2 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Agresivní ramirézka 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 152x
10.06.08 15:27:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Agresivní ramirézka
Ahoj, mám 2 samičky ramirézky a jednoho samečka ve své 63. Ale jedna samička ramirézky je dost agresivní vůči ostatním rybám, ostatní rybky prožene sem tam po akva ale ryby svého druhu odhání usilovně, vůbec je nesnese v blízkosti :-( Ještě že se mají kam schovat ale jsou furt zalezlý mezi kytkama jinak jim ta potvora nedá pokoj. Překvapilo mě, že si takhle dovoluje i na samečka - ale ten je teda ještě dost mlaďounkej a malinkej. Proč je tak agresivní a je nějaký způsob jí trošku zklidnit? Ta agresivní samička je teda nádherně vybarvená - asi si o sobě dost myslí :-D ale jikry nehlídá.
10.06.08 15:38:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1®
mě tohle samička Ramirezky dělala když sem jim tam dal novýho samečka, asi pře ním "machrovala" a chtěla všem ukázat, že je jen její, možná to bude i tvůj případ... Tenkrát se s druhou samičkou sytě vybarvily a dost hustě se rvali, kousek mám i na videu v prezentaci... po několika dnech byl klid, čas od času se proženou po akva ale jinak to už je dobrý...
10.06.08 15:45:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina®
No ale mě je spíš terorizuje, ani nažrat je nenechá, takže ta druhá samička je hubená a bledá a neustále schovaná - takže předpokládám, že do boje se moc nepustí a raději pojde hlady. Mě napadlo, co tu agresivní samičku dát jako "za trest" smich k beťákovi do 12 litrovky - teda doufám, že by si na beťáka snad nedovolila, přeci jen beťák je větší a byla by v jiném prostředí, ale otázkou je co by beťák udělal s ní hmm . Aby se zklidnila a pak jí vrátila do velkýho - to už by tak machrovat nemusela...??? Nebo to raději nemám zkoušet? Poraďte tone
10.06.08 16:16:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: pavliina
Samičky si brání svoje teritorium a ta silnější vyhraje. Takže ti asi nezbude než dát jednu samičku pryč. :-)
10.06.08 16:18:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Re: vaclav
Proč mi ale prohání i samečka? :-( a vlastně všechny ostatní rybky, ale ty ne v takové míře. Jsem myslela, že před samečkem by se měla naparovat a předvádět a ne do něho klofat tone
10.06.08 16:25:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: pavliina
Pokud je moc mladý, tak je to jen konkurence. Dal bych jí pryč, lepší už to nebude. :-)
10.06.08 16:31:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Re: vaclav
A kdybych jí zkusila dát k tomu beťákovi na chvilku, je nějaká naděje, že by se zklidnila při té změně prostředí? Řekněme, že by to pro ní byla taková polepšovna smich A pak bych jí zase zkusila vrátit zpátky :-O
10.06.08 16:34:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: pavliina
Zkusit to můžeš, ale nedávám ti moc naděje. :-)
10.06.08 16:36:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Re: vaclav
Ale i tak díky :-D Třeba to vyjde :-P ... třeba :-| ale kdo nic nedělá nic nezkazí...
10.06.08 16:41:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: pavliina
Za co chcete trestat toho beťáka? Co provedl? hmm
10.06.08 17:09:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Re: Sid
Proč trestat beťáka? :-O
10.06.08 17:20:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: pavliina
Mno..., chcete k němu nastěhovat takovou vzteklinu...?! hmm
10.06.08 17:36:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina®
Tak beťák, jak se zdá by si se vzteklinou poradil :) Moc se mu to nelíbí a dává to patřičně najevo :-O Prohání ramku a zdá se, že se jen tak nevzdá, takže ramku raději někomu daruju a jdu ji vysvobodit :-(
10.06.08 19:47:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTonys® – Re: pavliina
Kdybys nebyli z rakovníka tak bych si ju vzal :) jelikož mi samičky umřeli an rozpad ploutví. a zbyl mi jeden ramirézák. :)
10.06.08 21:52:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: pavliina
Vysvobodila jste beťáka - měl klid, o který jste ho připravila. ;-) Naštěstí jen na chvilku. :-)
11.06.08 15:18:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina®
Jak je možné, že beťák se nesnesl ve své nádrži s ramirézkou ale otíci mu nevaděj? Ramku teda proháněl neuvěřitelným způsobem ale otíků si ani nevšimne... ano
11.06.08 15:23:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: pavliina
Otíci nejsou vztekliny. :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 02:10:05 • 0.918 s