4 • 18 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Proč je kryptokoryna červená? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 1x
05.06.08 17:46:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucinka (81.***.145.1) – Proč je kryptokoryna červená?
Fotka k příspěvku Zdravím, celou dobu jsem si myslela, že moje kryptokoryna je do červena z nadbytku světla, teď jsem se ale dočetla, že pokud je do červena, znamená to, že má málo světla, zároveň jsem se ale dočetla, že pokud má hodně světla, že roste spíš do šířky a rozprostírá listy po dně... Tak teď nevím, moje je do červena a přitom roste téměř po dně. Přikládám foto, už začínám i věřit tomu, že to není druh affinis.. Jinak tu samou rostlinu mám ve svém druhém akváriu a tam roste do zelena i přes to, že tam světla je méně. :-O

05.06.08 18:24:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Tak nevím, mě rostliny červenají kvůli nadbytku světla. Kde si to četla?
05.06.08 18:38:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: Lucinka
Domnivam se, ze k. affinis dostala ceske jmeno po tom, ze ma listy zespod cervene (az hnede), ale budu rad, kdyz me nekdo opravi jestli se pletu :-)
05.06.08 20:35:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwaterboy®
jezis ta cryptorinie u tebe vypada nejak umucene,mela by byt bujna a zaleno cervena ;-)
05.06.08 20:36:33 / 05.06.08 20:38:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Lucinka
Ono to bude opravdu tím, že toto není C. affinis, ale jiná. Možná C. wendtii, tropica, veinbergii nebo co já vím. C. affinis vypadá takhle http://rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_affinis , čili úplně jinak. To proč je červená nebo nikoliv závisí od toho jaké se jí dostává spektrum světla. Ale jak to přesně je už nevím :-O .
05.06.08 22:03:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: Lucinka
Cryptocoryny jsou vesměs stínomilné rostliny. Čím je světla méně tím se více tahají vzhůru a naopak. Pokud se k nim dostane ještě denní světlo přímo zakrní. To platí hlavně o affinis, z kterou mám tuto zkušenost. Z barevností u affinis je to ale právě naopak, při slabém světle má syté barvy při vyšší intenzitě osvětlení barva bledne a to platí o obou stranách listu. Co je to za rostlinu ti ale nepovím. :-)
06.06.08 13:09:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl® – Re: Lucinka
Asi bych tu kytku dal do jiného akvárka, tady se ji moc nedaří... třeba bych ji zkusil s někým vyměnit za jinou. Ještě kdyby byla menší, přesunul bych ji do rohu a nad ní zaparkoval nějakou plovoucí kytku, aby ji dělala stín
06.06.08 14:57:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: MiHl
Já myslím, že vypadá dobře, jen je tam na ní asi moc světla, ale to jí spíš přispěje. Začas trochu změní listy, za tlustší. Nevypadá, že by jí něco scházelo..
21.07.08 20:07:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmili512®
Fotka k příspěvku Takže jestli správně chápu-když mi na mojí kryptokoryně(petchii) zpočátku rostou krásně zelené lístky,které pak zčervenají až zhnědnou-tak je to silným světlem?Protože jinak je pěkně hustá,nemá žádné jiné problémy.Na fotce před kořenem.

21.07.08 20:19:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
myslím že tuhle cryptocorynku mám taky, lístky pod vodou mi nikdy nerostly zelené, takové byly jen když jsem ji do akvárka zasadila, takže jsem to ztmavnutí přikládala tomu, že ty zelené byly emerzní- teda jestli se cryptocoryny emerzně pěstují :)
21.07.08 20:37:11 / 21.07.08 20:37:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: bucliik
Fotka k příspěvku Myslíte takhle? Ty zelené jsou emerzní a ty "dočervenohněda" submerzní (C. veinbergi). Jinak u těchto "červených" kryptošek, když raší list je do zelena a jak roste tak tmavne. Není to sílou osvětlení. Jsou totiž červené furt.

22.07.08 12:23:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmili512® – Re: mili512
Fotka k příspěvku Tady je ještě jedna fotka té samé kryptošky,když jsem jí zasadila do akva při založení.Je to focené z výšky a je vpravo(ale to vy určitě poznáte potlesk ). ahoj

22.07.08 12:26:01 / 22.07.08 12:26:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmili512®
Fotka k příspěvku A ještě jedna,pro srovnání,před kořenem vpravo. ahoj

22.07.08 12:33:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Re: mili512
asi bych vyhrabnul ty anubiasy ;-)
22.07.08 14:53:46 / 22.07.08 14:57:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmili512® – Re: Mrakoplash
Fotka k příspěvku Ty už jsou vyndaný,byly tam jen chvilku,pak byly celou dobu na kořenu,viz.foto.Teď jsou ve šnekárku na dovče,páč chytly řasu tone ,pak půjdou zpátky na kořen. ahoj

Podobná témata
"Vyčáplé" rostliny - proč?, Drápatečka umřela - nevím proč :sad: , Hygrophila Polysperma......proč žloutne???, Jávský mech... proč se mu nedaří???, Jebo(osvětlení)- vyzařuje světlo i v noci, proč?, Juwel akvária - proč nedávat podložku?, kryptokoryna-hrdzave flaky, Parmičky duhové honí všechny rybky v akvárku.Proč?, Proč 2 skaláry pronásleduji druhé 2 skaláry černé? , Proč mi nejdou amazonky?, Proč mi neroste zelená řasa v malawi?, proč mi odhnivaji rostliny, Proč mi ryby najednou umiraji, Proč nechcete MALAWI ?, proč rámeček pod akváriem???, proč se mi ryby drží u hladiny, Proč se nedaří????, Proč se samec ancistruse chová divně?, Proč se začli bát skaláry??, Proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy?, proč to ten echidoronus dělá, Proč umřela Ampulárka?, Proč?, rodí se mi jen samice gupek,proč?

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.09.08 07:04:39 za 0.847 s