13.05.08 14:13:05
irza® – test no2
dneska sem koupil test na no2 od rataje a vislo mi 0,2 mg NO2/l mam 100l aqa ph6,8 rybek asi 20 ruzne druhy,neni prosim co moc pripadne jak ho snizit
par rostlin tam mam

dik za odpovet
Zdarec.
Mám stejný test od rataje.Ze začátku bylo NO2 0,5 ale teď sou na nule.Dal jsem tam spoustu rostlinek a v pohodě.
I při tak vysokém no2 mě ryby nezdechly.
Já sem tam nechtěl původně vůbec živý rostliny,ale měl sem vysoký to no2 a tak mi MAHY poradil dat tam rychlerostoucí rostliny a NO2 je v
pohodě.Rostliny valijou jak o život.
13.05.08 15:37:11
Snofrev® – Re: sokar
a není to náhodou tak, že NO2 přemění bakterie na NO3 a až ty jsou spotřebovávány rostlinama?
to irza: jestli je těch 20 rybek přidáno teď někdy a najednou, tak chvíli potrvá domnožení bakterií na správný počet a do té doby je
třeba často (nejlépe denně) měnit část vody (1/4 - 1/3 by měla stačit)
jestli akvárko už takhle funguje a jen jste si koupil papírkový test pro info, tak tu informaci berte opravdu jen jako info, u papírkového testu
to bývá dost nepřesné
13.05.08 15:50:07
sokar® – Re: Snofrev
Jo tak to už si nepamatuju.Prostě když tam došli rostliny tak no2 zmizlo a byl pokoj.
13.05.08 16:08:03
Rado® Ja osobne mam NO2 na hodnote 0.2mg/l v novych nadrziach tak mesiac po zalozeni, aj viac; po par mesiacoch mam NO2 na nule aj v nadrzi bez rastlin -
mali by sa o to postarat bakterie ako pisal Snofrev - naozaj to moze byt pridanim rybiek a pod.
13.05.08 16:12:51
irza® Jak pise snofrev aqa mam uz dyl a nove ryby sem nekupoval jen pro informaci test,aji kvuli snekum porat mi chcipou potvory
13.05.08 16:28:45 / 13.05.08 16:29:09
Snofrev® – Re: irza
v tom případě může být problém v nečistotách
jde o to jak často odkalujete, jestli jednou týdně a nepřekrmujete rybičky, tak problém nejspíš bude jinde než v NO2
13.05.08 16:30:32
Yirka® – Re: irza
Mám zkušenost, že první tři měsíce jsem se stále pohyboval 0,1 - 0,2, pak začalo postupně klesat, nynní po půl roce jsem stále blízko
nuly. (I v těch začátcích kolem 0,2 mi ampulárky přežily a množily se).
a jestli jde jen o jednoho šneka, tak bych asi nepanikařil
mně teď zrovna jedna z ampulárek taky nějak stávkuje, když kouknu přes den do akva, tak je pořád na jednom místě a jen lehce vykukuje z
ulity
druhý den jí vidím někde jinde v akva a zase jen lehce vykukuje
ostatní šneci lítaj po akva jak splašený a neustále se nečím cpou
13.05.08 16:40:09
irza® Odkaluju 1x tydne 30l ze 100 dno mam stěrk a pisek ampularkz se skovaji a za 3dny smrdijou jak bolava noha okruzaku mi dal kamos asi 30 a do tydne
ani jeden neplavl v rybach mam tetry parmicky v hejnu 2 skalary 4 panceřiky a 3 anciky
Muzes mi prosim te dat nejake tipy tech rychlerostoucich rostlin ktere to jsou? nejakou stranku nebo neco? na mail : igi.ziamr@seznam.cz
diky
12.06.08 11:06:48
spooky® – Re: irza
na NO2 ti rýchlorastúce rastliny nepomôžu. Na to treba mať dobrý filter, kde to zariadia baktérie. Tie premenie NO2 na NO3 a ten potom
spotrebovávajú rastliny. Ak máš aj po 3-4 mesiacoch od založanie NO2 stále na 0,2, tak je podľa mňa problém v nedostatočnej filtrácii vody.
A tou nedostatočnou filtráciou nemám na mysli prietok za hodinu ale kvalitu a objem filtrečných náplní.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora