[1] 2 
Mám v celkem novém akvárku zatím 2 neonky, které jsou barevně dosti nevýrazné. U známyho jsem viděl neonky, ty úplně zářili. Dělám
něco blbě? Díky

Spravna strava, tmave pozadi a clovece!!! Neonky jsou hejnovy rybky, jaktoze mas jenom dve?!

Rybky jsem nasadil před 5 dny, jen na zkoušku, dnes jdu dokoupit další. Je fakt že mám nějaké vločky, a moc to nežerou. Poradíš, co maj
rádi. Díky
19.10.06 12:40:03
Wampi® – neonky
Jednoznačně je to tím, že jsou jen dvě , necítí se dobře , tak nebudou nějak extra zvědavý na krmení a jejich zbarvení bude nevýrazné
až přineseš další teda aspoň pět, čili lépe i víc, tak se ti vybarví až se zaklimatizujou
Sakra, že bych tam zajel hned?

Dej jim čas,jsou vystresovaný z novýho prostředí,až si zvyknout budou zářit.Jinak mě neonky tvořily hejno jen při krmení,jinak potvory
lítaly po AQ tak ve 4 kusech a to jsem jich vlastnil 14 kusů.

Když jsem je v pytlíku přinesl, tak byly úplně vyšisované. Druhej den už byly normální. Asi mají u tebe stres, bude to tím počtem.
19.10.06 14:43:53
snoopy® – neonky druh
A jaky mas neonky obecny nebo červeny?Červena neonka je totiž vyrazdnější.
19.10.06 14:48:17
Kate® – neonky
Mimo jiné záleží i na druhu zářivky. Pod některýma zářivkama zářej, pod jinýma ne. Ale to se týká hlavně toho modrýho pruhu.

19.10.06 15:00:19
yama® – neonky
Koupit jich vic a nekupovat pul kila vlocek za dvacku ;)
19.10.06 18:59:56
Potkan® – .............
jestli nebarevny jenom po ranu a vecer tak to je normalni,sam sem se zdesil pak sem si precet za na noc blednou,jestli sou tak i pres den tak to ti
bohuzel neporadim.

Taky stačí zvednout teplotu, když jsem léčil krupičšku, tak byly neonky jak ozdoby na vánoční stromeček.
20.10.06 07:57:30
ivan® – neonky

Musí jich být hejno,teda jestli je nechceš dát do 12L vytíračky.
>>Taky stačí zvednout teplotu
To bych moc nedoporučoval - neonky teplou vodu nepotřebují - výrazně jim tím zkracujete život.
Roman

Díky všem za reakci, mám neonky obecné, přikoupil jsem včera další, zatím nic moc, jsou asi vystreslí. Koupil i kvalitnější krmení -
Tetramin, tak uvidíme. Ten pruh se jím blejská, ale ta červeň není výrazná.

Ahoj. Nedávno jsem koupil neonky červené a mám je také nějak vybledlé. Může to být tím, že jsou ještě mladé? Dále jsem se chtěl
zeptat, jestli je normální, že asi polovina mích neonek má takové vypouklé bříška?
Díky moc za odpověď. CH.
ještě může hrát roli ´hel dopadajícího světla - doporučuje se tak, aby šlo spíše od předního skla směrem dozadu ... ale platí
určitě i to, co je napsáno přede mnou ... pokud to není začátek "nemoci neonek", která vesměs propukne právě při stresu - čili
po převozu

RE:Chrostík
ja mam taku skusenost s tim bruskom ze este je v raste a brusko jej rastie rychlejsie ako ostatne casti tela to potom zmyzne (pokial nebude tehotna
ale vsetky naraz asi nebudu

) moze to mat aj ine priznaky ale to som niekde cital ze to moze byt aj tymto
07.01.08 20:32:56
Nobody® – Re: Chrostík
No pokud jste ji nefotil po krmení - vypadá dost podezřele.Možná začínající onemocnění.
Ta barva taky není nejlepší,ale občas se vyskytují jedinci(zdraví)s nevýrazným zabarvením hřbetu.
Duny napsal: RE:Chrostík
ja mam taku skusenost s tim bruskom ze este je v raste a brusko jej rastie rychlejsie ako ostatne casti tela to potom zmyzne (pokial nebude tehotna
ale vsetky naraz asi nebudu
) moze to mat aj ine priznaky ale to som niekde cital ze to moze byt aj tymto
Tak toto snad nemyslíte vážně?

Dobrý aprílový vtip.
Ještě jsem v životě neviděl těhotnou neonku!Vy ano?
Já když jsem kupoval tyto neonky, tak jich tam měli stovky a všechny byly vybledlý (snad že tak hnusný nezůstanou

). Doufám že to
nemoc nebude, chovají se zatím normálně, žerou, honí se po akvárku atd.
08.01.08 21:48:32
Nobody® – Re: Chrostík
Přeji úspěch ve vybarvení.
Normálně jsou ovšem vybarveny již ve velikosti 2cm.Ta červená nic moc.
Já jsem si to myslel

. Koupil jsem vyšusovanej kšunt !!! Ale když už je mám, tak si je nechám, tak si je nechám

. Ještě jich budu
několik kupovat, ale to už si dám (snad) pozor

Já mám neonky obecné - 10ks - a myslím si že jsou asi tak akorát barevné..Nebo aspoň jak mají být...Jukněte na fotku nebo přímo na
nádrž
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora