2 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Čištění filtru/molitanu 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 276x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

18.10.06 12:46:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGerrik (-12-11-10-9) – Čištění filtru/molitanu
Ahoj, jsem začátečník, prosím o radu.
Někde jsem přečetl, že molitan z vnitřního filtru se nemá prát pod tekoucí vodou. Je to tak?
Mám ho čistit přímo v akvárku? Vždyť ten bordel zůstane v aqva.
Díky
18.10.06 12:48:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartinK® – filtr
... až budeš měnit vodu např. odsáváním do kyblu, tak ten filtr přeper v tom. X-)
18.10.06 12:49:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate® – Čištění
V akvárku se mi to zdá jako blbost, právě proto, že ten hnus tam zůstane. Já myslím, že když nabereš vodu z akva a pak to v ní vypereš, tak je to nejlepší. Já to stejně peru pod proudem tekoucí vody, jsem strašně íná :-)
18.10.06 12:52:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartinK® – filtr
Fígl je v tom, že praním pod vodou se vyvraždí bakterie převádějící toxické NO2- na méně toxické NO3-...
18.10.06 12:54:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate® – filtr
Fakt??? Já četla, že je vyvraždí jenom voda o teplotě nad 40'C. Tak to asi budu muset přehodnotit...
18.10.06 12:58:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – :-)
to píšou na pracím prášku? :-)
18.10.06 13:00:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate® – Kniha
Ne, v knize "333 zajímavostí pro akvaristy" z roku devatenáct set devadesát sedm. Koukám, že tu asi bude veselo :)
18.10.06 13:04:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Voloďka® – molitan
Já taky "peru" tak, že při výměně vody nechám nakonec něco v kýblu a v tom taky vyperu ty molitany. Dřív jsem to taky nevěděla a o prázdninách (když jsem byla 2měsíce pryč) jsem si málem vytrhala vlasy když mi naši řekli že prali molitany přes vodu z vodovodu. Ještěže to dělal taťka-ten aspoň něco trochu ví o tom. Ale když jsem se zeptala mamky jak by je vyprala kdybych ji to napsala přes sms, tak mi odpověděla, že by je dala do pračky!!!!!!!!!! coze tone rozzureny rozzureny rozzureny rozzureny rozzureny rozzureny rozzureny rozzureny
18.10.06 13:05:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartinK® – filtr
Zabije je taky chlor. Ale pokud je voda vlažná a bez chloru, tak bych se toho nebál (jistota je ale jistota ;-) )
18.10.06 13:08:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartinK® – filtr
Stejně bych z toho nedělal drama. Pokud kupujete nový filtr a nedáváte do něj tablety s breberama, tak jakou máte záruku, že na tom filtru jsou?
Taky při čištění filtru měníte vodu (ikdyž někde jsem četl, že se to nedoporučuje), takže bude konc. dusitanů v pohodě, než se brebery zase naklonujou :)
18.10.06 13:22:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – 333
Je jedna knížka co se jmenuje 333 x Jak a proč od autorů Frank, Zukal a Rataj z roku. 1982 Tam se člověk dozví spoustu věcí. Ale o praní filtrů na čtyřicet asi opravdu ne.
Kniha ve které čteš ty je asi nějaká modernější :-)
Já ji nečetl, ale podle toho jak bravurně autor a nakladatel obšlehli název uznávané publikace to bude jistě seriozní záležitost potlesk
18.10.06 13:26:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – hm
No asi by jsme se měli držet osvědčeného praní molitanu ve vodě odpuštěné z akva. Je to nejjistější. Jo a já osobně si nejdřív odeberu trochu čisté vody před odkalováním a v tom to vyperu. Pak teprve jdu na to dno. ;-)
18.10.06 13:28:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – Kate
kdo tu knihu prosím tě písal?
18.10.06 13:42:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate® – Kniha
Nějákej Karel Krček. A oprava-je z roku devadesát pět. Já jsem jí dostala k 7. narozeninám. Jsou tam i jiný takový zajímavý věci.
18.10.06 14:04:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekguess (-12-11-10-9) – molitan
tak to ti neradim!!! v nom je taka spina ze som sa skoro dogrcala. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
18.10.06 15:45:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartinK® – filtr
..no a právě z toho důvodu se to rybkám čistí X-)
Jinak knihu 333x mám z roku 1982, takže se taky nechytám ;-)
18.10.06 15:52:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Voloďka® – molitan
Ale rozhodně byste molitany neprali v pračce! smich
18.10.06 16:10:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – 333
Známtu první publikaci z roku 82.Tu new verzi neznám,ale znám pana K.Krčka.Bral jsem od něho ryby.Je to skutečný odborník a nevím jestli ještě je nebo není předsedou spolku Akvárium 1899.Dopisuje do odborných časopisů jako Akvárium terárium,akvatera fórum.V 80 letech min.století publikoval i knihu o elektroinstalacích v akvaristice.Jinak je opravdu přes elektro:Jeho hobby jsou živorodky-stačí mrknout na výstavy a jeho výsledky z chovu živorodých ryb a dále skaláry.Tak nevím co se tady řeší za blbosti z knihy pod kterou se podepsal. :-)
18.10.06 17:37:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – 333
Já mám ty knížky obě. Ta stará podle mě patří k tomu nejlepšímu, co kdo kdy v týhle zemi vo akvaristice napsal. A ta druhá je taky dobrá. Rozhodně je stokrát lepší, než ty zahraniční sra*ky, kterejch jsou teď plný knihkupectví.
18.10.06 17:55:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Horac
Ja uz dal na radu a jednu knizku koupil :-D
Jsou to ty Akvarijni rostliny ktery si celkem pochvalil a opravdu to neni spatna knizka :)
18.10.06 18:05:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – super
Já mám za top Franka,Maylanda a Rataje na kytky.Ten Petrovický mě zmizel asi na půdě už před lety při stěhování.A pěkná je revize echinodorů Rataj 2004.Jako katalog používám BeDe atlas.Tam je toho docela dost.Ještě mít tak na aqulogy a je to pohoda.Potom jsou dobré knihy na parazitologii z vodňanské rybářské školy. ;-)
18.10.06 18:07:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – knihy
Treba se casem taky dopracuju takove sbirky :) mam akva kratce :-D
18.10.06 18:09:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – mrakoplash
Si nabrnkni nějakou slečnu v knihkupectví.Si to tam pak přečteš a nebude Tě nikdo prudit smich
18.10.06 18:12:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – nikdo ?
Myslis nikdo krome ty slecny :) , ale to by se pak urcite zvrhlo smich
18.10.06 18:23:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to mrakoplash
Až si začneš budovat tu akvaristickou knihovničku, je dobré vědět toto: člověk by si měl nejdřív nastudovat staré dobré české knížky -
aby byl schopen rozpoznat, jak jsou mnohá zahraniční dílka hloupá a zbytečná.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 02:09:21 • 0.326 s