[1] 2 
21.05.08 18:05:08
lovec® – Řasokoule zelená a rozmnožování
Prosí vás nevíte někdo jak se rozrusta Řasokoule zelená ? V atlase jsem nic nenašel tak jestli s tim někdo má zkušenosti tak prosím
napište
21.05.08 19:27:53
Woolin® – cladophora
řasokoule=cladophora je velice pomalu rostoucí rostlinou. Jedná se o jakýsi druh mechu. Údajně vydrží v akváriu až 20 let. Poté uhnije...
Rozhodně není dobré ji trhat na dva díly, poněvadž po týdnu by z ní již rostlina nebyla. O rozmnožování žádné přesné informace
nepodám, domnívám se, že se rozmnožují jen laboratorně. A jak jsem již podotkl na začátku, rostou velice pomalu, za rok asi tak centimetr do
průměru.
21.05.08 19:43:56
Snofrev® – Re: Woolin
Rozhodně není dobré ji trhat na dva díly, poněvadž po týdnu by z ní již rostlina nebyla.
To teda nevím kde jste to vyčetl.
Tady na rybičkách je napsáno dělením koule, já jsem se to dočetl i jinde a podle toho jsem se zařídil a jednu roztrhnul na tři a zbytek
vyhodil.
Divil jsem se teda, že uvnitř není hnědá, ale "ouplně stejně" (malý rozdíl tam je) zelená jako na povrchu.Mám ji už takhle
roztrhanou 3 týdny a začíná se zakulacovat a je vidět jak se rozrůstá, pokud má dost světla, tak roste celkem rychle a nejlépe jí svědčí
proud, kde se může pootáčet a pak roste do krásné koule, pokud stojí na místě, tak roste do prostoru s největším osvětlením a začíná
šišatět.
Toť moje zkušenosti.
PS: docela bych rád viděl jak se taková řasa či mech (nebo co to vlastně je)laboratorně rozmnožuje, pak pomalu roste a stojí jen 35 Kč koule
velká jak tenisák
jojo, já jí tak úspěšně množím trháním. teď jsem část rozbalila jako koberec a položila na dno. vypadá to efektně
rozbalena vypada opravdu skvele

tak ja nevimjestli to mam zkusit nebo si spíš další koupit
21.05.08 23:03:05
Sid® – Re: Woolin
Jedná se o jakýsi druh mechu...
Jak napsal Snofrev: kam chodíte na takové informace?
Cladophora je zelená řasa.
21.05.08 23:52:25
PT® – Re: Sid
taky jsem si rikal, uz preci ten nazev ŘASO-KOULE
myslím že pro nás dosti zásadní je informace, že cladophora je rostlina importová, vyskytuje se například v teplých jezerech na Islandu a
mám pocit že i v malajsii a jejím "průmyslovým" pěstováním se u nás nikdo nezabývá...každopádně jak je psáno níže pod
silnějším světlem i po rozdělení roste.
22.05.08 07:58:11
Snofrev® – Re: lovec
tak ja nevimjestli to mam zkusit nebo si spíš další koupit
klidně roztrhnout

, já si objednal tři a přišly tři koule větší jak tenisák, tak dvě jsem tam hodil a jednu roztrhal
sice to teď nevypadá jako koule, ale po třech týdnech je vidět jak řasy dorůstaj a maj snahu zase tvořit kouli
22.05.08 08:24:59
Snofrev® – Re: Niky
stříhat to do tvaru se mi nechtělo, na to jsem moc línej, navíc by mě to stejnak určitě rostlo jinak než bych chtěl, takže jsem jen
zredukoval objem a kašlu na to, ať si poradí sama
22.05.08 08:49:44
Niky® – Re: Snofrev
jo, to je pravda, že si to roste jak chce
22.05.08 15:44:19 / 22.05.08 15:45:47
lovec®
22.05.08 16:28:19
Sid® – Re: lovec
No ja souhlasim stim ze je to spiš jen řasa ale není tady to pisou ze to je obojí...
Že někde o řase napíšou "mechová koule", neznamená to, že jde o mech. O mechové parmičce bych si taky netroufl tvrdit, že jde o
mech...
22.05.08 17:21:20
Snofrev® – Re: lovec
Píšou tam
tzv, což znamená, že se tomu tak říká, jak praví Sid.
A jinak, podle mě to je taky řasa, ale hádat se o to s nikým nebudu, raději si počkám jak se tu vyvine diskuze
je to zelená řasa, stačí napsat do vyhledávače a máte jasno.
24.07.08 23:16:39
aqalka® – řasokoule zelená
nemuže tato rostlina přenýst řasu na kytky a dekorace ? aby pak nebylo akvarko zařaseny

pls pověste
25.07.08 06:21:44
Snofrev® – Re: aqalka
ne, nemůže
25.07.08 23:17:39
vaclav® – Re: aqalka
S každou rostlinou si něco můžeš přinést.
26.07.08 08:06:23
Snofrev® – Re: vaclav
Myslím, že aqalka to myslela trochu jinak - akorát jí děláte v hlavě guláš
27.07.08 08:42:26
Péťa® Uvažuju,že si jí taky koupím.Ale slyšela jsem, že dělá spíše kyselou vodu.Co je na tom pravdy?
Hodí se do každého akva?
27.07.08 09:32:54
Sid® – Re: Péťa
Buďte bez obav - pravdy na tom není zbla.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora