2 • 15 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Jak veliké akvárko si mám pořídit, když .... 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 173x
27.05.08 09:21:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKatka (43869311487) – Jak veliké akvárko si mám pořídit, když ....
Zdravím všechny, mám zatím 50 l akvárko s 1 skalarem a 2 pancéřníčky, ale nedávno jsem měla narozeniny a všichni se asi zbláznili a koupili mi nový rybičky a dárky se přesi neodmítají, nějak se nedomluvili a sešlo se mi celkem 6 čichavců vždy po dvou kusech modrých, zlatých a perleťových a k tomu ještě 1 závojnatku. Tak mi prosím poraďte, jak velký si mám pořídit akvárko, abych je nemusela vracet a měly se všechny dobře, a můžou být vůbec všechny spolu? Předem děkuji za všechny názory.
27.05.08 09:28:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekarnošt®
myslím si, že by tam chvíli vydrželi, ale záleží na tom jestli už jsou dorostlý - potom bych o větším akvu uvažoval - všude v publikacích a myslím si, že i tady máš přibližně spočítáno že na 3cm ryby by mělo být 10 litrů vody - tak hurá do matematiky a dej vědět kolik ti vyšlo... ahoj
27.05.08 09:39:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Re: Katka
zavojnatka se k tem cichavcum nehodi to co pises mas tak na 160 litriku ;-)
27.05.08 10:31:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRAP® – Re: Katka
Závojnatku nech prozatím v padesátce a pro zbytek si sežeň tak od 150litrů výš.
27.05.08 12:36:41 / 27.05.08 17:27:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: Katka
... "dárky se přesi neodmítají" ...

To je pěkná kravina. Hloupý dárek je hloupý dárek a odpovědnost musí nést ten, kdo si nedal dost práce s domyšlením všech důsledků.
Co když Ti příště donesou hejno piraní? Taky (ze slušnosti) neodmítneš?
27.05.08 13:56:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSomali® – Re: Eliška
Slušně se dá odmítnout jakýkoli dárek - pokud by mi někdo přinesl například štěně rotvajlera, taky bych slušně odmítla - nebo bych odmítat neměla a měla si nechat psa, na jehož výchovu nebudu mít momentálně dostatek času? To snad ne. Ale tady by se mělo spíš řešit to, co s tím, když už dotyčná odmítnout nechce.
27.05.08 14:24:38 / 27.05.08 14:24:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi®
Ono to asi vychazi hodne z toho, ze pokud nekdo dostane rybku darem, nejdrive nevi, co vlastne s ni. Co je to zac, jak vyroste, jake ma naroky ... Kdyz vis, ze to rybka pro tebe neni, neni az tak tezke odmitnout, se zduvodnenim (viz rotvajler), ale vetsinou to obdarovaneho po vsech strankach prekvapi, musi hledat v atlasu, neco nacist a vhodny cas k odmitnuti je fuc.
Me by se treba nekdy libilo dostat darem ryby, po kterych bych touzil, ale vim, ze i kdyz bych presne rekl, ktere, je vyber stejne slozity (zdrave, spravne zbarvene, pohlavi), ze si je radeji koupim sam. Navic mam radost i z faze shaneni a vybirani.
Zaver - ziva zvirata nejsou jako darek vhodna, pokud si darujici neni opravdu jisty, ze to je pro obdarovaneho vhodne a udela mu to radost.
Uff, to jsem se rozepsal o prdu ...
Ja mam nekolik oblasti, z kterych darky nechci, to jsem do sveho okoli rozsiril, protoze vybrat je nadlidsky ukol i pro me osobne. Tak ti, kterych se to tyka, radeji varujte okoli predem, ze treba akvadarky bez konzultace ne.
Zpatky k problemu Katky - vidis, zas to ma pozitivum, muzes trvat na vetsim akva, kdyz uz jste mi to dali :), tak ja proste musim ... Jen zavojnatky bych se zbavil (nemam je rad ;-) )
27.05.08 15:19:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSomali® – Re: filipsi
Výborně napsáno. Taky nemám moc ráda, když se zvířata dávají darem - a pokud někdo chce ode mne kotě s tím, že to má být dárek, tak odmítám rovnou (až na výjimky - pokud si obdarovaný sám kotě přeje a je na něj připraven). Určitě není problém informovat okolí - já třeba ani Horácovi nedávám darem ryby nebo kytky, protože bych určitě vybrala špatně. :-D
27.05.08 20:27:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoctorT® – Re: arnošt
Podle této matematiky na 3cm ryby 1Ol vody jsou všechna akva na tomto webu přerybněna ( např. já mám v akva 5 pancéřníčků cca 6cm ) tzn. 20l na kus, takže by měli být sami ve 100l coze
Takhle se to přeci počítat nedá, záleží na velikosti akva, osázení, filtraci, velikosti a lokaci rybek v nádrži a spoustě dalšího.
Ohledně rozbíhající se diskuze koukám, že tady nikdo neradí, ale debatuje se zde nad dary. To už jsou Vánoce potlesk ...jsem nekoupil dárky.

Akva mezi 160- 200l by mělo být na spodní hranici a klidně si do něj můžete přikoupit i hejno neonek, razborek či dánií možností je mnoho.
Hodně zdaru. ahoj
27.05.08 21:22:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit® – Re: Nobody
Nám teda profesorka právnička radila, že když budeme darovat nějaké cennější věci ( i v rodině), že bychom měli sepsta darovací smlouvu kvůli případným exekucím, dělení majetku ap. A když jako podnikatel daruji věc někomu jinému, tak to podle mě neni právní úkon, ale z daní si to odečíst můžu.

Ale dost, nechme právo právem.. Jak jsem koukala do atlasu, tak čichavec je docela velká ryba a Katka jich má 6. Klidně bych teda volila 150 cm dlouhou nádrž, aby se moc nemlátili a k nim nějaké větší rybky..

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:39:12 • 0.963 s