3 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » kombinace půdního a venkovního filtru 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 180x
30.05.08 13:06:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrajan (105376565011) – kombinace půdního a venkovního filtru
V mém původním akva 220 l jsem měl velký půdní filtr s čerpací hlavou fungující několik let bez problémů. Nyní zakládám nové akva 450 l a pořídil jsem venkovní Tetra Tec 1200.Napadlo mě zkombinovat půdní filtr, ale menší s tímto venkovním. Místo sacím košem by voda do venkovního filtru proudila přes štěrk půdního filtru. Vidím minimálně dvě výhody a to účinnější filtrace a zamezení vniknutí nečistot do filtru přes sací koš, asi lepší řešení než na něj nasadit molitan.Napadla mě další výhoda, že je možno kdykoliv pudní filtr odpojit a vrátit sací koš. Jak vidíte toto řešení.Zkoušel někdo něco podobného.
30.05.08 13:24:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: rajan
http://horacovoakvarium.cz/XXFG_komoryV_s012.htm neni to to same... ale stoji to za zminku :-)
30.05.08 19:56:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: rajan
Filtr je, ale na to aby všechny nečistoty z akvária odstranil, bránit mu v tom je nesmysl. To jsi jen někdo usnadňuje práci z jeho čištěním. Nikdy jsem půdní filtr neměl a tak s ním nemám žádné zkušenosti. Pouze jsem vyčetl že se špatně čistí a pokud jde o rostliny tak to není to nejlepší řešení. Z dob kdy jsem ve filtrech používal písek ale vím že se časem hodně slehne a ztvrdne a to pro dno v akváriu není to pravé ořechové. :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:41:38 • 1.098 s