Zdravím, celou dobu jsem si myslela, že moje kryptokoryna je do červena z nadbytku světla, teď jsem se ale dočetla, že pokud je do červena,
znamená to, že má málo světla, zároveň jsem se ale dočetla, že pokud má hodně světla, že roste spíš do šířky a rozprostírá listy
po dně... Tak teď nevím, moje je do červena a přitom roste téměř po dně. Přikládám foto, už začínám i věřit tomu, že to není druh
affinis.. Jinak tu samou rostlinu mám ve svém druhém akváriu a tam roste do zelena i přes to, že tam světla je méně.
Takže jestli správně chápu-když mi na mojí kryptokoryně(petchii) zpočátku rostou krásně zelené lístky,které pak zčervenají až
zhnědnou-tak je to silným světlem?Protože jinak je pěkně hustá,nemá žádné jiné problémy.Na fotce před kořenem.
Myslíte takhle? Ty zelené jsou emerzní a ty "dočervenohněda" submerzní (C. veinbergi). Jinak u těchto "červených"
kryptošek, když raší list je do zelena a jak roste tak tmavne. Není to sílou osvětlení. Jsou totiž červené furt.
Tady je ještě jedna fotka té samé kryptošky,když jsem jí zasadila do akva při založení.Je to focené z výšky a je vpravo(ale to vy
určitě poznáte
Ty už jsou vyndaný,byly tam jen chvilku,pak byly celou dobu na kořenu,viz.foto.Teď jsou ve šnekárku na dovče,páč chytly řasu Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora