3 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Množení rostlin » Řasokoule zelená a rozmnožování 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 217x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

21.05.08 18:05:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec® – Řasokoule zelená a rozmnožování
Prosí vás nevíte někdo jak se rozrusta Řasokoule zelená ? V atlase jsem nic nenašel tak jestli s tim někdo má zkušenosti tak prosím napište
21.05.08 19:27:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWoolin® – cladophora
řasokoule=cladophora je velice pomalu rostoucí rostlinou. Jedná se o jakýsi druh mechu. Údajně vydrží v akváriu až 20 let. Poté uhnije... Rozhodně není dobré ji trhat na dva díly, poněvadž po týdnu by z ní již rostlina nebyla. O rozmnožování žádné přesné informace nepodám, domnívám se, že se rozmnožují jen laboratorně. A jak jsem již podotkl na začátku, rostou velice pomalu, za rok asi tak centimetr do průměru.
21.05.08 19:43:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: Woolin
Rozhodně není dobré ji trhat na dva díly, poněvadž po týdnu by z ní již rostlina nebyla.

To teda nevím kde jste to vyčetl.
Tady na rybičkách je napsáno dělením koule, já jsem se to dočetl i jinde a podle toho jsem se zařídil a jednu roztrhnul na tři a zbytek vyhodil.
Divil jsem se teda, že uvnitř není hnědá, ale "ouplně stejně" (malý rozdíl tam je) zelená jako na povrchu.Mám ji už takhle roztrhanou 3 týdny a začíná se zakulacovat a je vidět jak se rozrůstá, pokud má dost světla, tak roste celkem rychle a nejlépe jí svědčí proud, kde se může pootáčet a pak roste do krásné koule, pokud stojí na místě, tak roste do prostoru s největším osvětlením a začíná šišatět.

Toť moje zkušenosti.

PS: docela bych rád viděl jak se taková řasa či mech (nebo co to vlastně je)laboratorně rozmnožuje, pak pomalu roste a stojí jen 35 Kč koule velká jak tenisák hmm
21.05.08 20:21:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdatura®
jojo, já jí tak úspěšně množím trháním. teď jsem část rozbalila jako koberec a položila na dno. vypadá to efektně :-)
21.05.08 20:53:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
rozbalena vypada opravdu skvele :-D
21.05.08 21:02:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
tak ja nevimjestli to mam zkusit nebo si spíš další koupit ano
21.05.08 23:03:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Woolin
Jedná se o jakýsi druh mechu...
Jak napsal Snofrev: kam chodíte na takové informace? :-)
Cladophora je zelená řasa.
21.05.08 23:52:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT® – Re: Sid
taky jsem si rikal, uz preci ten nazev ŘASO-KOULE :)
22.05.08 07:44:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvóťa87®
myslím že pro nás dosti zásadní je informace, že cladophora je rostlina importová, vyskytuje se například v teplých jezerech na Islandu a mám pocit že i v malajsii a jejím "průmyslovým" pěstováním se u nás nikdo nezabývá...každopádně jak je psáno níže pod silnějším světlem i po rozdělení roste.
22.05.08 07:58:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: lovec
tak ja nevimjestli to mam zkusit nebo si spíš další koupit

klidně roztrhnout ano , já si objednal tři a přišly tři koule větší jak tenisák, tak dvě jsem tam hodil a jednu roztrhal
sice to teď nevypadá jako koule, ale po třech týdnech je vidět jak řasy dorůstaj a maj snahu zase tvořit kouli
22.05.08 08:06:04 / 22.05.08 08:07:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNiky®
já rozstříhala jednu obří na asi 5, dokulatila nůžkama ;-) a je to OK, mám je už přes rok, rostou docela rychla, akorát mi ten tvar ničí čichavci, asi jim chutná, potvory :)
22.05.08 08:24:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: Niky
stříhat to do tvaru se mi nechtělo, na to jsem moc línej, navíc by mě to stejnak určitě rostlo jinak než bych chtěl, takže jsem jen zredukoval objem a kašlu na to, ať si poradí sama
22.05.08 08:49:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNiky® – Re: Snofrev
jo, to je pravda, že si to roste jak chce :-)
22.05.08 15:44:19 / 22.05.08 15:45:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
No ja souhlasim stim ze je to spiš jen řasa ale není tady to pisou ze to je obojí ano a taky si jich par ojednam co vynato taky si ji objednejte http://www.akvachovleo.estranky.cz/clanky/mechova-koule/-kladafora-tzv-mechova-koule
22.05.08 16:28:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: lovec
No ja souhlasim stim ze je to spiš jen řasa ale není tady to pisou ze to je obojí...
Že někde o řase napíšou "mechová koule", neznamená to, že jde o mech. O mechové parmičce bych si taky netroufl tvrdit, že jde o mech... :)
22.05.08 17:21:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: lovec
Píšou tam tzv, což znamená, že se tomu tak říká, jak praví Sid.
A jinak, podle mě to je taky řasa, ale hádat se o to s nikým nebudu, raději si počkám jak se tu vyvine diskuze ;-)
22.05.08 18:53:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
jasny no ale ta parmička asi z toho mechu treba bude to nikdo neví :-D :-D :-D
22.05.08 22:27:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJasnovidec® – co je co
je to zelená řasa, stačí napsat do vyhledávače a máte jasno.
24.07.08 23:16:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaqalka® – řasokoule zelená
nemuže tato rostlina přenýst řasu na kytky a dekorace ? aby pak nebylo akvarko zařaseny coze pls pověste :-(
25.07.08 06:21:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: aqalka
ne, nemůže
25.07.08 23:17:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: aqalka
S každou rostlinou si něco můžeš přinést. :-)
26.07.08 08:06:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSnofrev® – Re: vaclav
Myslím, že aqalka to myslela trochu jinak - akorát jí děláte v hlavě guláš :-O
26.07.08 18:16:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekaqalka® – RE: snofrev
to je jedno :-D stejkně sem si ji už koupila potlesk smich
27.07.08 08:42:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPéťa®
Uvažuju,že si jí taky koupím.Ale slyšela jsem, že dělá spíše kyselou vodu.Co je na tom pravdy?
Hodí se do každého akva?
27.07.08 09:32:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Péťa
Buďte bez obav - pravdy na tom není zbla. :-)

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 01:16:35 • 0.765 s