31.05.08 11:16:06
juro127® – Filter za 3D pozadim
Ahoj všetci. Rozhodol som sa spravit 3D pozadie do 100L akvarka. Vela som si o tom cital pozeral návody na fore. Avšak neviem ako SPRAVNE UMIESTNIT
filter a ohrievac do komory, aby fungovala filtracia spravne.videl som zopar fotiek ale poprosl by som Vas o rady a aj zopar fotiek dakujem.
31.05.08 11:49:59
Přéma® – Re: juro127
Čus ještě by bylo dobrý vědět jak to pozadí budeš dělat, jestli z břidlice, polystyrénu, silikonu nebo PU pěny nebo to nějak
nakombinuješ?
Bude robene z polistirenu hrubeho 10 cm. Predpokladam ze jeho hrubka po dokonceni bude asi tak 5 cm a a budu tam rozne prechody pre rybky. Pozadie
prilepim o druhe sklo a to tam vlozim. Komora bude v lavom zadnom rohu. Chcem do nej dat filter a ohrievac. Filter bude buď ATMAN AT alebo
CELOPONORNY AKO MAM AJ V 60-KE. Virezem tam dieru aby filter mohol sať vodu a dam na nu sietku aby tam nechodili rybicky. Potom tam vyrezem otvor na
vyvod vody. LEN NEVIEM AKO MAM UROBIT KOMORU.BUD DO TVATU STVORCA ALEBO TROJUHOLNIKA. To by ma zaujimalo a potreboval by som foto.
31.05.08 12:38:49
Tvar komory by měl být stejný,jako tvar biomolitanu......
31.05.08 13:09:10 / 31.05.08 13:15:30
juro127® NO jo ale tam chcem dat aj ohrievac. A POZIADAL BY SOM O FOTKY
podívej se do fotogalerie mýho novýho akva, tam to mám tak udělané. V komoře mám filtr i topítko
no jo a keby som to spravil ako ty ze aj jednu bocnu stenu potreboval by som to lepit o sklo ty to mas prilepene ???
31.05.08 13:23:45
Topítko bych dal raději na druhou stranu,k výtoku z filtru a foto najdeš na těch stránkách,na které jsem odkazoval výše...
Teď nevím jak to myslíš as tím lepením. Chápu to tak, že zadní stěnu chceš mít na skle a to tam jen vložíš, v tom případě tu boční
stěnu bych určitě aspoň trochou silikonu přilepil aby náhodou mezi akva a pozadím nevznikla nějaká mezera. Jinak tu boční stěnu ani dělat
nemusís, stačí jen komora pro filtr, je to o fantazii a vzručnosti jak se tím každej popere a jak si to udělá.
Jinak filtr s topítkem mi takhle vyhovuje, topítku mám asi 1.5cm od bioakvacitu. tudíž když voda jde do komory tak se částečně ohříva a
pak jde do filtru a do akva.
Nevidím v tom žádný problém -> šetřl jsem s místem aby pozadí zabralo nejméně místa

Na netu máš hafo moc návodů a výrobu takových pozadí i s individuálníma změnama a vychytávkama kutilů tak jen stačí brouzdat a brouzdat
po netu a pak jen vesele vyrábět
Ahoj, nechce se mi zakládat nové téme, tak to píšu sem.
Vyrábim si teď 3D pozadí do svého nového akvárka. Jako filtr chci mít biomolitan se vzduchváním a v té samé komoře ještě topení.
Potřebuju se akorát poradit, jaký vzduchovací motorek k tomu připojit. Momentálně mám Atmana A1500 (
http://www.sendy.cz/atman-ata1500-ata3500-p-8.html ), ale přijde mi, že nebude dostatečně silný, aby
prohnal vodu po celém akva (80x40x40).
Mám si teda pořídit o třídu silnější vzduchování, nebo to utáhne i tohleto?
Díky moc za rady
06.09.08 21:58:38
Sid® – Re: Dinamit
Nebyla by lepší čerpací hlava?
Cenový rozdíl únosný, výkon výrazně vyšší, (ale dá se regulovat!), a provoz tišší.
07.09.08 22:12:04 / 07.09.08 22:12:29
Dinamit® – Re: Sid
Nevim, pouvažuju nad tim.
Právěže teď mám ten vzduchovací motorek do Atmana a je úžasně tichej. Tak jsem si ho chtěla nechat, ale nejsem si jistá tim výkonem...
Nevíš, jak jsou zhruba velký ty čerpací hlavy? Protože jsem si v 3D pozadí nechala komoru velikou 10x10 cm, tak aby se mi to tam všechno
vešlo.
Jinak díky za reakci
07.09.08 22:51:52
Sid® – Re: Dinamit
Nevíš, jak jsou zhruba velký ty čerpací hlavy?
Nedávno jsem pro někoho kupoval Atman At-200... Zhruba bych to odhadl na 7x10x13cm i se sacím nátrubkem, ale bez škrtícího ventilu.
Ahoj, taky se mi nechce zakladat nové téma, ale muj problem sem myslím docela sedí.
Zakládám nové akva... koupila jsem si kryt na jehož zadní straně byl vyřezaný otvor pro umístení vnějšího filtru. Doma mám 3D poazdí,
které chci určitě použít, jenže jsem narazila na problem. Filtr je zavěšený na zadní straně akva, kam chci umístit 3D pozadí. To mi tam
ted ale nedoléhá na sklo, protože filtr mi v tom brání. Filtr ale zárovne nemužu umístit jinam, kvuli otvoru v krytu. Napadá vás někoho
nějaké řešení?
08.09.08 09:08:53
RAP® – Re: Jana
Vyříznou pozadí u filtru tak, aby sedlo, nebo jiný filtr.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora