53 • 152 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » "Vyčáplé" rostliny - proč? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 139x
07.06.08 10:47:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektweety1® – "Vyčáplé" rostliny - proč?
mám malý problém s kytkama, sice rostou poměrně rychle, ale zdá se mi, že jsou hodně "vyčáplé" (dlouhý stonek, mezery mezi patrama lístků jsou veliké) nejvíce je to znatelné u Bacopa monieri, Limnophila sessiliflora, poslední jmenovanou jsem dal známému, zdá se, že jemu rostou patra lístků krásně za sebou bez větších mezer... Je možné že jim chybí nějaké živiny? Popř. jaké by to mohly být? Osvětlení 0,6W/L, nehnojim, pouze přidávám CO2, odkaluju cca 2x do týdne+výměna cca 1/5 vody. Předem díky!
07.06.08 11:06:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Asi to světlo je slabší. Poměr watů na litr je spíš orientační.
07.06.08 11:29:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: tweety1
Mas to hodne zarostle a asi to svetlo to tolik neprosviti aby se to dostalo v patricne mire ke vsem rostlinam a proto razej rychle ke zdroji svetla.
08.06.08 00:01:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: tweety1
Presne tak ako píšu ostatní. Jasne sa ti tie raslinky vyťahujú za svetlom. Mal som 0,5W/l a robili to isté. teraz mám 1W/l a rastú krásne husto. palec
08.06.08 08:38:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: tweety1
... Protoze svetlo je treba spis pocitat na obsah hladiny, nez objem nadrze. Mas sice 0.6/l, ale na hladinu 0.017. A to je spis na dolni hranici. Zkus se podivat na velka akvarka a jejich osvetleni.
08.06.08 11:11:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpansuu® – Re: filipsi
No nevím, mám stejný osvětlení, jen obyč. zářivky, podobný problém jsem neregistroval. Ale na krajích akva mi to taky nijak nefrčí, takže možná tu limnophylu postrčit víc doprostřed. Už ji nemám, ale nejlíp rostla právě uprostřed.
Podobná témata
"Dírkované" rostliny, Acriflavin ničí rostliny?, akva pro rostliny, Ampulárie a rostliny, Ancistrus - rostliny, ktere nepozira, Co dělat, když se mi rostliny rozpadají, Co mi požírá rostliny???, Černající rostliny, do čeho sazeto rostliny, filtrace x rostliny, Herba-ferron (hnojivo na rostliny), hnědá voda ze základu pro rostliny, Hnědé rostliny , Hnojivo na balkonové rostliny, Chřadnoucí rostliny, jak mnozit tyto rostliny, Jak zastavit rostliny?, Jaké akva rostliny, mohu přichytit na kořeny a větve a kameny?, Jaké Koupit rostliny, Jaké rostliny, Jaké rostliny do mého akvárka a kde koupit?, Jaké rostliny místo Vallisnerií ?, Jaké rostliny?, Je možné si vzít nějaké rostliny,kameny apd. do akvária s potoka nebo rybníka, Jebo(osvětlení)- vyzařuje světlo i v noci, proč?, Jsou tyto rostliny vhodné?, kam pro ryby a rostliny na Karlovarsku?, Kde nakoupit nejlevněji rostliny do akvária v Praze, Kdo mi překusuje rostliny ?, Krunýřovci a rostliny, Které rostliny rostoucí na dekoraci., kvetoucí rostliny, Lemna minor x ostatní plovoucí rostliny, likviduje líbající čichavec rostliny?, Mám přidávat CO2? Nerostou rostliny., Méně vybarvené rostliny., Musí být rostliny zakořeněné?, Někdo mi okusuje u kořenů rostliny, neobvyklé rostliny pro cichlidy, Nerostou mi jemnolisté rostliny., Nerostou mi rostliny!, Nove rostliny, Nové rostliny, odkalování a rostliny, Opadávájí mi rostliny., Paludárium pro rostliny., Parmičky duhové honí všechny rybky v akvárku.Proč?, pohnojit rostliny hned při zakládání nového akvárka?, Pro zajimavost: Za jak dlouho a jak intenzivne vam zacnou bublat rostliny, proč mi odhnivaji rostliny

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 12.10.08 19:26:25 • 1.772 s