10 • 23 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Voda v odchovně 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 90x
12.05.08 22:20:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvéna (217.***.174.226) – Voda v odchovně
Zdravím všechny akvaristy,
měl bych dotaz na to, jakou vodu dát do odchovné nádrže?? Předem upozorňuji, že problém je v tom, že nemohu použít do odchovny i společenské nádrže tu samou vodu...
Mám v plánu odchovat skaláry a to tím způsobem, že okamžitě po nakladení jiker jikry přendám do odchovné nádrže. Pokud bych měl ve společenském akváriu vhodnou vodu, dal bych tu samou i do odchovny a bylo by po problému, ale voda ve společenském je bohužel moc tvrdá a do odchovny ji dát nemohu.
Ptám se tedy, zda je možný nechat skaláry naklást jikry ve společenském a hned po výtěru přendat jikry do odchovny s jinou, hodnotově lepší vodou???

Ptám se proto, že všichni zde radí, že voda v akváriu, kde byly jikry nakladené a voda v odchovně by měly být stejné, ale nikde sem se nedočetl proč vlastně, když voda v odchovně bude mít stejnou teplotu a navíc mnohem lepší hodnoty...

Možná sem se do toho trochu zamotal, tak se předem omlouvám hmm

Budu ovšem rád, za každou radu a nejlépe z praxe..Véna
13.05.08 10:49:18 / 13.05.08 10:55:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: véna
V tvrdej vode sa ti ikry nevyliahnu. Ja tiež práve teraz odchovávam skaláre. Vytreli sa mi v spoločenskej nádrži a po výtere som ikry preniesol do odchovnej nádrže. Voda v obidvoch akva mala rovnaké hodnoty(GH-8, KH-4, teplota-25). Po prenesení ikier som zvíšil teplotu v odchovne na 28-29 stupňov. Neviem čo sa stane, keď ikry prenesieš do inej vody, možno splesnivejú alebo zareágujú na zmenu nevyliahnutí, ale neviem, s týmto skúsenosti nemám.
Inak do vody v odchovni som dal Acriflavín proti plesniveniu ikier a priamo pod list s ikrami som zaviedol vzduchovanie, ktoré ikry priamo ovievalo a výsledok je super. Z celej znášky asi 200 - 250 ikier zplesnivelo len 11.
A nemal by si lepšie, keby si nechal skalára vytrieť už v nádrži s tou makkou vodou a máš po starosti. Ja to tak bežne robím, len teraz som to nestihol. :-)
13.05.08 11:28:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvéna (217.***.174.226) – to spooky
Samozřejmě, že tahle vyrianta s přendáním chovného páru ještě před vytřením by byla nejlepší a nejjistější, ale jde o to, že já tu vodu v odchovně, kterou mám z přírodního pramene, nemám vyzkoušenou a ještě sem si nekoupil testy na změření hodnot vody. A už to asi ani nestihnu, pže podle chování skalár budou jikry nejpozdějc zítra a já se do města dostanu nejdřív v pátek :-O .
Prostě to asi budu muset risknout s přendáním samotných jiker do jiné vody a uvidím. Dám tam nějakou prevenci proti zaplísnění a třeba se zadaří..Každopádně dík za radu ;-)
13.05.08 20:04:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmik® – Re: véna
pokud přendáš jikry ze společného akva s tvrdou vodou do odchovného s vyhovující vodou hned po tření ryb tak se ti plůdek vykulí, pravděpodobně s nějakými ztrátami. Důležité jsou správné parametry vody v odchovně.
13.05.08 23:32:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekspooky® – Re: smik
Tak ono straty sú vždy nejaké. Mne sa vždy z 200-300 iker tak 50 nevykulí.
14.05.08 18:06:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvéna (217.***.174.226) – Re: smik
Já si myslím to samé, pouze jsem se o tom chtěl ujistit ;)!! Pokud přeci jikry hned po nakladení (řekněme max. do hodiny) přendám ze společenské nádrže s tvrdou vodou, do již připravené chovné nádrže s ošetřenou měkkou vodou, nemělo by to jikrám uškodit, ba naopak...
14.05.08 22:01:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfazola® – Re: véna
Všechno jde :-) http://www.akvarista.cz/web/nana/detail/?id=1236 Podívej se do deníku, jsou tam videa.. :-) V prezentaci přibližné parametry vody. ;-)
Podobná témata
"vonící" voda, Bílá voda, Bila zakalena voda, Brakická voda, Čím dál tím kalnější voda., Čistá voda, Destilovaná voda, Dešťová voda, divná voda, Hnědá voda od kořene, hnědá voda ze základu pro rostliny, hodnota vody - vodárna Sivice, Jak se pozná zkažená voda? , jak kyselá je voda z vodovodu, Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?, Je vhodná deštová voda pro Terčovce ?, Kalná voda nedá sa jej zbaviť Help, Lehce zakalená voda po ránu???, měka voda v okolí Brna, měkká voda, Měsíc "odstátá" voda - vypustit?, Mléčná voda, mléčná voda, Mořská voda, Musí se voda měnit jednou týdně?, Mútna voda po použití uv lampy, Náhle zkalená voda, nejde mi napumpovat voda do filtru tetratec ex 700, Neodstátá voda, nové akvárko a voda, Polystyren a voda, Pořád kalná voda, Prilis mekka voda..., Přechodné akvárko - kalná voda, Převařená voda, Při odkalování zapáchá voda, Ryby do nové 112, tvrdší voda, NENÁROČNÝ, skalarky a voda, Studená voda & ryby, špinavá voda + úhyn rýb, Tvrdá voda, tvrdá voda, úhyn neonek a zakalena voda , úhyn rybiček a zakalená voda, Voda, voda, voda, Voda + Sol, voda bez chloru, Voda na šumpersku zábřežsku?

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 11.10.08 01:09:44 • 0.884 s