat, co nevzbudzuje doveru v
elektroinstalaciu? Netusim co je to za jav ale je pomerne vyrazny.